Reklamace bot ESSI

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
29.7.09 08:13

reklamace bot ESSI

Zdravím.
Letos v půlce dubna jsme dceři koupili sandálky od ESSI. Jejich boty kupujeme stále i pro syna a nikdy s nima nebyl problém - až těď.
Jakmile je dcera začala nosit měla odřené kotníky. Na vnitří straně bot jsme našli malinký uzlíček, na obou botách, asi zakončení šití. Zalepovali jsme je, stříhat jsem to nechtěla, aby se nám nevypárala půlka boty. Zalepení samozřejmě dlouho nevydrželo. Po opětovném odření jsme se rozhodli začátkem července pro reklamaci, vše jsme nafotili a odeslali.
Zde je vyjádření: ZDEVASTOVANÁ OBUV, KTERÁ NEJEVÍ ZNÁMKY ÚDRŽBY. PODLE OTISKU PALCE NOHY JE OBUV DÍTĚTI DÁVNO MALÁ. ZÁKANICE NECHÁVÁ SVÉ DÍTĚ V MALÝCH BOTECH. ZJISTĚTE MI PŘESNOU ADRESU. PODÁM NA NÍ TRESTNÍ OZNÁMENÍ HNED Z NĚKOLIKA PODNĚTŮ. POŘÍDILI JSME SI FOTODOKUMENTACI A TO TRPITELSKÉ DÍTĚ ZAVĚSÍME VŠE NA INTERNET.
konec citace.
Můžete mi někdo, prosím, poradit co stím?!! Nevadí mi ani ta neuznaná reklamace jako způsob vyhrožování a zastrašování.

Jediné co vím, tak už nikdy víc ESSI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2602
29.7.09 10:27

Tyy jo, to je husty.. 8O
Chapu to dobre, ze ty boty mate doma? Ja bych zkusila ochranu spotrebitele, nebo coiku, eventuelne bych snad sla za soudnim znalcem, at udela posudek…no a mozna taky na socialku, at ti daji potvrzeni, ze mala je uplne v poradku a snad bych na ESSI podala zalobu za pomluvu, ci neco takovyho…tohle by me nadzvedlo ze zidle…
drzim pesti a snad ti nekdo poradi…

jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
29.7.09 10:50

Jůůůůj, tak to je ale fakt hnusný! Taky bych ale asi něco dělala, nenechala bych to jen tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.7.09 13:10

To ti jako napsal přímo výrobce, nebo ten prodejce? Asi bych pořádně ofotila a „zavěsila na internet“ to jejich vyjádření :twisted: popř. pěkně zveřejnila třeba na Nově :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.7.09 13:33

To byla zpráva přímo od výrobce. Bez čitelného podpisu. Zatím jsem to zveřejnila tady a na www.rodina.cz
Pak jsem psala dotaz na Svaz ochrany spotřebitelů. A tohle mi poslali. Zatím rozmýšlím co dál.

Naše vyjádření k němu (č. 51275 / BE - 89) připravené v souladu se smluvními podmínkami SOS (http://www.spotrebitele.info/…podminky.php):
Pokud nesouhlasíte se závěrem prodávajícího a domníváte se, že je Vaše reklamace oprávněná a velikost obuvi vhodně zvolena, můžete ho na toto své stanovisko upozornit. Nezmění-li svůj názor, můžete nechat obuv znalecky posoudit - soudním znalcem v oboru (seznam soudních znalců naleznete na www.justice.cz - evidence soudních znalců). V případě, že znalec ve vypracovaném znaleckém posudku dá za pravdu Vám, můžete znovu reklamovat a s odkazem na znalecký posudek žádat kladné vyřízení reklamace. Zároveň můžete u prodávajícího uplatnit svůj nárok na náhradu nákladů vzniklých Vám v souvislosti s vypracováním znaleckého posudku. V případě, že prodávající vyvěsí na internet i informace o tom, že jste měli \„trápit\“ své dítě a tyto se nebudou zakládat na pravdě, můžete se samozřejmě bránit, tj. žádat, aby byly tyto informace odstraněny, poskytnuta Vám omluva případně peněžní odškodnění. Musíte samozřejmě prokázat lživost těchto informací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.8.09 09:54

Je teda neuvěřitelný, co si někteří lidé dovolí… s reklamacemi mám dost velké zkušenosti, ael tohle se mi nikdy nikdy nestalo!!!

hlavně mě ale pobavilo vyjádření SOS, že když o tobě bude prodejce šířit nějaké lživé a pomlouvačné informace, tak ty musíš prokázat jejich lživost. bohužel je to pravda, ale chce se mi z toho řvát! mému synovi roste noha rychlostí jedno číslo za dva měsíce. a nevím, jak bych asi prokazovala, že měl nohu v té konkrétní době adekvátně velikou botě 8O 8O

a je taky pravda, že jsem se u essi už setkala s tím, že prodavačka nad paragonem mávla rukou a pravila, - než budete reklamovat, tak vám z bot vyroste :?: :P stalo se v podnikové prodejně…

já bych asi zkusila znovu poslat, včetně toho vyjádření, a rovnou na ústředí, nějakému šéfovi… bohužel, na netu jsem našla jen obchodní zástupce, žádného jednatele nebo tak :(
pokud to vyjádření bylo z reklamačního oddělení essi, mohl to být pan schmidt. a jestli se ani nepodepsal, tak to je mazec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
2.8.09 10:33

Tady máš stránky výrobce http://www.essishoes.com/kontakt/
Normálně bych se sebrala a šla bych jim tu reklamaci otřískat o hubu i s botama :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
2.8.09 20:18

Na stránkách výrobce jsem už byla a koukala jsem i na výpis z Obchodního rejstříku.
Paní Andre Schmidt nejenom že má nastarosti reklamace, ale je i jednatelkou a sto procentním vlastníkem. Teda tím byla. Teď je jím zřejmě její matka.

