Porod s endometriozou

1801
4.4.13 12:00

Porod s endometriozou

Ahoj, chci se zeptat, jestli se tu najde někdo, kdo už rodil s endometriozou a mohl by mi prosím napsat své zkušenosti, zda měla endometrioza na porod nějaký vliv? Mám endomrchu hodně rozsáhlou… a bojím se, jestli porod nebude o to víc bolet. Ptala jsem se na to doktorky, ta řekla, že ne. Ale přijde mi to divné :think: Protože i když pominu tu „uvnitř“ tak ji mám ještě i v zadní klenbě poševní a to mě bolí i při obyčejném gyn. vyšetření nebo někdy i při sexu. Když mi tam takto vadí relativně malé „věci“, nedokážu si představit, jaké to bude, až mi na to bude tlačit miminko :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
4.4.13 12:13

Zkušenost nemám (endometriozu mám, ale měla jsem SC), ale když si vemu, že ženská kolikrát necítí střihnutí, tak myslím, že přes tu ostatní bolest nějakou endometriozu vnímat nebudeš ;)

• Citovat
  • Upravit
1801
4.4.13 12:25

Vidíš, to mě nenapadlo :mrgreen: ale nevím no, bolest je to kolikrát hodně silná…ale je možný, že se mi ty bolavé pocity slejí do jednoho a prostě to bude bolet celkově a neucítím zvlášť ještě tohle. Zatím se nebojím porodu jako takového, ale tohle mi nějak pořád vrtá hlavou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
4.4.13 12:45

@bisonka Mně to taky vrtalo hlavou a doktorka mi říkala to samé, co tobě :) Porodila jsem bez problému a nějaké „bolesti navíc“ fakt nebyly :mrgreen: Měla jsem krásný porod :srdce: Spíš jsem měla pocit, že díky zkušenostem s endometriozou jsem tu porodní bolest líp zvládala :D
Ale jinak já mám ty ložiska trochu jinde než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 12:56
@AnnieL píše:
@bisonka Mně to taky vrtalo hlavou a doktorka mi říkala to samé, co tobě :) Porodila jsem bez problému a nějaké „bolesti navíc“ fakt nebyly :mrgreen: Měla jsem krásný porod :srdce: Spíš jsem měla pocit, že díky zkušenostem s endometriozou jsem tu porodní bolest líp zvládala :D
Ale jinak já mám ty ložiska trochu jinde než ty.

S tím souhlasím, já po SC byla v pohodě a nepřišlo mi, že by to nějak moc bolelo - asi bylo břicho už na bolest docela navyklé..Takže vstávala jsem 12hod. po SC, ráno šla přes celou chodbu pro malého..

• Citovat
  • Upravit
2081
4.4.13 13:04

Rodila jsem s endometriozou a bolelo mě úplně všechno takže nemůžu posoudit jestli to bylo způsobeno i endometriozou nebo jen porodem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
4.4.13 13:24

@AnnieL Tak to ráda slyším :hug: Mě vždycky říká babička (která ví, jak jsem při MS od jakživa trpěla), že díky tomu budu rodit za „souchou housku“ :mrgreen: tak jsem zvědavá :-) A kde máš ložiska ty? Já mam tedy ještě i endo rektovaginálního septa, v té klenbě poševní no a pak všude prolezlou po malé pánvi… měla jsem i cystu, tu mi odstranili (naštěstí se už znovu neobjevila)a přitom mi rozrušovali spoustu srůstů (měla jsem k sobě přirostlé orgány), ale podle dr tam mám zase srůstů asi spoustu…ty mě ale zatím naštěstí(na začátku 7. měsíce) zlobí míň než jsem čekala a než mě i strašila doktorka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 19:10
@bisonka píše:
@AnnieL Tak to ráda slyším :hug: Mě vždycky říká babička (která ví, jak jsem při MS od jakživa trpěla), že díky tomu budu rodit za „souchou housku“ :mrgreen: tak jsem zvědavá :-) A kde máš ložiska ty? Já mam tedy ještě i endo rektovaginálního septa, v té klenbě poševní no a pak všude prolezlou po malé pánvi… měla jsem i cystu, tu mi odstranili (naštěstí se už znovu neobjevila)a přitom mi rozrušovali spoustu srůstů (měla jsem k sobě přirostlé orgány), ale podle dr tam mám zase srůstů asi spoustu…ty mě ale zatím naštěstí(na začátku 7. měsíce) zlobí míň než jsem čekala a než mě i strašila doktorka.

Já mám endo rektovag septa + všude po malé pánvi, taky mi rozrušovali srůsty (vaječník slepený se střevem) a v těhu jsem žádné bolesti necítila. Porod jsem měla SC k vůli poloze malého, ale taky v pohodě. Ono by během těhotenství vlivem změněné skladby hormonů mělo dojít ke zmenšení těch ložisek a zmírnění endometriózy. Při otěhotnění mi doktor říkal, že mě asi bude docela bolet, jak se mi bude zvětšovat děloha a povolovat ty srůsty (řekl mi to po poslední laparce před otěhotněním), ale nic takového se u mě nekonalo a nebo jsem to asi nepřikládala endometrioze. Jako bolela mě záda - těsně nad zadkem, ale to mohlo být i z rostoucího břicha, že jo.
Takže přeju, a´t je porod v pohodě a vy oba taky :-)

• Citovat
  • Upravit
28
22.1.26 10:19

Ahoj! Můžu se prosím zeptat, jak vše dopadlo? Mám ten samý problém, celé těhotenství bolesti kvůli srůstům a endomrchu mám i v klenbě, takže mě bolí vyšetření, styk, všechno možné. Za chvíli rodím a lékařka v porodnici naznačila, že endo v klenbě by mohl být problém u přirozeného porodu. Nikde nemůžu najít něčí zkušenost, začínám mít obavy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí