Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ono nejde jen o tu délku, ale i o šířku, botka by měla sedět tak, že na délku když je dítko obuté, se dozadu vejde prst(to je ten nadměrek), ALE je potřeba aby nebyly moc těsné nebo právě volné i na šířku, můžeš dítku do budoucna pěkně zničit nohy a zadělat na problém, přes internet ti těžko někdo dobře poradí
![]()
Podle mě je to moc. Uvádí se nadměrek cca 1,5 cm a to jen proto, aby byly prsty volné. Vem si o dva a půl cm větší boty a běhej, ale uvědom si jak nestabilní je malé dítě a zakopne o kdejaký kamínek ![]()
Podle me je to nadmerek velky pro kohokoli, at je to dite vetsi, male nebo dospely. Max 1,5 cm a jen u zimnich bot. Jinak jeste mensi, jinak bude zakopavat.
Někde jsem četla že dávají i ještě jednu vložku ale neříkám že je bude nosit, nožka doroste
… Jinak v nich dnes byl chvíli venku na zkoušku a úplně v pohodě, to v předešlých celoročkách zakopával hrooozně až jsem chtěla řešit že šmajdá atd… ale povýměně jsem zjistila, že to je botma
… Děkuji za názory
Naše holčička měla nožičku 23 a prodavačka nám poradila zimní botky 25.Také se mi tomu nechtělo uvěřit, říkal jsem si, že to je strašně velká bota na její nožičku, přesně jak už tu někdo píše že se jí bude špatně chodit a bude zakopávat. Nechala jsem se přesvědčit a malá v tom odchodila celou zimu naprosto v pohodě
ale také jsem celou dobu pochybovala jestli nám ta prodavačka poradila správně jestli chudinka v těch botech moc neplave:-)
@Lemate píše:
Naše holčička měla nožičku 23 a prodavačka nám poradila zimní botky 25.Také se mi tomu nechtělo uvěřit, říkal jsem si, že to je strašně velká bota na její nožičku, přesně jak už tu někdo píše že se jí bude špatně chodit a bude zakopávat. Nechala jsem se přesvědčit a malá v tom odchodila celou zimu naprosto v pohoděale také jsem celou dobu pochybovala jestli nám ta prodavačka poradila správně jestli chudinka v těch botech moc neplave:-)
No jo, ale to jsou zimní body, do kterých dáš punčocháče a ponožku, ale na jaře a v létě nemůžeš dítě takhle vycpat. ![]()
Navic boty s nadmerkem 1,5cm uz jsou vetsi o dve cisla. 2,5 cm, to uz jsou tri.
@Inam píše:
No jo, ale to jsou zimní body, do kterých dáš punčocháče a ponožku, ale na jaře a v létě nemůžeš dítě takhle vycpat.
Přesně tak, navíc noha může vyrůst rychle a příští zimu už můžou být boty malé. Tak proč kupovat o tolik větší
Já to vždycky beru podle sebe, taky si nekupuji boty o dvě čísla větší. Navíc, když si představím syna v botách o několik čísel větších, tak by vypadal jak v ploutvích ![]()