Borelioza na celý život?

1110
24.9.14 09:46

borelioza na celý život?

Zdravím,
Mojí mamce zjistili boreliozu a už na to bere třetí antibiotika a pak se prý uvidí. někdo ji teď postrašil, že se toho nedá zbavit celý život. že už to v těle zůstane a jednou za čas se to může projevit. je to pravda? 8o
Já jsem myslela, že takové ty nejzávažnější příznaky se projevují až když se to neléčí.
Měl někdo z Vás boreliozu? A jak rychle jste se toho zbavili?
Mamka je z toho teď docela na prášky…a já nikoho, kdo by to nemoc prodělal neznám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
24.9.14 09:48

Máma jí měla třikrát. Spousta prodělaných nemocí v těle zůstane navždy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.9.14 09:49

@Sibyla0 nás postrašil způsob jakým to ta osoba řekla, že to napadá mozek a klouby a že to může jednou přijít, po letech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
24.9.14 09:51

@Adduše No znamá jí měla přechozenou - nezjištěnou, zkřivil se jí obličej, výpadky paměti, padala a tak. Napadne to nervový systém. To ano, ale jak píšu, mámě to léčili třikrát, klíšťata jí milujou a je v pořádku a tohle jí nikdo neřekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.9.14 09:53

@Sibyla0 snad jí to tedy zjistili zavčas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
24.9.14 09:54

Ano, borelie v těle zůstávají. Je to podobné jako syfilis, jsou to bakterie stejného druhu. Ale pokud se to podchytí včas, hned v tom prvním stadiu a přeléčí se to, tak není důvod k panice. Že by to došlo do nějakého třetího stadia a řádilo to v těle ostošest, tak to ne. Taková pravděpodobnost je naprosto nulová. Jinak ano, boreliózu prodělal můj syn v pouhých 9 měsících.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7725
24.9.14 09:56

Měla jsem v 18ti. Léčila jsem se ATB 2 nebo 3 týdny teď nevím a byla pryč. Na posledních testech jsem byla ve 20ti a nic neprokázali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.9.14 09:58

@Fima šla k doktorovi asi po týdnu, měla ten štípanec vážně hnusnej, takový velký červený kolo…a jak jsi to poznala u syna? taky podle štípnutí? nebo to tam vždycky není? mám teď strach aby to třeba nechytla malá (chodíme hodně do lesa) a já si toho nevšimla. nebo my s přítelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
24.9.14 09:59

Záleží na tom, jak rychle se na to přijde. Měla jsem ji taky, ale přišla jsem na to v podstatě hned - místo po klíštěti jsem hlídala, a jelikož bylo léto a borelie mají rády teplo, hned mi v místě vyskočil mega flek. Takže jsem hned dostala mega dávky ATB asi na 8 týdnů. A od té doby v pohodě. Borelie se nestačily nikde usídlit (např. ty klouby, nerv. soustava), takže obvoďák by měl ještě párkrát udělat kontrolní odběry na protilátky, ať se ví jaká je situace… horší varianta je, když se na boreliozu přijde až v případě, že už má člověk problémy typu bolesti kloubů, hlavy, apod. A třeba ani nevěděl, že nějaké klíště měl. To už je pak potřeba opakovaně přeléčit ATB a stejně se to pravděpodobně bude vracet, protože se ty borelie z organismu vybijí jen těžko… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.9.14 10:00

Já jsem měla boreliózu v 15, hned přeléčenou, testy po přeléčení negativní. Dostala jsem ale jenom jedny atb snad na 10 dní max. (už si to přesně nepamatuji) a když si to dávám do souvislostí dnes, tak si myslím, že 1) kdo ví, jestli ji mám řádně přeléčenou 2) si myslím, že mně rozjela autoimunitní onemocnění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.9.14 10:01

V tele to opravdu zustava jiz naporad… Ja mela boreliozu a lecila jsem ji cca 2 roky… Zkusila jsem vse - x atb, alternativu - plazmovy generator… Kolem plazmoveho generatoru je spousta mytu, ale mne je to jedno, pote borelie vymizely. Nezajima me, co nakonec pomohlo, hlavni je, ze jsem to nejak polecila… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
24.9.14 10:01
@Adduše píše:
@Fima šla k doktorovi asi po týdnu, měla ten štípanec vážně hnusnej, takový velký červený kolo…a jak jsi to poznala u syna? taky podle štípnutí? nebo to tam vždycky není? mám teď strach aby to třeba nechytla malá (chodíme hodně do lesa) a já si toho nevšimla. nebo my s přítelem…

To zarudnutí je prý snad jen v 85 % případů, takže u dětí bych nechala testovat každé vyndané klíště. Myslím si, že ty peníze za tohle jsou opravdu dobře vynaložené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
24.9.14 10:02

Ja jsem zadne zarudnuti nemela, dokonce jsem boreliozu ani nechytila od klistete, ale od jineho hmyzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
24.9.14 10:05

@Adduše
Já jsem jí měla asi před 15ti lety a když mě potom kontrolovali později, tak jsem neměla vůbec nic.
Myslím si tedy, že se dá vyléčit úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
24.9.14 10:06

Malá ještě klíště nikdy neměla, ale jestli ji něco v lese štípne nebo ne, toho si pokaždé nevšimnu :( snad bych to na ní poznala ne? byla by unavená, pospávala by a tak ne? má 14 měsíců…já mám teď všechny příznaky boreliozy, jak si to čtu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí