Syn je nemocný a nezvykle spavý

Anonymní
22.9.14 10:22

Syn je nemocný a nezvykle spavý

Moc vás všechny zdravím a předem se omlouvám za anonymitu - manžel nerad vidí, když synův zdravotní stav „propírám“ na internetu.
A teď k problému. Budu ráda, když se ozve některá z vás se stejným problémem.
Syn (pozítří mu budou tři) nastoupil od 1. září do školky a hned (jak se dalo čekat) onemocněl. Nejdříve jen nachlazení, pak cca 4 dny ve školce a teď znovu. A to užívá už od začátku srpna Imunoglukan na doporučení lékařky, protože býval často nemocný.
Ale nikdy tak jako tentokrát…
Z úterý na středu dostal teplotu cca 38, takže jsme šli ráno k doktorce. Ta ho prohlédla, syn nekašlal, nesmrkal, průdušky čisté, takže usoudila, že to bude viróza.
Jenže odpoledne už stoupla horečka přes 39, Panadol, který jindy zabíral, tentokrát nepomohl, až Nurofen.
Druhý den teplota zase (i přes den) 39.5. Zase mu zabral Nurofen.
V pátek už se vše zdálo lepší. Měli jsme radost, protože i bez léků se teplota držela max. do 37,5.
Ale v sobotu zase vše špatně. Teplota už sice „jen“ kolem 38, ale už od rána nezvykle protivný, extrémně plačtivý a hlavně spavý. Podotýkám, že jindy ve dne nespí. Po probuzení si stěžoval na bolest ouška. Jeli jsme tedy pro jistotu na pohotovost, ale vše v pořádku, jen mírně prosakující patro - diagnoza zánět nosohltanu.
Od té doby tvrdí, že ho nic nebolí. Ale i včera a dnes spavý, plačtivý. Vypadá tak nemocně.. kruhy pod očima…
Byli jsme dnes u doktorky, brala mu krev na CRP, to bylo 28, moč v pořádku. Prý to asi bude ta viróza, máme počkat, a když se to nezlepší, přijít.
Ale on stále není ve své kůži. Teplotu teď měl jen 37, ale zase spí, je plačtivý… Jsem z něj nešťastná… :,(
Neměla jste některá s dítětem něco podobného?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
22.9.14 10:23

Trvala bych na krevních testech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.14 10:25

A z toho CRP by se z krve něco nepoznalo? Zrovna v tomhle se moc nevyznám…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
65395
22.9.14 10:26

Neustále…první 4 roky marodil hodně…a pak o to víc po nástupu do školky
není mu dobře, jen at spinká…
mě taky není do zpěvu, když marodím :nevim:
mmch…jen s teplotou k dr. nechodíme, co pak ještě nachytá k tomu v čekárně nepotřebuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.14 10:28

Já bych tam taky nešla, kdybych nepotřebovala napsat OČR. A teplota tak vysoká a posléze dlouho trvající a hlavně bez dalších příznaků už mi přišla divná.
 Zakl

• Citovat
  • Upravit
6552
22.9.14 10:36

CRP 28 je zvyseny zanetlivy marker, norma je 0-5 (jeste nedavno byla 10)… Jako- neni to nijak alarmujici hodnota, kazdopadne zvysena je…Muze odpovidat viroze…

A ze je spavy- Matyas, kdyz je nemocny, opravdu doslova prospi dny…Je videt, ze Tvuj maly bojuje, nech ho odpocivat

Takze bych se drzela zaveru MUDr-pokud nedojde ke zlepseni (coz si myslim, ze pokud se opet nezvednou horecky, tak doslo), zajit, jinak ho nechat odpocivat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65395
22.9.14 10:48

Tak uvidíš
Ale jen ať spí brouček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.14 11:10

On takhle právě nespává ani když je nemocný. A hlavně ta plačtivost. V obličeji úplně papírově bledý, kruhy pod očima… Trhá mi to srdce. :(
Snad to bude dobré.

• Citovat
  • Upravit
214
22.9.14 11:12

Určitě ho nechej, jen ať spinká. Pere se s tím bobík. Já tak lítala na jaře k dr.syn skoro 5let měl pořád horečku, dle crp viroza, která trvala 7dnů, bylo to nekonečné…ke konci už léky zabíraly po více jak 2hodinách od podání. Držte se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
22.9.14 11:14

A k těm kruhům, pije dost? Kluci to mají i když jsou zdraví a málo pijou, úplně šílené kruhy pod očima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
22.9.14 11:22

Určitě mají všechny příspěvky přede mnou pravdu, nechat ho vyspat a odpočívat. Ale já jak se znám, tak bych u svého dítěte trvala na krevním obrazu, jsem prostě plašan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.14 12:09

No, je pravda, že obvykle toho asi vypije víc. To mě nenapadlo…
Snad to tedy bude vše dobré. Kdyby se to nezlepšilo, půjdeme pak k doktorce znovu a uvidíme. Ale moc doufám, že už to nebude třeba…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.9.14 12:09

A moc vám všem děkuju. :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.14 18:28

Holky, tak dopoledne jsme se už radovali - velké zlepšení, Nurofen měl naposledy na noc. A v jednu teplota zase 38,6. Už je to týden… Že spinká mě už tak neděsí. Máte pravdu, že odpočívá. Ale ta teplota? :-(
Už přemýšlím nad vším možným. Nemohla by to být borelióza? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2044
23.9.14 18:43

Nebo periodická horečka, to může být cokoliv, ale to chce doktora, aby udělal komplet odběry, nic jiného ho netrápí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí