Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Maminky, ráda bych se poradila ohledně botiček pro dceru. Tak za měsíc nás čeká koupě prvních a v knížce z DM máme slevový kupónek na botičky Elefanten. Znáte někdo tu značku? Jaké jsou?
A máte kdyžtak dobré zkušenosti s nějakou jinou značkou, resp. obchodem? Zajímají mě tipy z Prahy.
Předem díky ![]()
Značky superfit, essi, fare, pegres, sante.. Elefanten mají v deichmanu, mě přišly hodně tvrdý..
Nezkoušela jsem, nezaujaly. A ta sleva mi nepřišla až tak zajímavá. Obchodů se najde hodně, nemusíš hned kupovat, je dobré vyzkoušet víc značek a zjistit, který prckovi sednou. Může mít úzkou/širokou nohu, vysokej nárt.. Každá značka má něco. Superfity jsou hodně měkké, ohebné, až moc i v kotníku mi přišlo. Essi jsou tvrdší. Třeba jí Elefanteny sednou dobře, zkus to uvidíš.-)
@hofka No nevím. Dcera je teď v takovým blbým období, v kočáru už ji to nebaví, pěšky jdeme sto metrů půl hodiny - nějaký obíhání krámů si neumím představit ![]()
Proto se chci poradit tady, ať vím, po čem se ptát…
Ahoj, souhlasím naprosto s obejitím obchodů a vyzkoušením několika značek. nás třeba nenapadlo, že by dítě vůbec mohlo mít úzkou nohu. kupovali jsme první uzavřený boty a tam jsme to jaksi nepoznali. ve fare nám něco prodali, my jsme na to nepřišli a při koupi sandálek o několik měsíců později nám v dpk na francouzský v praze řekli, že má dítě strašně úzkou nohu, a na to se fare fakt nehodí. když jsme se na fare pak s touhle novinkou podívali, zjistili jsme, že fakt má prodavačka z dpk pravdu. takže vyzkoušet různý značky a pak zjistíš, co můžeš kupovat. Ecco, dpk, richter mají úzký boty (resp. jsou vhodný na úzkou nohu), fare je širší. ještě jsme měli essi, to je asi střed, řekla bych, ale ty jsme měli převážně jen v zimě v kočárku, nachodila v nich dost málo.
ecco mají outlet ve štěrboholích v areně, tam se chystáme. jinak je značková prodejna ecco na chodově, pak na chodově victoria magic (víc značek). dpk (česká značka) na francouzský a v říčanech. pozor na dpk, ač je máme, zjistila jsem, že mají boty někdy křivý, tj. když je postavíš na zem, nestojí obě rovně na podlaze. kvůli tomu jsme je šli vrátit, vzali naprosto bez problémů a vybrali jsme jiný - byly rovný. máme od nich celkem 4 páry, musíš prohlídnout. mě to tehdy vůbec nenapadlo, že by mohly být křivý, zaměřili jsme se absenci lepidla ve švech, na to, jestli nebudou uvnitř boty sklady, a tohle jsme přehlídli. na jejich obranu, podešve prý berou od jiného dodavatele a nemůžou tak s tím nic dělat. jo, a dpk v porovnání s ecco mají tužší podrážku a jsou těžší. na léto jdeme rozhodně do ecco, ty jsou krásně lehký a taaak pružný.
u fare taky rozlezlý lepidlo, u essi taky lepidlo.
