Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtela jsem se s vami zas trosicku poradit a mozna i trochu uklidnit. Dnes jsem byla na pravidelne prohlidce v 36tt a tesila se ze se objednam do porodnice do poradny a za par tydnu uz tu bude nas prcek.
A bum! Pan doktor mi povida, kdy mate jit do porodnice? Rikam zitra… Na nic necekejte a jedte hned. Monitor, ultrazvuk, nenechte se odbyt. Tak jsem jela.
Pani doktorka natocila monitor, udelala ultrazvuk a zjistila ze vse je v naprostem poradku (od pocatku mame plodovku na dolni hranici normy coz se nezmenilo ale zatim se nikdo netvaril ze by to byl nejaky problem), jen malej ma jen 2.3kg, coz je dost malo. Pry mu dava jeste tyden, pokud nevyroste, vyvolaji porod. Vim ze to asi neni zadna katastrofa, rodi se deti mnohem driv ale proc? Pokud je vse v poradku jen je malej… cele tehu jsem mela tak trochu radost ze je mensi, aspon pujde porod lip ze… ale rozhodne jsem nechtela rodit drive a uz vubec nestojim o vyvolavany porod
Jsem z toho trochu nestastna… Mate nekdo podobnou zkusenost? Diky
Protože ti třeba nemusí „stíhat“ placenta a v tom případě je lepší, když je mrně venku a dá se to řešit. Co chceš takhle dělat, placentu k vyšším výkonům těžko přemluvíš ![]()
Já jsem 36. týden a malej má taky něco málo přes dvě kila, dneska jsem byla v porodnici v poradně a doktor mi řekl, že je všechno úplně v pořádku, takže ti asi neporadím
chápala bych, že by chtěli vyvolat porod kvůli tomu, že máš málo plodovky, ale jinak nevim.
Tes se, ze budes mit miminko brzy v naruci
nase mala mela 2430g a je zdrava:-))
Ver dr.ze vi co dela.me poslal do nemocnice po prohlidce taky hned na indukci, ja si myslela ze je vse v poradku a mala byla pridusena, takze muzu dekovat dr.:-))
Pokud neroste není důvod aby byl v bříšku. Placenta ho asi už nevyzivuje, jak by mela.
@Misulicka 1 za prvé malé dítě neznamená snadný porod
za druhé, pokud se ti něco nezdá, tak se máš ptát přímo doktora, protože tady budeš mít 40 různých příběhů k ničemu. Myslím že doktor nejlépe pozná, jestli je čas nebo ne. Pokud vyvolávat nechceš tak to odmítni, když si myslíš že to doktor dělá z nudy nebo pro zábavu.
Tak já byla v pátek na kontrole a doktorka mi říkala že ještě to na porod nevypadá..a v neděli mi praskla voda a jeli jsme a to jsem vyla ve 36 týdnu..a malá měla 2400g
A to vypada rozumne… on ma s tim rustem celkove nejak problemy. Je mozne ze je ta placenta nejaka spatna… Zitra tam jdu znova tak se na to hned zeptam! Je fakt ze to pro me byl trochu sok, ze bych uz za tyden mohla rodit… sice jsem cekala ze to nekdy prijde ale ne takhle ![]()
To vis ze bych se zeptala rovnou doktora, ale dnes jsem byla z toho cela mimo jak to na me vyhrkli… Nejdriv hned do porodnice, tak ze do tydne rodim… citim se naprosto v poradku, malej kope, proste cekala jsem cokoliv jen ne tohle a cele se mi to rozlezelo az tak nak po ceste domu. Vubec jsem v tu chvili o tom moc nepremyslela a taky musim rict ze jelikoz se jedna o prvniho prcka, mam trochu strach, tak jsem si rekla ze se trochu poptam tu nez tam zas nakvacim ![]()
Maly dite neznamena snadnejsi porod. a ultrazvuky nejsou presny. i kdybys porodila ted, tak by nemel byt zadny vetsi problem, kamoska porodila 37tt a dite 2400ga za tri dny sla domu. my meli porod vyvolanej kvuli mnozstvi plodovky ve 39tt a neprej si videt, jak byl vysuseny.
Příspěvek upraven 03.04.13 v 14:51
U prvního jsem to měla podobně, šla jsem poprvé do poradny do nemocnice, to byl asi ten 36.týden, a hned že podle ultrazvuku je hodně malej (odhad byl 2300g) takže hned zjištovali průtoky pupečníkem, ale hned si mě tam nechali, s tím, že odpoledne ještě jeden ultrazvuk a pak se uvidí, nakonec si mě tam nechali ještě 2 týdny, průtoky byli ucházející, a nakonec se malej narodil v 39.týdnu s 2560g
ale spíš protože už sám chtěl a navíc byl kp, takže císař ![]()
Dle mě je něco jiného když plodovka je špatná a mimčo malé, tudíš je špatně vyživované. Narozdíl od toho když plodovka je ok, jen mimčo je prostě menší, ale dobře placentou živené. Každopádně držim pěsti ať vše dopadne dobře
![]()
Já měla taky špatnou placentu rodila jsem v 36tt a maly mel 1880g takže jsme pak ještě celkem dlouho leželi v nemocnici:-( kazdopadne se nenechat odbyt:-)
@Misulicka 1 Ahojky, budu držet palečky
Neboj, všechno dobře dopadne.
![]()
Mě porod vyvolávali přesně 37+0tt…A něco podobného jako u tebe, málo plodové vody, malý (pomalí) růst miminka a nakonec špatný monitor a hned ten den mě hnal doktor do nemocnice, druhý den ráno začali vyvolávat - prý nemá cenu čekat… Už týden předtím mi doktor říkal, že by se malé dařilo líp venku, než u mě.
Nejdřív jsem si říkala, že zbytečně plaší, ale neplašil - oni vědí co dělají, i když své obavy někdy neřeknou nahlas. A to tě nechci zase děsit, všechno bude určitě v pohodě
, já měla nakonec akotního císaře. Malé se při pocitech na tlačení (po 8 hodinách) ztratili ozvyčky a tak proto CS. Měla 3× šnůru kolem krčku a já krátký pupečník… a měla 2900g… ![]()