Mít kamarádku u CS?

Anonymní
6.4.13 13:26

Mít kamarádku u CS?

Ahoj holky, mám dotaz. Zhruba za dva týdny budu podstupovat CS z důvodu KP.
Včera jsem měla na návštěvě kamarádku a ona mi nabídla, že by si mohla zařídit u mého Cs být. Pracuje v nemocnici na sále u operací a k těm patří i CS. Proto by to mohla zařídit, že by byla od začátku až do uspání na sále u mě a pak by odešla s malou na vážení, měření, mohla by jí vyfotit a celkově dohlížet na průběh operace. S malou by byla celou dobu až do mého probuzení a mojí schopnosti si jí vzít k sobě. Pro mě by to akorát znamenalo rodit v jiné nemocnici. Nevím jak to u CS chodí. Jak dlouho po narození většinou miminka mamince ukážou, zda miminko odváží hned?
Měla bych i z protekce nadstandard zadarmo, takže by byla malá celou dobu s kamarádkou u mě..

Nevím zda využít nebo ne. Díky za rady.
Nechci aby rodina věděla že o této možnosti uvažuji rodit jinde. Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.4.13 13:35

No, pokud má nemocnice dobrou pověst, dohodí ti i bezva lékaře, který CS udělá na jedničku a budeš mít i po porodu tím pádem 100% péči, tak určitě ano, než být na sále jako anonymní. Vždy je to totiž o lidech.

otázka zní, když dojede ke komplikacím, zda jsi ochotna ji to nevyčíst, tzn. jaké máte vztahy ( určitě bych si zjistila reference o její práci a o nemocnici i od jiných známých)
bohužel neplatí vždy - dobrá kamarádka=dobrý pracovník :-(

ale pokud platí to nahoře, tak bych do toho šla - pokud to není přes půl republiky

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.4.13 13:37

Já naprosto souhlasím s prvním příspěvkem! Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 13:41

Zakladatelka: nene je to zhruba o 5km dál. Než původní nemocnice.

Kamarádka často u CS asistuje, je to instrumentářka, takže ví přesně co a jak by mělo probíhat. Měla bych i zajištěno abych ten den šla na řadu jako první a nemusela zbytečně čekat a stresovat se, péče by díky ní byla taky dobrá.

Já jsem nikdy žádnou protekci nikde neměla, takže je mi to takové divné, ale říkám si, že tady nejde jen o mě, ale i moje miminko. Je to i nefér vůči jiným maminkám. Tak mě právě zajímá názor zda se v této „oblasti“ hraje na protekci nebo ne.

• Citovat
  • Upravit
9090
6.4.13 13:45

Já bych do toho šla :)

A můžu se zeptat, pochopila jsem, že budeš mít celkovou narkózu? Nepřemýšlela jsi jen nad částečnou, že bys malou mohla vidět hned?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 13:50

Já jsem o té narkoze přemýšlela, ale mám strach, prý je cítit jak miminko vyndavají a tak, já jsem strašný srab :-(
I když zase bych měla kamarádku u hlavy, tak bych možná bla klidnější..
Samo. že mě trápí, že nebudu malou slyšet plakat, a nebudu hned vědět že je v pořádku…
Nevím jak se rozhodnout…

• Citovat
  • Upravit
11565
6.4.13 13:52

Ještě bych dodala, že jde samozřejmě o to, jak jsi na tom s partnerem. Já měla SC kvůli KP a byl se mnou manžel - a kdybych si měla vybírat, tak chci radši jeho, bez ohledu na výhody z nemocnice od kamarádky.

Teda mě překvapuje to, jak píšeš, že kamarádka bude s miminem až do chvíle, než si ho budeš moct vzít… jako že než Ti ho ukážou? Protože po sekci býváš den na JIP, a tam se vozí děti jen na kojení - nebo by kamarádka byla v práci celých těch 24 hodin?

Jinak mně dceru odnesli po císaři měřit vážit a mnažel šel s ní. Pak byli oba se mnou při šití a pak mě vezli na JIP, ji na dětský a on šel domů. Moc jsem to neřešila, ale kdybych chtěla, ta bych si ani mohla zkusit vybojovat položení na břicho hned po porodu a přiložení k prsu, ale já nechtěla v tom Apolináři moc prudit… Více o plánovaném císaři kvůli KP tady https://www.emimino.cz/…-porod-9122/.

