Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
V lékárně nám dali na moučnivku u malé (skoro 3 měsíce) borax kuličky. Prý je máme dávat pod jazyk, neřekla ale muži jak často. TAdy jsem spíš četla, že se dělá roztok. Vůbec se tu dávkování dost liší. Tak vážně nevím. Mám udělat z toho roztok na vytírání pusinky? a kolik vody, kolik kuliček, kde ho mám skladovat? jak často vytírat. Přece takhle malýmu dítěti nebudu strkat do pusy kuličku, se bojím, že ji tak akorát vdechne,
Jak jste to dělali vy? a pomohl vám borax?
Ahoj, máš na mysli zřejmě homeopatika. Dávkuje se to většinou po 5 kuličkách 4-5× denně, ty nechej v nějaké nádobce rozpustit a pak dej malé vypít. Homeo nesmí přijít do kontaktu s kovovým předmětem
Takže buď sklo, nebo plast.
taky bych tipla homeo,určo nechat rozpustit ve vodě na lžičce ale ne z kovu!!!
jinak borax zabírá líp než fialka ![]()
mě kdysi řekli, rozdrtit a potírat co 2 hodiny. ale já jsem nakonec měla od dětské doktorky Nizoral tablety, které jsem rozdrtila a potírala 3× denně a za 3 dny byla moučnivka pryč. a úplně nejlepší je sehnat si z německa Infectosoor mundgel.
Díky za reakce.
Dala bych ji to ze lžičky. Luci, Ajko, takže nemám potírat, ale dát jí to vypít? A to teda tak 5× denně třeba tu lžičku? a kolik mám dát kuliček na lžičku?
A sebe léčit nemám? Příznaky teda na sobě nepozoruju.
Bubuli, jj, vypít. Já to dělám tak, že těch 5 kuliček nechám rozpustit v nejmenší skleničce co mám, aby hladina vody byla těsně nad kuličkama a celé to dám vypít, takže ty to podáš po lžičkách. A dávkování je 5 kuliček aspoň 4× denně.
Na emiminu bylo, že na afty(dle mě je to podobné) 3kuličky 3×denně. U tvojí malé určo rozpustit na plastové lžičce v troše vody a lupnout to do ní
.
půl hodiny PŘED a půl hodiny PO nejíst nepít
Ty rovněž můžeš používat tím nic nezkazíš ani si neublížíš!
Díky, vyzkoušim. Ale to mi na moc dlouho ta tubička nevydrží. Jak dlouho jste museli používat? A prsa nebo dudlíky jste nijak nepotírali?
prsa taky ano,hlavně větrat,moučnivka nemá ráda vzduch dudlíky a všechno ostatní ted vyvařovat,za pár dní bude klid ![]()
No to doufám, ale už jsme používali genciánu a pak pagavit, pořád se to nelepší, tak nevim. ![]()
tak hlavně pořádně všechno vyvař,hlídej ta prsa,protože to je začarovaný kruh…taky jsme kdysi bojovali.já však neměla homeo ale boraxglycerin ve skleničce z lékárny.tak kdyžtak si přikup ještě ten na ty prsa
a at se té potvory nadobro zbavíte
a co dupka od mimča,ta je v poho,nebo je opruzená?
Ta je v pohodě, má to jen na jazyku. No ještě aby to měla na zadečku. aachjo
tak to je fajn,to se toho zbavíte rychle.můj malý to měl dle dr. v celém traktu a pak byl opruzený z kvasinek a dlouho jsme to hojili a léčili.
jo,boraxlycerin+pořád vyvařování a mytí všeho co dal malý do pusinky a pak péče o tu dupku,tam to bylo horší,snesl jen některé plíny,musel se omývat jen vodou,pořád větrat,měl mastičku fungicidin od dr. a pythiol.jakýkoliv zinek v mastích mu to zhoršoval
byl to boj,ale taky jsme to zvládli.
tak držím palce at máte za pár dní klid ![]()