Borelióza u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
421
7.6.10 14:21

borelióza u miminka

Máme dvouměsíční hoplčičku. Z kočárku jsem ji nevytahovala, ale stejně jsme jí objevili klíště, asi spadlo ze stromu, nevím. Hned jsme to zdezimfikovali, vytáhli, ale za dva dny se jí udělal červený prstýnek, takže jsem hned valila k doktorce a ta nám nasadila penicilin. Řekla nám, že se nemusím ničeho bát, že jsme to podchytili v čas, že to bude brát 10 dní a bude vše dobrý.
Stejně ale jsem z toho špatná, že tak malý miminečko má takovou hnusnou nemoc a ráda bych slyšela ještě nějaké uklidnění. Máte někdo zkušenost?
Taky jsem slyšela, že kdo už jednou boreliózu dostane, tak se mu vytvoří protilátky a už ji nemůže dostat podruhé, je to pravda? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9265
7.6.10 14:25

Nemám zkušenost s boreliozou u miminek… Ale můj manžel boreliozu měl několikrát :-( . Takže to, že si člověk vytvoří protilátky je asi nějaká fáma :nevim: . Já jsem to slyšla o zánětu mozkových blan způsobených klíšťovou encefalitidou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21470
7.6.10 14:36

magi a máte tu boreliozu opravdu potvrzenou z krevních rozborů? nebo vám dala doktorka penicilin preventivně jen na základě skvrny? můj ta´tka si boreliozu prodělal, teda spíš přechodil, a právě že mi ji zjistili z krve… a určitě bych se nebála, opravdu jste přišli včas! u těhle nemocí se z toho děti dostávají lépe a rychleji než dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
7.6.10 14:36

u dětí a miminek má lehčí průběh klíšťové encefalitídy, ale jak je to u Boreliozy nevím.
Je o tom napsáno v chytré knížce, ale tu jsem zrovna půjčila a nemám ji doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3588
7.6.10 14:39

ještě přirodní repelent jde namíchat z levandule, tea trea a eukalyptus, po jedné kapičce do tří lžic oleje (nosný olej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.6.10 14:46

Antibiotika jsme dostali na základě té typické skvrny. Krev nám zatím nebrali.
Děkuju teatree mám doma, tak jí pokapu oblečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.10 14:57

Takhle brzo by se to z krve ani nezjistilo.

Vsude pisou, ze to zjisti nejdrive za 14 dni od prisati. Mne na infekcnim rekli, ze ani to ne, ale rekla bych, ze je to individualni.

• Citovat
  • Upravit
421
7.6.10 15:04

Holky, tak myslíte, že i když ta svrna byla uvnitř bílá a kolem červený prstýnek, že to borelióza být nemusí, že to se zjistí až z krve? Já jsem myslela, že ten prstýnek je jasná borelióza, i doktorka říkala, že je to učebnicový příklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
7.6.10 15:37

Jestli mate antibiotika, tak uz to (asi) nezjisti nikdy.

Ja jsem ji mela u sebe taky takhle podchycenou (mela jsem jen cerveny flek), hned zalecenou a doktorka v nemocnici mi rekla, ze, jestli jsem ji opravdu mela nebo ne, nezjisti, jedine, ze by atb nezabrala.

Dalsi veskere krevni testy uz jsem mela v poradku.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA