Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Slyšela jsem několik názorů odborníků, že na ty malé nožky, zhruba do dvou let, nevadí použité boty (teda úplně vyšmajdané bych nedala), že nožku stejně obaluje velký tukový polštář a na botě až tolik nezáleží - tak nevím, donedávna jsem si myslela, že zásadně nové a teď jsem na vážkách ![]()
Já si myslím pokud to nejsou boty po 3 letém dítěti, které v nich odlítalo celou sezonu, a budou teda rozšláplé tak to nevadí, kolik toho ročák v zimě nachodí? nic moc.
já myslím, že se všechno přehání, je to hlavně „biznis“
osobně teda boty kupuju nové, ale nepovažuji za tragedii, když má dítě obnošené, nejsme milionáři ne
lokofa píše:
I kvalitní bota se vytvaruje podle tvaru nohy toho prvního dítka. To ti řekne každý odborník.
Jasně, každý odborník, který chce prodat své nové drahé boty
.
Mně je to jedno, obnošené boty jsem mu dávala, když jsem naznala, že nejsou prošlapané, vytvarované. Upřímně, klidně mu je dám i v pěti letech ![]()
Aghata píše:
Kvalitní boty po ročním dítěti vyšlapaná nebude. Je to něco úplně jiného, než když nosí botu dospělý člověk, má ji na nohou od rána do večera, našlape s ní spousty kilometrů.
Kdysi, coby bezdětná, jsem praktiky „posíláme botky dál“ sledovala s hrůzou, coby matka čtyřleťáka jsem přesvědčena o tom, že u takto malých dětí není problém použít boty onošené jedním dítětem, notabene když i víš, kdo je nosil.
Znovu opakuji - kvalitní boty.
(Jestli jsou vyšlapané, to zjistíš pohledem a pohmatem, sázím na to, že nejsou.)
A neměly by se ty kvalitní boty poznat právě tak, že po pár nošeních se přizpůsobí nožce, vytvarujou podle ní? Než že budou tuhé a nepoddajné
![]()
Aghata píše:lokofa píše:Jasně, každý odborník, který chce prodat své nové drahé boty
I kvalitní bota se vytvaruje podle tvaru nohy toho prvního dítka. To ti řekne každý odborník..
Mně je to jedno, obnošené boty jsem mu dávala, když jsem naznala, že nejsou prošlapané, vytvarované. Upřímně, klidně mu je dám i v pěti letech
Promin, ale za odborníka nepovažuju prodavače bot, ale lékaře.