opravdu důrazně si prohlédni kvalitu bot, někomu se to možná bude zdát zbytečný až přehnaný, nicméně my jsme toho názoru, že pokud boda stojí 1200 - 1500 kč, tak prostě musí být kvalitní (nebude vyčuhovat lepidlo, nebudou sklady uvnitř boty, atd.). kdyby na to dohlíželi všichni, výrobci si tohle nedovolí. co jsem se koukala v obchodech, přišlo mi, že takhle důrazný jsme byli jenom my ![]()
@pavlavn Děkuju, tohle mi určitě pomůže
Budu si na to dávat pozor, taky by mě asi nenapadlo, že může bejt takový riziko… A ještě se zeptám, třeba v tom DPK jsou ochotní, milí, poradí, vysvětlí? Na první pokus bych asi potřebovala asistenci, než se odvážím sama. I když teda těžký boty asi nechci, Bětuška zatím chodí prakticky jen v capáčkách (doma, u babičky v baráku, na kroužku), a i když jí dám jen sandálky (rovný, dostali jsme darem, dávám na chvilku když zrovna capáček někam zabordelí), tak se diví, co to má na noze za masivnost ![]()
Já jsem v Praze kupovala boty na dvou místech: jednou v Karlíně (myslím, že to byla Vítkova ulice) a podruhý v Holešovicích v tomto obchodě (mají i internetový) http://www.detskeboty.cz/
Jinak jsem většinou kupovala buď superfit, nebo fare.
Ahoj, také tále řeším boty pro syna a teď začíná i dcera chodit. Ale kde jste v Praze spokojený, kde je více značek??? Výběr barvy už jsem vzdala, jsem ráda, že máme vyhovující boty.
Moje zkušenost:
Malý nosí ortopedickou vložku.
Fare zimní úzký, Essi špatný lepení a šití - už chodím pravidelně reklamovat ![]()
Zimní boty ze sportu též utržený suchý zip po 1 měsíčním nošení ![]()
Máme, synovi sedí, ale klidně mohl mít jiné.
Osobně mám třeba zase ráda Santé, ale boty tak nezkoumám, pokud se v tom cítí dobře on, tak mu sedí, jinak strašně piští a sedá si.
Zrovna jsem to resila.
Na Elefanteny v Deichmanu jsem koukala taky, ale za prve se mi moc nelibily a za druhe se mi 1200,– za botky co mi dite ani neunosi zdalo moc.
Nakonec jsem koupila prvni boty Fare, v Praze maji podnikove prodejny na Zelivskeho (velky vyber, prodavacka poradila s vyberem) a myslim, ze i v DBK na Budejovicke.
Ještě k hmotnosti dpk - ne, že by byly fakt těžký, ale prostě v porovnání s ecco jsou. když jsme kupovali dpk sandálky, bylo to v zimě, chodí v nich doma a nic jinýho než kožený sandálky nám na tu úzkou nohu není, nebylo z čeho vybírat. obchody v zimě sandálky neobjednávají, mají jen doprodej a do toho se blbě s velistí trefíš. tak jsme zajeli dpk a nenapadlo nás, že budeme muset koupit právě kožený sandálky. to jsme ještě mysleli, že nám budou látkový. a prozkoušeli jsme celý sortiment a skončili jsme právě u kožených. na chodově ve victoria magic nic neměli, kotvu jsme nikdy nezkoušeli, tak jsme vzali dpk (v pořadí už asi 4. pár). když jsme je doma porovnali s ecco, byly těžší. mají totiž jakoby přesah podrážky za patou, nechápu proč, a to dělá tu botu těžší. tolik k hmotnosti. jinak samy o sobě těžký nejsou.
jestli chcete poradit v obchodě, šla bych do victoria magic na chodově, dpk na francozský a v říčanech. victoria magic a dpk mají výhodu v tom, že mají víc značek, takže tě nenutí koupit něco za každou cenu. essi má podle mě jen essi. fare na budějovický sice prodává i superfity, ale tam neporadí. fare a essi ne, tam se snaží prodat to, co mají, a neupozorní tě, že dítě má nohu takovou a makovou. musím říct, že jsem si připadala jako úplný debil, když mi řekli v dpk na francouzský, že má dítě úzkou nohu a fare jsou dost na ni široký. nenapadlo nás to, neměli jsme s jiným dítětem srovnání, naše malá je naše první a nějak jsem předpokládala, že budeme průměr.
