Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer všem, chtěla jsem se zeptat jestli někdo nevíte jestli je možný odtok plodové vody, ale vždy jen ráno? Už druhý den ráno ze mě odteče větší množství tekutiny je čirrá, ale né uplně vodová, ale taková gelová nebo mazlavá nevím, jak to přesně popsat. Ještě chci dodat, že občas v té tekutině jsou provázky nebo jakoby nitky krve a zátka mi odešla už před týdnem a půl. Může jít o plodovou vodu a nebo jen silnější výtok? Je to jen ráno, jak vstanu.Moc děkuji za jakoukoliv odpověd.
Příspěvek upraven 04.04.13 v 21:08
@asiris ja si myslim, ze to plodovka nebude, ta je opravdu jako voda, nemyslim si, ze by byla gelova a mazlava… Ze me taky ted v tehotenstvi tece kde co
a nejvic po ranu, nebo kdyz se zvednu…
Ahoj, taky bych řekla, že to plodovka nebude, ale nějaké zbytky hlenové zátky-mě odcházela postupně. Jinak pro klid bych si dala ráno vložku a nechala v porodnici otestovat. ![]()
Ja to měla taky. A to tak, že mi to ráno až teklo po nohách. Raději jsem byla u dr. a byl to jen běžný výtok v těhu
Tak ze me takhle tekla 3 dny vzdycky rano „mazlava“ naruzovela voda, neco jako vodnatejsi hlen a plodovka to byla. Stalo se mi to o vikendu, v pondeli jsem nabehla na predcasnou kontrolu a zpatky jsem sla us s mimcem
Zajdi si na kontrolu, budes mit jistotu
Preji brzky a rychly porod
![]()
@asiris mě říkali na předporodním kurzu že plodová voda buď vyteče najednou (v případě že rupne dole u čípku) a když odtéká postupně teče vlastně jakoby přes to mimino prdne někde více nahoře v břiše…ale je čirá nebo narůžovělá..v případech přenášení muze být dozelena…a jsou v ní kousky kůže takové tečky nebo nevím jak to vyjádřit…ale podle mého to cořikáš jsou blanky kerý se sloupávají třeba při hamiltonu…že už se třeba drobet otevíráš…přes noc pochva trošku trénuje a proto to nacházíš ráno…ale nevím…snad sem to vysvetlila aspon trochu srozumitelně…:)
@Katy86 Takjá to nemám narůžovélé, ale čiréa takové mazlavé. Myslíš, žekdyž jdu v pondělí na kontrolu mám vydržet? Mimi hlídám pohyby a srdíčko monitorem.Tak jestli to do pondělka vydrží?
@asiris Tak jak to dopadlo?
No me to prave taky zacalo v sobotu a do porodky jsem volala az v pondeli, myslela jsem, ze jde zatka a nejspis i sla, ale i s plodovkou. Ale 3dny uz mi to prislo divny :/ Takze v nemocnici jsem pak rovnou dostala antibiotika, Hamiltona a vyvolavacku, protoze to nejspis teklo uz 3 dny, tak aby nedoslo k infekci.
@Katy86 Tak prý to plodovka nebyla dělal mi doktor ultrazvuk a vody tam bylo dost, ale pořád to ze mě pokaždé, když jdu na wc, tak teče malinko, ale tak snad doktor pozná co to je.Prej jde o nějaký sekret který se ke konci těhu hodně tvoří, tak snad to tak bude.Dnes 38tt, tak uvidíme.