Bonding v Podolí

7.11.13 13:31

Bonding v Podolí

Ahoj, nevite prosim nekdo, jak je to s bondingem v Podoli? Myslim opravdovy bonding, kdy dostanu nahe pouze utrene miminko na bricho a nechaji mi ho tak cele dve hodiny, aby se mohlo samo doplazit k prsu a prisat. Vim, ze v Podoli davaji automaticky miminko na bricho hned po porodu, ale jenom na chvili. Pak ho odnesou, zvazi a oblecou a predaji uz zabalene tatinkovi… Diky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
7.11.13 13:37

Nevím. Ale automaticky na břicho nedávají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
7.11.13 13:39

Podle me si o to v jakekoliv porodnici musis rict, a spravny „bonding“ je, kdyz si miminko vlastne okamzite prevezmes do svych rukou, zadny utirani a vezmes si ho do naruce a pak jste spolu delsi dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
7.11.13 13:40

Mě syna hned po porodu dali do náručí a zkusit jestli se přisaje. pak ho ale zabalili a byl celé 2 v té plastové postýlce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
7.11.13 13:41

Dej si to do porodniho planu a porad dokola to zduraznuj - ve fabrice jako Podoli se budes muset opakovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833

Dostanes ho nahate a spinave I s pupecni snurou na bricho hned. Pak strihnou snuru, klidne na tobe a mimco ti ani cistit nebudou, pokud nechces. Mimca se na boxe ani nekoupou ani nijak nemyji. Apgar muzou zmerit na tobe, akorat by ho chtelo dat pod deku. Muzes se domluvit at ti ho neberou ani na 5 minut a zmeri az druhy den. Ja ho mela u sebe pored az na nejakych maximalne 5 minut, co mu udelali apgar a zabalily do perinky. Byl tam se mnou manzel, choval ho pri siti a po porodu jsme tam byli asi 2 hodiny jen spolu v klidu a soukromi. V postylce nebyl, pored se choval. ano, pred zabalenim ho prilozily. Zalezzi na konkretni PA, ale da se vse somluvit. kamaradka ho nedala celou dobu z ruky a I si ho sama nesla na sestinedeli.

Příspěvek upraven 07.11.13 v 13:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889

U mě to v 2011 probíhalo takto: malou vzali hned, ve stejné místnosti zvážili a zabalili (to trvalo tak minutu) a dali na břicho a přisát. Byla málo okysličená, takže ji nechali jen hodinu, pak šla na pár hodin do inkubátoru a na další vyšetření. Já musela pak mít celkovou narkózu, tak mi to bylo i jedno (a navíc jsem se spíš bála, aby bylo o. k., což nakonec byla).
Zdálo se mi, že u zdravého dítěte by byli přístupní tvému přání, ale asi taky záleží, na koho narazíš :nevim:. Asi se na tom budeš muset předem domluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
7.11.13 13:45

Urcite to nemesis opakovat dokola, staci jednou. Pokud se bude stridat smena, rekni to nove PA. je to sice vyrobna na mimina, ale hodne v pohode. Vschno si rozhodujes sama, pokud nejde o zivot tvuj nebo mimca.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9784
7.11.13 13:54

Napis si porodni prani a kdybys narazila na nekoho nepristupneho, trvej si na svem. Samozrejme plati jen u zdraveho novorozence. Mne to tam vyslo dvakrat, automaticke to urcite neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2493
7.11.13 14:09

Ja to jako problém nevidim; rodila jsem tam loni v srpnu. Mela jsem napsana porodni prani, ještě jsem to projela s doktorkou na kontrolách, jestli to nevidi jako zasadni problém cokoliv - rekla mi, ze vse je spise jejich standard (jedine, co mi myslim tehdy rekla, ze hlavne at si nepreju tmu, ze to tedy fakt nejde udelat uplnou tmu :-) ). Prani jsem predala, nikdo nerekl ani popel a vse bylo na pohodu tak, jak jsem si prala.
Miminko jsem dostala na bricho, mela jsem s sebou vlastní cepicku i plenku pod rucnik, vyuzili jsme jen cepicku a nas broucek se nijak extra bondovat nechtel…plakal a plakal a utisil se u tatinka. Na moment se prisal, ale poradne kojeni rozjel az doma.
Mam veselého rocniho sibala, byl i spokojene miminko, maloco ho rozhodi, apetit od porodu moooc dobry a nemocny zatím nijak extra nebyl (jednou kasel, dvakrat ryma za cely rok).