Aha, teď jsem koukala, že chceš rodit v celkové narkóze - tak to je samozřejmě jiná. Já bych ale tu částečnou ještě zvážila, je to bezva, když miminko vidíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.13 14:06

No manžel má trauma z krve a opravdu ho nechci právě nutit aby u toho CS byl. Byl by někde za dveřma a až by byla malá venku tak by pro něj kamarádka došla.

Kdybych měla celkovou narkózu tak bych byla jen na jip než se probudím a pokud bude vše ok poputuju právě hned s kamarádkou která bude celou dobu u mě (i přes noc), na nadstandard. Nebudu určitě schopná se o malou hned starat takže budu mít pomoc do dob než schopná budu. Jde o to, že by malá nebyla sama na novorozeneckým. A já bych nebyla na jip.

Určitě tu částečnou narkozu ještě zvážím.

• Citovat
  • Upravit
8921
6.4.13 14:11

Ja bych urcite nekoho u porodu mit chtela, zvlast, kdyz je takovahle moznost. Navic bych sla urcite do spinalu, celkovku bych nechtela uz kvuli diteti. To vyndavani neni zas takova hruza, jak nekdo pise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.13 14:13
@Anonymní píše:
No manžel má trauma z krve a opravdu ho nechci právě nutit aby u toho CS byl. Byl by někde za dveřma a až by byla malá venku tak by pro něj kamarádka došla.

Kdybych měla celkovou narkózu tak bych byla jen na jip než se probudím a pokud bude vše ok poputuju právě hned s kamarádkou která bude celou dobu u mě (i přes noc), na nadstandard. Nebudu určitě schopná se o malou hned starat takže budu mít pomoc do dob než schopná budu. Jde o to, že by malá nebyla sama na novorozeneckým. A já bych nebyla na jip.

Určitě tu částečnou narkozu ještě zvážím.

Ahoj, manžel nemusí mít strach z krve, protože i kdyby tam byl, žádnou neuvidí, je tam plachta.. :) Já bych rozhodně volila raději např. epidural než celkovou narkózu, když vyndávají dítě cítíš jen tlak, ale není to nic hrozného.
Jinak protekci bych určitě využila, bude to pro tebe super pomoc. A ještě mám jednu radu - nech si mimčo přiložit k prsu co nejdříve kvůli rozkojení. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
6.4.13 14:15

@karolina_a_betuska ja jsem rodila v noci, malej se narodil v 1.20, pak asi pul hodky trvalo siti a nejaka dalsi pece, pak mi malyho prilozili a pak jsem jela na JIPku, kde jsem byla jen do 6.00, kdy se vymenila smena a pak me hned po vymene vezli na sestinedeli, kde mi zacali nosit prcka na kojeni. Takze cely den na JIPce si nedovedu predstavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.13 14:17
@Katchi píše:
@karolina_a_betuska ja jsem rodila v noci, malej se narodil v 1.20, pak asi pul hodky trvalo siti a nejaka dalsi pece, pak mi malyho prilozili a pak jsem jela na JIPku, kde jsem byla jen do 6.00, kdy se vymenila smena a pak me hned po vymene vezli na sestinedeli, kde mi zacali nosit prcka na kojeni. Takze cely den na JIPce si nedovedu predstavit.

Ono je to v každé nemocnici jiné, třeba u nás jede mamina s miminem na pokoj společně hned ze sálu, je pooperační, ani žádná JIP, pokud jde teda o spinální a jsou spolu už pořád, jen sestry pomáhají. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8921
6.4.13 14:21

@anairda jj jak pises, nekde muze byt u cisare i manzel…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
6.4.13 14:23
@Katchi píše:
@anairda jj jak pises, nekde muze byt u cisare i manzel…

Jj já ho tam měla a byla to fajn podpora.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
6.4.13 14:36

@karolina_a_betuska Já rodila v šest večer a na JIP jsem byla do devíti. A nebyla bych tam vůbec, kdybych si nestěžovala, že se mi točí hlava. Takže to co píšeš není vždy pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí