Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vždyť píšu, že BÝVÁ… A teda po celkový by mě trochu překvapilo, kdyby šla maminka hned na pokoj, ale i to je možný.
Jinak opravdu, manžel žádnou krev neviděl: byl mi u hlavy a všechno se dělo za plentou - a jak začal chodit po sále, protože šel za dcerou atd., tak měl oči jen pro ni
, takže i kdyby něco mohl vidět, tak by to neviděl ![]()
Zakladatelko: měla jsem CS v částečné anestezii a synka jsem viděla hned po zvážení, přiložili mi ho…nedokážu si představit být uspaná celá… Jinak nic jsem necítila…jen takové zaškubání, na které jsem byla upozorněna…jde o pár minutek, které se dají vydržet…žádné drámo
Opravdu to dobře zvaž! ![]()
Ještě teda, já CS neměla plánovaný…byl akutní, takže to škubnutí u mě bylo asi větší, páč už měl hlavičku v porodních cestách…pokud vy jste prdkou dolu, tak je to jiné…
Dokonce na FB koluje video s porodem sekcí…můžeš to shlédnout
(a pokud má manžel strach z krve, tak na videu uvidí, že žádné proudy krve z tebe nepotečou
a navíc stejně prd uvidí, páč tam je plenta.
Přesně tak. Upozorní tě na to, že teď to bude trochu tahat. Jak když tě někdo tahá za ruku, tak prostě jen za trup… Nic hrozného to není. Horší chvilky rozhodně přijdou až pak, když ti to přijde k sobě a dají ti oxytocin na zavinutí dělohy. Teda aspoň mě to pak bolelo jak prase - ale to máš v případě spinálu i narkozy stejné.
A vydržet se to dá všechno, když tě vedle čeká taková krásná motivace ![]()
Rozhodně je zbytečná celková narkóza, epidurál je bezva, měla jsem ho u prvního normálního porodu i u druhého císařem. V narkóze se připravíte o první kontakt s miminkem hned po narození.
Tak já bych do toho šla, ale nejlepší JIPka je v naší porodnici, tam tě po operaci dovezou na pokoj odkud si tě vzali a dají ti k posteli zvonek
ten máš 24h, pokud teda není potřeba někde jinde a jak ti vezmou zvonek, jsi na běžném pokoji
Ale nevím zakladatelko nad čím vůbec přemýšlíš, když máš onu porodnici v dosahu ![]()