Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj holky
mala uz mi vice jak tyden chodi,beha,proste uz vubec nelozi-jen chodi.
Doma chodi non-stop tak premyslim jake botky.
Mudra mi rekla at koupim bud s Elefantem nebo nejake pevnejsi ale ze urco boty ma mit i doma.
Koupila jsem dnes v Deichmannu s Elefantem,jsou celokozene ale uvazuji zda v tom male nebude horko.Prodavacky mi rekla ze nebude.
Jake jste porizovaly vy detem botky na doma?
Diky Tamara
Ahoj,
pevne, kozene boty jsme na doma nikdy nemeli, vzdycky backorky - samozrejme s certifikaci. Ty uplne prvni byly plne, od dalsich kupuju typ sandalku, jelikoz synovi se extremne poti noha. ![]()
Ahoj pořídila jsem Petříkovi stejné. Dokonce taky v Daichmannu. Mě tam připadají dobré boty za solidní ceny. Nosí je týden a zatím neměl zpocenou nohu. Rozhodně by měly být kožené, kotníkové.
Ahoj,
já jsem na doma pořizovala kotníčkové bačkůrky u Deichmana asi za 100,–, ale malej v nich ze začátku dost zakopával. Teď už chodí (spíš lítá) suveréně, ale přiznám se, že jsem flink a většinou doma lítá v ponožkách protiskluzkách
. Na doma mi přijdou botičky fakt zbytečně neprodyšný.
Ahoj! My zadne. Tady - Nemecko- se spise propaguje chozeni naboso. Moc by me zajimaly nejake statistiky o spatnem vyvoji nozky Cechu a Nemcu, dokud je nemam nehodnotim ![]()
Takze my behame v protiskluzovych ponozkach.
No ja si taky myslim ze je mozna pro tak male dite lepsi at beha bosky ale doktori preferuji obuti.
Ja si teda nedokazu predstavit ze bych doma chodila v uzavrene obuvy.
Hamo backurky?Ja tam totiz zadne primo „backurky“ nevidela.Pokud tedy backurkama myslis domaci boticky a ne botky ktere se daji nosit i ven.
my stridame chozeni na boso a papucky kotnikovy… nic znackoveho asi, ale je to pevne v pate, o coz jde hlavne.
Tami - klasika plátěný bačkůrky. U nás měli několik druhů naházených v takovým drátěným koši. Poprvé jsem je taky přehlídla. Jinak malej má vyšší nárt, takže výběr botiček a bačkůrek je fakt žůžo
.
dma chodí bosky nebo v ponožkách, ale je doma minimálně, od roku chodí do jeslí. do jeslí a teď do školky má klasické kožené sandálky s plnou patou. vytáčela mi nohy do strany a tyhle boty zabraly a chodí v pohodě. nohy teda spocené nikdy neměla…
Ahoj, dcera nosí kožené capáčky. První dostala Inch Blue, když jí byl necelý rok, další Nolen nosila na jaře do kočárku a ještě má jedny Nolen „náhradní“. Obojí jsou super a hlavně vůbec nekloužou. Pevné botičky by mělo mít dítě, až když víc chodí než leze, což u nás bylo až v červenci ![]()
Nám pediatr doporučil zdravotní obv na ven a na doma aby chodil bos ![]()
Kotníkové kožené sandálky s otevřenou špičkou. Chodili v nich oba kluci do 3 let. Nám se osvědčilo Fare.
Martina
Ahoj,
asi i záleží, co máte doma na podlaze. Opravdu se doporučuje pevnou obuv (po venku, dlažbě, na linu, plovoučce) střídat s chozením naboso (po trávě, písku, kobercích), je to dobré pro stimulaci plosky.
My jsme koupili bačkůrky z dpk - hlavně na návštěvy u babi, kde se střídá více povrchů - http://www.dpk.cz/…domaci-obuv/ .
Doma máme převážně koberce a dost teplo, takže ťape buď naboso nebo má ponožky s protiskluznými ťapkami.
doma mame koberce,jen v kuchyni je dlazba
z dpk mame capacky ve kterych mala chodi ven
Ahoj,
malý chodí doma v kotníkových kožených sandálkách od Essi (má je teda i na ven, utírám podrážku
) a nebo chodí v ponožkách nebo teďka v létě i dost bosky…no, jak si vzpomenu (ale naštěstí máme v přízemí koberce)…
A tu domácí obuv od DPK u nás v prodejně zdravotní obuvi asi ani nemají…škoda
![]()
K.