Právě jsem zašla na webovky http://www.detskeboty.cz/ a ukázala sandálky od richtera naší princezně. fialový odmítla (taky se mi moc nelíbily), zatímco růžový s kytičkama prošly (vypadaly úžasně).
a to vyhraněný názor na boty měla už věku asi 20 měsíců
tmavě modrý richtery pro chlapečky neprošly, v prodejně spustila řev, že ne, tak jsme sehnali fialový ecco. pravda, mně se taky tmavě modrý pro holčičku nelíbily.
http://www.detskeboty.cz/…17-7302.html
http://www.detskeboty.cz/…16-1200.html
Kupovala jsem malýmu před zimou v oc Chodov - victoria magic superfity. Stály cca 1250,– v humanicu měli ty samé za 1400,– Nepřijde mi to za dětský boty nic moc drahý, nosí je každej den
@pavlavn píše:
Ještě k hmotnosti dpk - ne, že by byly fakt těžký, ale prostě v porovnání s ecco jsou. když jsme kupovali dpk sandálky, bylo to v zimě, chodí v nich doma a nic jinýho než kožený sandálky nám na tu úzkou nohu není, nebylo z čeho vybírat. obchody v zimě sandálky neobjednávají, mají jen doprodej a do toho se blbě s velistí trefíš. tak jsme zajeli dpk a nenapadlo nás, že budeme muset koupit právě kožený sandálky. to jsme ještě mysleli, že nám budou látkový. a prozkoušeli jsme celý sortiment a skončili jsme právě u kožených. na chodově ve victoria magic nic neměli, kotvu jsme nikdy nezkoušeli, tak jsme vzali dpk (v pořadí už asi 4. pár). když jsme je doma porovnali s ecco, byly těžší. mají totiž jakoby přesah podrážky za patou, nechápu proč, a to dělá tu botu těžší. tolik k hmotnosti. jinak samy o sobě těžký nejsou.jestli chcete poradit v obchodě, šla bych do victoria magic na chodově, dpk na francozský a v říčanech. victoria magic a dpk mají výhodu v tom, že mají víc značek, takže tě nenutí koupit něco za každou cenu. essi má podle mě jen essi. fare na budějovický sice prodává i superfity, ale tam neporadí. fare a essi ne, tam se snaží prodat to, co mají, a neupozorní tě, že dítě má nohu takovou a makovou. musím říct, že jsem si připadala jako úplný debil, když mi řekli v dpk na francouzský, že má dítě úzkou nohu a fare jsou dost na ni široký. nenapadlo nás to, neměli jsme s jiným dítětem srovnání, naše malá je naše první a nějak jsem předpokládala, že budeme průměr.
Holce byly široký i DPK a to se mi moc líběj:-) Superfit i Essi ale v pohodě. Už se těším na jarní výběr.
@pavlavn píše:
Právě jsem zašla na webovky http://www.detskeboty.cz/ a ukázala sandálky od richtera naší princezně. fialový odmítla (taky se mi moc nelíbily), zatímco růžový s kytičkama prošly (vypadaly úžasně).a to vyhraněný názor na boty měla už věku asi 20 měsíců
tmavě modrý richtery pro chlapečky neprošly, v prodejně spustila řev, že ne, tak jsme sehnali fialový ecco. pravda, mně se taky tmavě modrý pro holčičku nelíbily.http://www.detskeboty.cz/…17-7302.html
http://www.detskeboty.cz/…16-1200.html
Přesně tyhle fialový sandálky dcerka měla. Ale moc se nelíbily naší doktorce, prý jsou hodně měkké v kotníku a po bližším prozkoumání je to fakt. Koukala na trošku vbočené kotníčky u dcerky. Ale je to otázka, zas jsou názory, že kotník má mít prostor pro svůj vývoj a dětem do tří let se noha ještě formuje - to vidím sama, má nohu co chvíli jinak.