Hodne stesti a nebala bych se - ja si porodni prani vyplnila jako jistotu, kdybych pak nebyla schopna nic rikat. Rodila jsem do hodiny od prijezdu a fakt jsem uz nezvladla ani vyplnit ten prijimaci formular, byla to rychlovka a tak porodni prani prislo vhod ;-)
Od porodu jsem ho mela u sebe furt (koupal se az vecer v den porodu, narodil se v 02), mereni na sale byly asi 2 minutky, na pokoj jsem si malého vezla v naruci (jela jsem na zidli, bylo mi nejak slabo a asi bych nedosla), byla jsem i u kontroly Dr a krom asi 20 minut v noci, kdy jsem potrebovala pohlidat během wc/sprchy a spolubydlici spala, jsem ho mela porad u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
7.11.13 14:58

Podolí je sice „velkovýrobna“, ale respektují porodní přání, takže nebude problém. Já tam rodila nedávno, porodní plán jsem jaksi nestihla sepsat (mmch. jsem po porodu byla tak k. o., že bych si na něj ani nevzpomněla), holčičku mi dali na bříško automaticky a proběhlo všechno vč. přisátí. Ani nevím, kdy ji odnesli na změření, zabalení..atd, ale byla to opravdu chvilička a hned mi ji zase vrátili. A ani nevím kdy ji stříhali pupečník, ale bylo to u mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
7.11.13 15:11

@Bllonďatá V Podolí se dá celkem na porodním domluvit, na šestinedělí je to horší :lol: Jde to i bez porodního plánu, ale musíš si to svoje prosadit. Většinou se ti na všechno ptají, zda to chceš nebo nechceš, ale je lepší si to ujasnit hned - už při příjmu. Já dneska narazila na tohle a je to taky možnost - probrat to s někým od nich dopředu. Já tam naposledy rodila před třemi lety a přála jsem si přirozený porod, agpar skore měřili automaticky na břiše, stejně jak to prvotní vyšetření, ale při šití (nebyla jsem nastříhnutá, ale maličko jsem se natrhla) mi malou vzali a zvážili a změřili a zabalili jako housku, bohužel jsem se zapomněla s nima domluvit předem a v tu chvíli neměla sílu to nějak řešit. Taže je lepší mít porodní plán, kde to bude jasně napsané a mít kopii u sebe (porodní plán jim taky dáš). Jinak dneska jsem zcela náhodně narazila na tohle, tak třeba ti to v něčem pomůže, je to shodou okolností ze stejného roku, kdy jsem rodila já, takže už to může být jiné, ale i tak dobré vědět:
 http://www.azrodina.cz/…ost-z-podoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
7.11.13 15:41

@marq - u nas to b ylo stejne jako u vas, akorat pupecnik pizlal tatinek a divil se, ze tak klouze a nejde lehce prestrihnout. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2220
7.11.13 17:47
@marg píše:
Podolí je sice „velkovýrobna“, ale respektují porodní přání, takže nebude problém. Já tam rodila nedávno, porodní plán jsem jaksi nestihla sepsat (mmch. jsem po porodu byla tak k. o., že bych si na něj ani nevzpomněla), holčičku mi dali na bříško automaticky a proběhlo všechno vč. přisátí. Ani nevím, kdy ji odnesli na změření, zabalení..atd, ale byla to opravdu chvilička a hned mi ji zase vrátili. A ani nevím kdy ji stříhali pupečník, ale bylo to u mě.

Ježiiiš, teď to po sobě čtu, chtěla jsem napsat, že pupečník stříhali na mě - když malá byla u mě na břiše, je jasné, že to bylo „u mě“, tak dlouhou pupeční šňůru aby vedla až na konec místnosti neměla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1062
8.11.13 09:11

Kdybych měla jít rodit znovu, určitě bych si sepsala kratičce plán nebo přání. Myslela jsem si, že když bude se mnou manžel, tak že to bude stačit. Ale nakonec on byl nadšený z miminka a já zaměstnaná šitím a tak to vůbec nebylo podle mých představ, což byla i moje chyba.
Pochopila jsem, že mi miminko nedali hned na břicho a ošetřili ho kdesi v místnosti, protože vdechlo plodovou vodu. Pak ho dali neumyté, zabalené tatínkovi. Ten mi ho ukázal a sedl si vedle na židli, protože mě šili..ale šili půl hodiny. Pak mi ho dali na přisátí a nechali u mě.
Pořád mě mrzí, že mi nedali miminko aspoň na chvíli po tom co ho zabalili :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky