Jiný uklidňující lék než epidurál?

123
4.4.13 11:00

existuje i něco jiného

Holky existuje i nějaký jiný uklidnující lék od bolesti než epidurál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8675
4.4.13 11:14

Trochu nechápu tvůj dotaz..epidurál je pouze způsob podání léku, nikoli lék samotný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8675
4.4.13 11:16

Je to způsob tlumení bolesti při porodu formou zavedení znecitlivující látky v oblasti bederní páteře. Používá se v případech, kdy je bolest větší než snesitelná. Někdy bývá nezbytná při vícečetném porodu i při porodu císařským řezem

Průběh epidurální anestezie při porodu

Při epidurální anestezii se znecitliví nervy, které v míšním kanálu odstupují z míchy a vedou do břicha. Výkon trvá přibližně 30 minut a účinek trvá několik hodin, látka se může poté doplňovat. Podává ji anesteziolog do oblasti páteře (vleže na boku), určitě se na anesteziologa informujte, zda v je v nemocnici přítomen.

I přes epidurální anestezii můžete tlačit, musí vám v tom ale pomoci porodní asistentka, která vám řekne, kdy přesně. Nezapomeňte se o epidurální anestezii brzy přihlásit, v momentě, kdy dítě sestoupí do porodních cest, již není možná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
4.4.13 11:21

Existuje spousta dalších způsobů, jak zmírnit bolesti při porodu. nám všecky vysvětlili na předporodním kurzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
4.4.13 11:28

Já dostala při porodu na bolest Dolzin - injekcí do zadku. Je to opiát. Byla jsem po tom slušně sjetá :mrgreen: mezi kontrakcemi jsem usínala. Ale nemám pocit, že by to nějak extra pomohlo na tu bolest, tu jsem si užila i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.4.13 11:36

A o tu injekci sis řekla nebo ti ju dali sami? právě že se všude píše jen o epidurálu a jiné možnosti neznam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
4.4.13 11:36

@ivik198 třeba ho nebudeš ani potřebovat ;) ne každej ho potřebuje, porod nemusí být až tak hroznej ;)
Jinak já taky u prvního dostala injekčně dolzin, epidurál mít nemůžu. U druhého jsem neměla nic a bylo to nakonec mnohem lepší.
někomu pomáhá voda, jinému masáže…způsobů úlevy je víc, nemusí to být nutně léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
4.4.13 11:38
@ivik198 píše:
A o tu injekci sis řekla nebo ti ju dali sami? právě že se všude píše jen o epidurálu a jiné možnosti neznam

Taky jsem o tom nevěděla, řekla jsem si o něco na bolest. Musela jsem totiž ležet a být nonstop připojená na monitor, takže jsem nemohla být třeba ve sprše. Ale ze začátku jsem si sprchu i balón taky vyzkoušela a opravdu to na bolest pomáhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2827
4.4.13 11:38

@ivik198 mě injekci nabídli, protože jsem se neotvírala a dítě už bylo moc dole a muselo ven, takže mě pomáhali se otevřít a to bolí
Jinak když je všechno v pohodě, tak se ta půlhodina intenzivní bolesti dá přežít i bez léků ;) Když bys měla nesnasitelný a dlouhotrvající bolesti, tak tě v tom nenechají, kdyžtak jim to řekneš…neboj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.13 11:55

tlume

@ivik198

od injekcí proti bolesti nečekejte naprosto nic významného, jedinou efektivní metodou jak tlumit bolesti je epidurál… u injekčního podání opiátů je efekt tlumení bolesti srovnatelný s účinkem teplé sprchy, ale s tím negativem, že utlumí nejen Vás, ale i dítě, které Vám aktivně při porodu pomáhá a tím přijdete o jeho pomoc. Uvědomte si že to není jen o Vás, je to Vaše společná práce, dětátko se aktivně protlačuje, vrtí hlavičkou, rotuje… když bude víc pospávat než pomáhat, budou Vám dlouze natáčet monitory a porod se může protahovat. Po porodu účinky opiátu budou ještě přetrvávat, dítě se nebude přisávat k prsu a tímto bude narušena podpora rané vazby mezi matkou a dítětem. Vždy je dobré zvážit co mi to dá, ale i co mi to vezme.

Věřte mi s kontrakcemi se dá krásně pracovat, kvalitní předporodní kurz Vás jistě seznámí s nefarmakologickými metodami tlumení bolestí.

přeji krásný porod dula Jana z OV

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13770
4.4.13 11:56

Slyšela jsem o rajském plynu ale je to myslím placený :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
4.4.13 11:57

U nás na Mělníku dělají paracervikální blok (doufám, že to píšu správně) opich přímo čípku, tudíž místní umrtvení, bez celkových účinků (jako oblbnutí u opiátů). Dokonce ho snad proplácí pojišťovna, ale osobní zkušenost nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
4.4.13 13:17
@krokodylek píše:
@ivik198 třeba ho nebudeš ani potřebovat ;) ne každej ho potřebuje, porod nemusí být až tak hroznej ;)
Jinak já taky u prvního dostala injekčně dolzin, epidurál mít nemůžu. U druhého jsem neměla nic a bylo to nakonec mnohem lepší.
někomu pomáhá voda, jinému masáže…způsobů úlevy je víc, nemusí to být nutně léky

já už rvni porod zažila a bolel až až proto ted zjištuji co a jak se dá dát aby to bylo lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.13 13:22

Dolzin jsem dostala před opreací… luxusnější droga snad není. těhotná bych si to nenechala píchnot

• Citovat
  • Upravit
2827
4.4.13 13:39

@ivik198 mě druhej nebolel proti prvnímu vůbectak třeba to bude nakonec i tvůj případ. Ale je dobrý být připravená, kdyby bylo potřeba ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí