Borelióza?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14335
12.8.13 15:12

A holky.. toto se léči u dětské a nebo normálně na tom infekčním.. A musí být hospitlaizace..?
Snad je to náhoda.. no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.8.13 15:15

@Loki01 ty víš na co se kluk léčil, to by asi nebyla žádná sranda, kdybych toto zanedbala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.8.13 15:28
@kvaček píše:
@Loki01 ty víš na co se kluk léčil, to by asi nebyla žádná sranda, kdybych toto zanedbala..

Jasné. Vůbec se nenechej rozhodit co si kdo mysli. Vůbec té to nemusí zajímat.
Jak jde tehu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.8.13 15:32

@Loki01 jo dobře, ale právě minulý týden jsem celé ležela na tom infekčním, měla jsem nějaké noroviry, či co, takže zrovna jsem tam slyšela že tam pár lidi tkato leží s tímto- že přišli pozděj…
Jinak se to dá no..týden jsem si pořádně proseděla na záchodě, pozvracela, ale jde to dobře jinak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
12.8.13 15:37
@kvaček píše:
@Loki01 jo dobře, ale právě minulý týden jsem celé ležela na tom infekčním, měla jsem nějaké noroviry, či co, takže zrovna jsem tam slyšela že tam pár lidi tkato leží s tímto- že přišli pozděj…
Jinak se to dá no..týden jsem si pořádně proseděla na záchodě, pozvracela, ale jde to dobře jinak :mrgreen:

Jej:(
Léčí se to antibiotiky. Jestli musíš byt na infekčním nevím, spis bych tipla ze ne, ale nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
12.8.13 17:23
@kvaček píše:
Děkuji za názory..
Já plašit nechci, ale taky nechci to nechat jen tak.. Právě že jsme minulý týden ležela na infekčním v našem krajském městě a vím, že pár jedinců tak s boreliozou leží a neni to léčba na týden…
Nechci hned obcházet moji dětskou - hned se radit na infekčním, i když tam mám něco já rozjednané, ale zase, jestli mě odbyde, že to určitě bylo z horka mi taky nedá spát :nevim:..
Kluk navíc měl vážnou nemoc když byl mimčo, takže i proto se toho bojím..

Jsou testy Elisa, levnější ale ne tak přesné a pak Western Blot, synovi udělali rovnou tyhle lepší, co jsem se dočetla stojí okolo 2-3 tisíc, asi se to i liší podle laboratoře, koukni na net. Ony asi pojišťovny proplácí ty levnější a teprve když se borelioza prokáže, tak udělají ty lepší, aspoň tak jsem to někde četla…

Kdyby pediatra testy dělat nechtěla, tak bych si zavolala na infekční a domluvila se s nimi, nebo tam rovnou jela. Jinak s boreliozou bez příznaků se nikde neleží, to už musí být nějaké vážnější zdravotní problémy, kdy se to léčí třeba kapačkama.

• Citovat
  • Upravit
6594
19.5.23 17:33

Holky, jdu pro radu. Syn před dvěma lety borelióza, dostal antibiotika a ok. Měl ukázkové kolo okolo toho kousance.

Teď ve středu jsme objevili klíště v podpaží, a dnes takový kruh okolo toho kousance. Klíště bylo úplně miniaturní, musel ho mít max 5hod…hned jsme ho vytáhli a dnes tohle. Může se rozjet borelióza takhle rychle? V pondělí má odjet na školu v přírodě, takže ještě dnes nebo zítra asi pohotovost, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
19.5.23 18:48

@Salorka
Dnes a zítra bych to fotil, v neděli kdyžtak pohotovost. Na boreliózu je to hodně rychle, ale 1+1 v medicíně není vždy 2,0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.5.23 19:04

JE TO BORELIOZA. Ihned pro antibiotika. Nenechte přejít do chronické fáze. Může to být virulentní kmen, u něhož účinky nastupují rychleji. Také jsem měla v podpaží, bohužel bez kruhu, a pak jsem na tom byla hodně zle (už v chronické fázi). Když se to podchytí na začátku, je to ok.

• Citovat
  • Upravit
6594
19.5.23 22:04

Ono to zmizelo! Volala jsem dětské a pak i na pohotovost, prý sledovat a v neděli přijet. Že by to klidně mohlo být jen podrážděné. Vylezl z vany a nikde nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7973
20.5.23 09:30
@Salorka píše:
Ono to zmizelo! Volala jsem dětské a pak i na pohotovost, prý sledovat a v neděli přijet. Že by to klidně mohlo být jen podrážděné. Vylezl z vany a nikde nic :nevim:

myslím že to borelioza nebude. Takhle rychle by takhle velký erytém nevznikl. A nejspíš opravdu podrážděné, třeba si jen špatně smyl mýdlo a udělalo se mu tam zarudnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.25 11:25

Ahoj, před pár dny jsem měla klíště a teď mě místo kde bylo svědilo, a tak jsem si to rozškrábala :zed: Vím, že to asi borelióza nebude, ale chtěla jsem se ujistit. Jinak momentálně jsem nemocná, s největší pravděpodobností nějaká virová infekce, takže bych asi nepoznala příznaky boreliózy od tohoto.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex