Boostrix Polio injekční stříkačka x Boostrix injekční stříkačka

391
18.7.16 15:01

Boostrix Polio inj. stříkačka x Boostrix inj. stříkačka

Zdravím, syn má jít na očkování v 5-ti letech a dostane Boostrix - ale já se chci zeptat zda někdo netušíte jaký je rozdíl v: Boostrix Polio inj. stříkačka x Boostrix inj. stříkačka, našla jsem tyto 2 typy Boostrixu. Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17221
18.7.16 15:29

Boostrix - tetanus, záškrt, černý kašel

Boostrix Polio - tetanus, záškrt, černý kašel, obrna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.7.16 15:31

@alifie Díky a vyčetla jsi to kde prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.7.16 15:35
@malinkaNy píše:
@alifie Díky a vyčetla jsi to kde prosím?

To mám v hlavě, kde jsem to vyčetla dávno netuším. :mrgreen:

Ale jestli chceš podrobnější informace, tak tady se jde proklikat k příbalovým letákům jednotlivých vakcín:

http://www.vakciny.net/…vani/DTP.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.7.16 15:39

@alifie Ne to ani ne, mně jde jen o to, kterým Boostrixem se očkuje v 5-ti letech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
18.7.16 15:45
@malinkaNy píše:
@alifie Ne to ani ne, mně jde jen o to, kterým Boostrixem se očkuje v 5-ti letech?

V pěti letech se dává Boostrix (tetanus, záškrt, černý kašel).
V deseti letech Boostrix polio, kde je navíc obrna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
18.7.16 15:46

@alifie Super, díky moc, ale vážně uvažuji, že jej očko nedám,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
19.7.16 13:31
@malinkaNy píše:
@alifie Super, díky moc, ale vážně uvažuji, že jej očko nedám,…

Pro klid tvé duše bych ti doporučovala nechat zjistit aspoň hladiny protilátek proti tetanu a záškrtu. Oboje jsou to hnusné nemoci (ve stádní imunitu vytvořenou očkováním nevěřím, ale v ochranu poskytovanou očkovaným jedincům ano)). Pokud měl tvůj syn hodně posunuté očkování s velkými rozestupy, tak by proti tetanu i záškrtu ještě mohl mít hladiny protilátek, které jsou považované za dostatečnou ochranu (tj. vyšší než 0,1 IU/ml). Když jsou dostatečně velké rozestupy mezi dávkami, tak se protilátky tvoří lépe a vydrží mnohem déle, než když je nacpeš do dítěte od tří měsíců s čtyřtýdenními rozestupy.
Před pětiletým přeočkováním jsem chtěla po doktorce zjištění protilátek - věřila jsem, že by syn mohl mít dostatečné hladiny, protože měl dost odložené očkování a dostatečné rozestupy. Odmítla - prý protilátky mít nemůže, takže jsem podepsala odmítnutí očkování, po čase jsem zjistila, kde se dají zjistit protilátky a nechala to loni u syna zjistit - stálo mě to asi 1500 Kč, ale jsem v klidu, protože vím, že je chráněný proti tetanu i záškrtu, přestože není v pěti letech přeočkovaný. Proti černému kašli měl protilátky taky, ale vzhledem k jejich obvyklé krátkodobosti předpokládám, že to byl důsledek černého kašle, se kterým přišel do styku ve škole. Příští rok mu nechám zjistit protilátky znovu. Až když budu vědět, že se protilátky proti tetanu a záškrtu blíží hladině 0,09 IU/ml, tak začnu uvažovat o přeočkování vakcínou bez černého kašle- zřejmě v očkovacím centru - protože naše pediatra mě s tímhle požadavkem určitě pošle do háje. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.7.16 13:45

@alifie Jseš moc hodná. Syn měl také mezi jednotlivými dávkami Hexy velké rozestupy. Proč odmítla doktorka nechat syna vyšetřit na protilátky záškrtu, tetanu a černého kašle? Asi drahé, co? Kde jsi tedy nechala zjistit protilátky? A co přesně se zaškrtává na žádance? Díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
19.7.16 14:10
@malinkaNy píše:
@alifie Jseš moc hodná. Syn měl také mezi jednotlivými dávkami Hexy velké rozestupy. Proč odmítla doktorka nechat syna vyšetřit na protilátky záškrtu, tetanu a černého kašle? Asi drahé, co? Kde jsi tedy nechala zjistit protilátky? A co přesně se zaškrtává na žádance? Díky moc :mavam:

Odmítla, protože v tom neviděla žádný zdravotní přínos. :zed: (Nevěděla, co požadovat, po kom to požadovat, ani jaké hladiny protilátek poskytují ochranu, protože to ve své běžné praxi nikdy nepotřebovala. Problém pro mě byl hlavně najít laboratoř, která mi to provede jako samoplátci - kdyby to byl požadavek pediatry a platila to pojišťovna, tak by to zajistila kterákoliv laboratoř, která zvládne odebrat krev dítěti. :zed: ) V Brně v laboratoři dr. Čecháčka byli ochotní odebrat sedmileťákovi krev a poslat ji i s penězi do Blanska do laboratoře IFCOR. Co mám zaškrtnout i to kolik peněz jim mám poslat s krví, jsem si nechala poradit (telefonicky) v laboratoři IFCOR v Blansku. Je to už rok, nepamatuji si to přesně - možná kdybych viděla ten papír, co se zaškrtává, tak by se mi to vybavilo.

