Nedonošené děti, kdy jste dávali MMR?

199
12.7.16 19:44

nedonošené děti, kdy jste dávali MMR?

Chci se zeptat maminek nedonošené. děti, kdy jste dávaly očkování Priorix? Jakou jste měly na toto očkování reakci? Kontroloval vám nekdo předtím stav imunity z krve? Měl někdo sníženou imunitu a vůbec neockoval? Šly jste kvůli tomu i třeba do školky bez tohoto očkování? V kolika letech jste nefon. dítka vůbec daly do MS? Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1120
12.7.16 19:55

Posunuji nahoru, také by mě zajímalo. Mám dva nedonošené kluky 31 týden. Hexa a Prevenar očkován podle korigo věku a bez problémů, ale tohoto očkování se taky bojím. Jsem zblblá interneten, opravdu něco hrozí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.7.16 19:59

My jsme taky 31. týden. V září půjde do školky, má 2,8 roku a mmr nemá. Tak nevím. Měla hraniční hodnotu NK imunitních buněk, tak asi ještě očkovat nebudu, ale bojím se, aby se pak nenarazila v té školce třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
12.7.16 20:20

Syn,35.tt,Priorix jsme dávali měsíc před 2.narozeninama. Reakce akorát 10.den horečka, trvala dva dny myslím. Taky jsem z toho měla strach, ale naštěstí „bez“ reakce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.7.16 20:22

@Domino111 mám teda syna donošeného, jsou mu 2 roky, nemá ani doočkovanou Hexu, Priorix dostane příští rok před školkou, pokud bude vypadat, že se nedostane, nebo ho nebudu dávat, tak dostane Priorix až za další rok. Má oslabenou imunitu, celou zimu promarodil, jezdíme na imunologii a tam můj postup neschvalují a tlačí mě i do nepovinných očkování (Pneumokoky, chřipka…).

• Citovat
  • Upravit
1724
12.7.16 20:30

Dcera donosena, ted ma 21m a priorix dam nejdriv pred skolkou. Mozna zkusim lesni skolku, jestli me ji vemou bez ocka, v tom pripade bych ho nedala ockovat vubec. S NU uz mame zkusenosti dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
12.7.16 20:48

@Nikolllet NU je co? A nebojíš se, když pujde třeba do té lesní školy bez očkování priorixem, že se tam nakazí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
12.7.16 21:19

@Domino111 kdyby mi ho vzali do státní školky, tak ho klidně dám i neočkovaného. Z MMR mám obavy jen ze spalniček a ty se moc nevyskytují. Příušníce a zarděnky sice nejsou žádná legrace, ale aspoň je po nich doživotní imunita a nebudu se děsit, že to dostanou v pubertě, protože je nikdo nepřeočkuje a už nebude dostatečná ochrana z očkování.
Taky měl nepěkné NÚ, takže nemuset očkovat, neočkuju.

• Citovat
  • Upravit
348
12.7.16 21:42

Dcera dva roky, narozena 31tt, Priorix jsem dávala 1.července, takže v jejich 25 měsících. Včera 10 den po očku měla v noci horečku 39,dala jsem ji Paralen čípek a hned ji teplota klesla. Dneska je akorát víc protivná, tak doufám, že už to bude OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
13.7.16 07:40

Obě děti nedonošené, dávali jsme všechna očkování normálně + k tomu nepovinné Pneumokouk - zároveň s Hexou a ani na jedno očkování ani na jedno MMR žádné reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
13.7.16 13:25

@Domino111 NU jsou Nezadouci Ucinky. Vetsi obavy mam z NU, nez z tech tri nemoci. O ockovani se zajimam uz dva roky a teda ty pripady o kterych denne ctu, to je masakr. Takze budu ockovat az me daji pod nos vakcinu bez NU. Doktorka me vicememe donutila k Prevenaru, ja blbec jsem to na natlak dala a dcera byla apaticka, nevnimala, nereagovala na podnety, mela krece, nehybnost celeho tela atd atd.. muzu si tleskat, ze nema (zatim) zadne dlouhodobe problemy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.7.16 19:14

No my asi nastoupíte do MS bez priorixu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
18.11.18 22:46

Ahoj, obnovuji tuto diskuzi.. Mam dve holcicky (33tt), ockovani maji Hexu a Prevenar, nepovinne Nimenrix. Z MMR jsem mela obavu velkou, prestoze veskera ockovani snesly dobre…
S Dr jsme se dohodly, ze MMR po 2.roce.. Pozadala jsem o vysetreni imunity.
Mesic pred ockovanim jsem zacala davat Vigantol 2kapky denne a Imunoglukan (ockovala jsem v listopadu), po ockovani jsem pokracovala plus den pred, v den ocko a 14 dni po homeopatika Thuya.. Jedna holcicka mela 10.a11. Den 38,5, srazela jsem Nurofen sirupem, druha bez reakce.
A kdyz se mi zdalo mimoradne zlobive, zjistila jsem, ze je to mnou a mnou brutalni nervozitou..
Preju vsem, at mate ocko bez reakce.
Jo a 14 dni po ocko jsme byli bez navstev a vyhybali jsme se mistum, kde by se dalo neco chytit..
Snad toto nekomj pomuze a trosku uklidni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek