Porod doma - zážitky

2156
7.4.13 12:21

Porod doma - zážitky

Ahoj holky,

tohle téma zakládám pro ty, které mají hezký zážitek z porodu doma a chtěly by se podělit. :hug: :kytka:
Není to pro jeho odpůrce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
7.4.13 12:25

Tak rovnou začni ne? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.13 12:34

Pro mě byl asi nejhezčí zážitek, když jsem porodila, měla malého v náručí, seděla opřená o náš gauč a koukala směrem na balkon a tam začlo vycházet slunce a odráželo se v těch skleněných tabulích (Franta se narodil před 5.ranní skoro v červnu), takový klid a mír, úsvit, nový začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
7.4.13 12:44

@Gladys To je tak krásný… :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fey
150
7.4.13 12:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.4.13 13:08

@Gladys krásný :kytka: škoda že já na porod doma odvahu nikdy neseberu. mě se líbila i ta pohoda po mém druhém - ambulantním porodu, akorát nezačala ihned po narození, ale až po 3 hodinách, kdy jsme dorazili domů. První hodiny naopak děs, celou dobu v porodnici maličej řval vedle mě ve vozíčku, a já blbá ho nechala :zed: protože mi řekli, že bych ho mohla upustit, řekla jsem si, že ty 2 hodiny to vydržím, ale teď mě to mrzí. Ale doma se rodit stejně neodvážím, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
7.4.13 13:12

Pro mě byl krasný porod v nemocnici (nerodila jsem v čr). Malej se narodil dali mi ho na břicho a nechali nás tak asi hodinu. Pak mi ho odnesli a umyli, to já jsem usnula. A pak jsme vedle sebe leželi celý den a pospávali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.13 13:15

@slavuska1 žena je po porodu hrozně zranitelný a bezbranný tvor, hlavně po psychické stránce. Je nastavená na to strachovat se o své dítě, aby o něj dobře pečovala a zdravotnický personál bohužel tenhle strach ještě pořádně přiživí varováním před různými katastrofami. Já byla po prvním porodu naprosto vyschízovaná z nezajištěnosti atb na údajnou pozitivitu streptokokem :roll: Vzhledem k tomu, že psychika mi před nástupem laktace reaguje hrozně přemrštěně na všechno, tak jsem byla přesvědčená, že malej umře, že divně dýchá, že ho neumím držet, aby si krknul po kojení. Děs.
A na oddělení se smělo dítě vozit jen v té postýlce, nesmělo se s ním chodit na ruce, i k přebalováku na pokoji se mělo převážit ten cca 1,5m a pak jen rychle přendat na přebalovák. Jasně že jsem vozila jak blbá, naštěstí byl prvorozený spavé miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.4.13 14:28

Holky ráda si vás tu počtu :))) u třetího porodu jsem do konce nevěděla a nakonec jela do porodnice.. ale moc vám fandím a a si trochu závidím :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
7.4.13 14:28

@Gladys já si zase vyslechla svoje o miminku v posteli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
7.4.13 15:53

Vlastní zkušenost nemám, u druhého porodu jsem nad porodem doma přemýšlela, případně nad ambulantním. Takový ten klid vlastního prostředí. V porodnici jsem si přišla celých 8 dní šíleně vystresovaná. Pořád jsem něco nestíhala-vážení, měření teploty, snídani…A po příchodu domů to ze mě vše spadlo, celá rodina jsme si zalezli do postele a bylo to perfektní.
Takže mě teď čeká opět porodnice, nervy a do toho ještě stesk po starší dceři

• Citovat
  • Upravit
875
7.4.13 16:16

Obdivuji ty které jste rodili doma…já byla v porodnici, měla jsem štěstí na porodní personál takže v pohodě jen pak ten stres na 6tineděli byl hnus, ale 4den nás pouštěli dom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.4.13 18:24
@Gladys píše:
Pro mě byl asi nejhezčí zážitek, když jsem porodila, měla malého v náručí, seděla opřená o náš gauč a koukala směrem na balkon a tam začlo vycházet slunce a odráželo se v těch skleněných tabulích (Franta se narodil před 5.ranní skoro v červnu), takový klid a mír, úsvit, nový začátek.

Ty jo, to jsem nevedela… 8o Ty jsi fakt drsna… :)

• Citovat
  • Upravit
31594
7.4.13 19:13
@chatwenna píše:
Ty jo, to jsem nevedela… 8o Ty jsi fakt drsna… :)

si klikni na Fanoušův metr, hodí tě to na deník :lol: Ale já nejsem typický domarodý materiál, já bych porodila i ve sklepě, kdybych měla jistotu, že mi do toho nikdo nebude kecat a budou jen kontrolovat, přicmrdovat a ve finále to mimino někdo chytne 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
chatwenna
7.4.13 19:36
@Gladys píše:
si klikni na Fanoušův metr, hodí tě to na deník :lol: Ale já nejsem typický domarodý materiál, já bych porodila i ve sklepě, kdybych měla jistotu, že mi do toho nikdo nebude kecat a budou jen kontrolovat, přicmrdovat a ve finále to mimino někdo chytne 8)

Ja jsem, bohuzel, jeste nepochopila, co to ty „metriky“ jsou, ani kde je najdu :-D :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100