Edit:
Koukám do seznamu na nějaké podobné žádance a myslím, že jsme zaškrtávali -

• IgG Anti-Tetan Toxoid (tetanus)
  • IgG Anti-difterie (záškrt)
  • pertusse IgG ELISA (černý kašel)

Stálo to všechno dohromady asi 1500 Kč. Když si dám na váhy 1500 Kč a problémy staršího syna rozjeté „v náhodné časové souvislosti s pětiletým přeočkováním“, tak bych těch 1500 Kč ochotně platila každý rok. Z mého laického pohledu - jeho problémy mohly spustit adjuvanty ve vakcíně nebo složka černého kašle ve vakcíně nebo očkování zbytečně silnou vakcínou (Boostrix je šetrnější) nebo očkování v době, kdy měl příliš vysoké hladiny protilátek po předchozím očkování. Takže se snažím u mladšího eliminovat aspoň rizika, která eliminovat mohu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.7.16 16:04

@alifie Jsi hrozně moc hodná, děkuji. Já jsem s očkováním po předchozích negativních zkušenostech již nyní také opatrnější. Myslím, že kdybych šla za pediatričkou s požadavkem o zjištění protilátek, nevěděla by která bije, stejně jako ta Tvoje. Neslyšela jsi nic o „homeo očkování“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
19.7.16 16:48
@malinkaNy píše:
@alifie Jsi hrozně moc hodná, děkuji. Já jsem s očkováním po předchozích negativních zkušenostech již nyní také opatrnější. Myslím, že kdybych šla za pediatričkou s požadavkem o zjištění protilátek, nevěděla by která bije, stejně jako ta Tvoje. Neslyšela jsi nic o „homeo očkování“?

Slyšela, zajímala jsem se o to, ale nepřesvědčilo mě to - nejsou žádné důvěryhodné studie, které by potvrzovaly účinnost. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
19.7.16 17:01

@alifie Já právě nevím. Nechci malému nechat zase nabourat imunitu, když jsme ji tak dlouho dávali do pořádku. S mým druhým synem chodíme k super homeopatce, která je o účinku homeo očkování přesvědčená. Tak fakt nevím, hledám alternativy, protože se mi do očkování prostě nechce :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
20.7.16 09:53
@malinkaNy píše:
@alifie Já právě nevím. Nechci malému nechat zase nabourat imunitu, když jsme ji tak dlouho dávali do pořádku. S mým druhým synem chodíme k super homeopatce, která je o účinku homeo očkování přesvědčená. Tak fakt nevím, hledám alternativy, protože se mi do očkování prostě nechce :-(

Z čeho usuzuje, že je homeo očkování účinné? Já jsem narazila v podstatě jen na jeden text, který vypadal z počátku důvěryhodně, načež vyšlo najevo, že osoba, která tvrdila, že po homeoočkování měla protilátky, byla před mnoha lety normálně očkovaná. Snad kdyby proběhla nějaká studie, kde by zjistili protilátky těsně před homeo očkováním, a pak za měsíc po homeoo očkování a prokázali zvýšení hladin protilátek (nebo něčeho jiného, co podpoří imunitu při boji s nemocí), tak bych tomu byla ochotná přikládat nějakou váhu. Nicméně zjevně se operuje s tím, že po homeoočkování se hladiny protilátek nezvýší, a přesto je člověk proti nemoci chráněný. To mi připadá na úrovni toho, že se pomodlím a pak neonemocním. Věřím, že funguje sugesce, věřím i v neurolingvistické programování, ale moje víra v homeo mi prostě nepřipadá natolik silná, aby ochránila moje děti - moje víra v protilátky proti tetanu a záškrtu je podstatně vyšší. :mrgreen: :nevim:

Absolutně netuším, zda v okamžiku, kdy syn nebude mít protilátky proti tetanu a záškrtu, převýší strach z těch dvou nemocí můj strach z očkování, a tedy stále netuším, zda pak nechám naočkovat či nikoliv. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
20.7.16 21:51

@alifie Děkuji moc za zprávu. Ona je zapálená homeopatka a věří v to. Na nějaké studie se jí mohu zeptat. Asi to zkusím s těma protilátkama, zkusím zavolat do očkovacího centra (chodili jsme tam) a pak pediatře a uvidíme,… Ještě jednou moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek