Borelióza u 15 měsíční?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1618
23.9.14 10:54

Borelióza u 15 m?

Ahoj,

chci se zeptat, dcera 15 měsíců měla 30. dubna klíště, asi za dva měsíce se udělal červený flíček, ale bohužel jsem si po té době nezapamatovala přesné místo, každopádně flíček byl poblíž plus mínus dva cm..Doktor řekl, že to je spíš exémek, bylo to vystouplé a šupinkové..Nyní začala být strašně unavená a už 3. den spí dvakrát denně(2+3 hodiny), v noci se nebudí. Předtím spala 1 krát 2 hodiny s 1 nočním buzením. Jinak ale nepláče, je čilá.

Nějak se mi to spojilo s boreliozou, je to možné, že by to měla po 5 měsících. nebo spíš plašim..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4411
23.9.14 11:00

Co já vím tak borelioza se právě projevuje až později v řádu měsíců… Mohly by jí bolek klouby a v místě pichu by se jí udělal červený rozběhlý kruh s bílým středem. Bohuže nejen klíšťata roznáší boreliozu. Synovec 7let ji teď měl od komára a ještě jedna známá taky od komára :cert:. Jsou to strašní prevíti ten hmyz :evil:. Zažádala bych u dr. o odběr krve a to se pak pozná hned. Držím palce ať je to opravdu jen ekzém :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2037
23.9.14 11:06

No a do toho byla urco i ockovana… ale jo test z krve doporucuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.9.14 11:11

No, pokud měla flek a skutečně by to byl erythema migrans, ona nebyla přeléčená ATB., tak to samozřejmě možné je. Pokud by to borelka skutečně byla, tak ty borelie v těle normálně dál žijí svým životem, po té akutní potom přichází klidová… je to stejné třeba jako u syfilis, ta bakterie je stejného druhu.

Vystouplý a šupinkový flek ale na to nesedí, to spíš vypadá opravdu na ekzém. Na druhou stranu těžko říct, my jsme ten flek neviděli. Můžeš nechat nabrat krev na protilátky, po takové době by už musely být přítomny. Myslím si, ale že to borelióza nebude. Kluk ji prodělal v 9 měsících, takže jsme si tím prošli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
23.9.14 12:09

@Fima a jak se to projevovalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
23.9.14 13:55

@Magnificata Malej měl tenkrát klíště. Přesně 14 dní po vytažení se mu udělal v tom místě červený flek. On je atopik, věčně má někde nějaké fleky, tak jsem si nejdříve myslela, že to má zase nějaké ložisko ekzému, ale během dvou dnů se to úplně změnilo, začalo to od středu světlat a to už mi bylo jasné, že je to zřejmě borelióza. Šli jsme k doktorce, ta to brala jako pozitivní nález a bral téměř měsíc ATB. U něj se naštěstí objevil ten flek naprosto ukázkově a hned krátkou dobu po tom vytažení, takže dostal ty antibiotika hned v začátku. Vypadalo to takto:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1618
23.9.14 15:35

Aha, děkuji, tak to opravdu ta naše skvrnka vypadala jinak, taková šupinovitá..díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí