Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, můžete mi poradit, jak na zácpu způsobenou novými léky? Minulý týden mi Dr. předepsal nové léky (Detralex) a mě nic netušíc přepadla zácpa. Poprvé v životě, ani když jsem byla těhotná jsem zácpu nezažila ![]()
Dnes mi konečně zabrali glycerinové čípky, tak snad ten nynější stav už zvládnu, ale podle Dr. se mi může kdykoliv vrátit v průběhu prvních tří měsíců užívání léku ![]()
Nemáte někdo zkušenosti, co jíst nebo pít abych zácpě předešla? Snažím se hodně pít a jíst vlákninu, ale to dělám i normálně a nějak to nepomohlo
Budu vděčná za vaše rady.
ahoj Murko
napadají mě ještě švestky, kompot nebo sušené, to myslím i meruňky, jakože víc vlákniny.
a jinak osvědčená Lactulosa (sirup co můžou i těhule), polékovou neznám, ale trápilo mě to po porodu fuj..
přeju ať se toho brzy zbavíš a tělíčko si rychle zvykne
je to sice stejné jako Lactulosa, ale víc mi pomáhal sirup Duphalac. Zkraje bych dala tu vyšší dávku podle příbalu a pak bych dávala udržovací.
Jinak hodně vody, zeleniny…taky beru prášky, po kterých ji mam jak vyšitou a nende a nende. Jen tak akorát naředěné kafe s mlíkem po ránu, teplá voda, studené mléko, půl na půl, jinak 0bodov ![]()
O švestkách vím, dnes jsem snídala půl sklenice zavařenejch, obědvala půl litru kefíru a večeřela druhou půlku sklenice švestek, mezitím čípek a ted večer projímavé kapky (kdybych já si vzpoměla jak se to jmenuje a nebyla líná jít se podívat
), navíc celej den se nalejvám vodou a naštěstí už zácpa povolila, tak doufám, že ještě zítra a pak už snad klid.
Na ten Duphalac zkusím kouknout, potřebuju nějak přežít ty tři měsíce, pak už by se to mělo srovnat. Kdybych aspon měla něco co na mě běžně působí projímavě, ale já nic takovýho nemám
, prostě kachní žaludek ![]()
ahoj, mě kdysi pomohla vláknila v tabletách - bifita nebo tak nějak, po ní mi zase začal fungovat normálně organismus, s tím, že efekt přišel po pár dnech a už zůstal, tehdy stála do 30kč a bylo v ní myslím +-100 tablet.
jojo, dobře se vyprázdnit je k nezaplacení ![]()