Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky!
Minulý týden jsem koupila zateplené kotníčkové boty od Peddy v ceně 599,–Kč. Dnes boty měla dcerka poprvé venku a zip na pravé botě pořád lezl dolu. V obchodě jsem to samozřejmě zjistit nemohla, člověk jí to dá vyzkoušet ale za těch 5minut při zkoušení to nezjistim.
Myslíte, že je to reklamovatelné? Zip na levé botě drží, zlobí jenom pravý zip. Cesta ráno na polikliniku a zpáty byla utrpení, každou chvíli přestávka kvůli zipu
.
Máte nějakou podobnou zkušenost s reklamací?
Díky,Barb
Tak určitě, zašla bych co nejdřív do obchodu, domluvit se co dál…
hned bych tam zašla, než se botky ochodí nebo poškrábou-mohli by ti je-pokud budou slušní-případně vyměnit. no anebo vyreklamují-tzn. že ti je nechají opravit.
Určitě tam zajdu už zítra.Botky jsou jak nové, jenom jsem ustřihla cedulku ze zipu.Ani ta cesta k dokimu a zpátky není znát na podrážce. Jen nevím jestli to můžou vyměnit kus za kus, protože už byly nošeny
.
No nic se nedá dělat,naklušu tam a uvidíme.Akorát se mi nechce čekat 30dní na vybavení reklamace. Protože jsou to spíš podzimní boty a za měsíc už možná bude sníh
a Peddíky už budou k ničemu.
A to jsem ještě váhala jestli koupit nebo nechat dorazit úpně botasky. Ale botasky měla 25tky a když jsem jí v obchodě změřila nožku (jen tak náhodou) už měla 27ku
. Tak jsem neváhala a koupila nové a vidíte…
Tak dám vědet co jsem vybavila zítra, pro úplnost naší diskuze
.
Ahoj.Vzhledem k tomu,že vada se vyskytla během půl roku od koupě,máš nárok na výměnu zboží nebo vrácení peněz.
O reklamaci by měli rozhodnout ihned,ve složitějším případě do 3 dnů,není potřeba čekat celý měsíc u takhle jasné výrobní vady.(vadné zdrhovadlo)
Ivoko, to je dobrá zpráva. Píšeš,jako kdyby jsi byla ředitelka ČOI
. Ten zip se nezadrhuje, on prostě při chůzi sleze dolu. Tak snad pochopí a nebudou dělat problémy a zboží vymění. Díky za info. ![]()
Barbarella75 píše:
Ivoko, to je dobrá zpráva. Píšeš,jako kdyby jsi byla ředitelka ČOI![]()
. Ten zip se nezadrhuje, on prostě při chůzi sleze dolu. Tak snad pochopí a nebudou dělat problémy a zboží vymění. Díky za info.
Přeju ať dobře pochodíš!
Zrovna u botek by to čekání bylo naprd. ![]()
A jsi hodná, že dáš vědět, jak to dopadlo.
To moc chválím. ![]()
Jo tak jsem zvědavá, na výsledek ![]()
MMCH jsem taky dneska byla reklamovat zimní boty Peddy a taky kvůli zipu
takže jsem taky zvědavá, co nám s tím provedou ![]()
Barbarella75 píše:
Ivoko, to je dobrá zpráva. Píšeš,jako kdyby jsi byla ředitelka ČOI![]()
. Ten zip se nezadrhuje, on prostě při chůzi sleze dolu. Tak snad pochopí a nebudou dělat problémy a zboží vymění. Díky za info.
to nejsem ![]()
Ale 10let jsem boty prodávala a vyřizovala reklamace,tak o tom něco vím.
Snad si dobře pochodila.
Ahoj holky!
Tak se hlásím s výsledkem. Boty jsem musela nechat na reklamaci. Vyměnit za nový pár prý nemůžou, protože se nálepka z podrážky - že je to kůže - odlepila. Že bota je takhle neprodatelná a proto musí k reklamaci. Dcerka v botě capala snad 500m a troufám si říct, že boty jsou jak nové
. Pak jsem prodavačce na prodejně ukázala, že ne každá kožená bota má na podrážce nálepku. Tak to čuměla asi takhle
. Že musela někde spadnout.Blbý fór… Prostě byla trochu nervní, protože za mnou stála už další maminka a držela taky dětské kotníčkové boty k reklamaci.
No nic. Nasledovala klasika, že ze zákona je lhůta 30dnů,ale že se pokusí urychlit reklamaci, aby dcerka mohla boty nosit ještě teď na podzim (to jo ještě teď na podzim, příští už mi budou k ničemu). A já můžu zítra naklusat koupit někde další boty, protože dcerka má jenom holinky a botasky, které ji jsou malé. Paráda
.
Můj příběh bude mít určitě pokračování, až se mi ozvou z prodejny.
Takže reklamacím zdar a já můžu jenom litovat, že Ivoka nebyla na prodejně a nedělala mojí reklamaci. ![]()
… a aby toho nebylo dost příběh peddy má pokračování. Boty vrátili po 8dnech. Dcerka v nich chodila, bylo vše ok až najednou… 2týdny po reklamaci zipu se odlupuje podrážka
. Mám dost, koupila jsem jí na zimu Superfity a Peddy vrátím, s tím, že opravu vlastně lepení podrážky nechci, chci zpátky peníze a nazdar bazar Peddy. ![]()