P.S.Ten reklamační papír není čitelně podepsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
3.9.09 14:31

Já bych jim napsala o opětovnou reklamaci s přiloženou kopií toho jejich hnusného vyjádření (originál si nechej) a slušně, tak, abych já sama pak nebyla napadnutelná za to samé, bych jim napsala, že pokud mé reklamaci nevyhoví, tak jim s jejich vyjádřením udělám parádní reklamu po českých webech a pěknej mediální vítr (ČT, Nova, Prima - rozeslala bych to všude, někdo se už chytí). Negativní reklama je pro obchodníky nepříjemná věc. A jak koukám, tak si na ni zadělává firma Essi sama v jiném příspěvku psaném přímo jednatelem. :lol:
Soudnímu znalci bude jasné, že noha dítěte roste rychle a tudíž vylapaný paleček někde uvnitř boty už není za měsíc dva vidět, protože se jeho stopa posunula k okraji boty. Takové vyjádření by myslím mohl napsat kdejaký ortoped, abys to měla písemně podložené.
Takže pokud ti nejde prvotně o peníze, ale o to jejich nechutné vyjádření, šla bych do toho a popohnala to dál. Jak už tu někdo psal, oslovila bych i ČOIku, při nejhorším ti napíšou, že to není věc pro ně.
Dále Sdružení obrany spotřebitelů.
Boty lze na vlastní náklady zaslat do Státní zkušebny obuvi ve Zlíně, cituji jiné webovky, kde jsem našla tento názor:
„Všem, kdo mají špatné zkušenosti s reklamací obuvi a jsou si jisti, že jsou v právu, doporučuji,aby se obrátili na Státní zkušebnu obuvi ve Zlíně.Posudek stojí 1200Kč+DPH+poštovné, nicméně bude vyhotoven jen v případě, že bude ve Váš prospěch. V tom případě je obchod povinný Vám reklamaci uznat a uhradit i náklady spojené s tímto posudkem. Pokud by posudek ve Váš prospěch nebyl, nebude zpracován a zaplatíte pouze poštovné a balné. Balík Vám zkušebna pošle na dobírku zpět.“
Nevím, jak je to s tím, že nebudeš platit poplatek, když by to nebylo ve tvůj prospěch, snad je to tak (určo se to dá ověřit telefonicky), každopádně mamka tam kdysi boty posílala (90.léta) a díky tomu jí uznali třikrát neuznanou reklamaci botasek. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
13.9.09 09:13

Essi

Tak to je opravdu síla. Zrovna dneska jsem si říkala, že koupím jejich botičky. Mají je teď v Renu ve slevě. Ale po přečtení jsem si to rozmyslela. Nehodlám podporovat podobné subjekty. Navíc se tím také vystavit riziku neuznání reklamace, kdyby se s botičkymi něco ztalo. Nějakou tu zkušenost s reklamacemi již máme. Ta poslední a nejšílenější teď zrovna řešíme ve SCONTU. Nejprve nám ji zamítli v rozporu se zákonem, a po písemném odvolání pro změnu vykonstruovali zcela nereálnou historku, aby to vypadalo, že je vina na nás. Bohužel tentokrát v souladu se zákonem. Takže se budeme soudit. Ale to je do zcela jiné rubriky.

Spoléhají na to, že se nebudete bránit. Tohle si ale opravdu nenechte líbit. Držím pěsti, ať uspějete!!! Budu ráda, když pisnete, jak vše dopadlo. Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
25.9.09 23:03

Já jsem synovi koupila sandálky Essi a nosil do nich celý léto ponožky, protože mu konce silonových nití píchaly do noh :? a přesně u malíčku je otvor, ze kterýho mu malíček lezl, tak by si ho mohl třeba ukopnout. Příští léto budu vybírat pečlivěji :?

A to by mě asi švihlo, kdyby mi napsali něco takovýho 8O 8O , to je fakt snad vyhrožování :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Terra 009
11.10.10 19:39

ESSI uz nikdy vic!

**Bohuzel clovek se casto zacne o vec zajimat, az kdyz je s ni problem. Svoji nejnovejsi zkusenost jsem si mohla usetrit, kdybych si precetla tuhle diskusi… K zaveru NEKUPUJ BOTY ZNACKY ESSI!!! jsem ovsem musela dojit na vlastni kuzi, a vyslo mi to draze…

Po trech tydnech normalniho noseni byla zcela znicena podrazka polobotek a reklamaci zamitli s oduvodnenim, ze boty byly zniceny nespravnym uzivanim. Treba rict, ze s podobnym problemem jsem se u zadnych jinych bot dosud nesetkala.
Navic, tahle spolecnost, jak jsme az nyni zjistila, klame zakazniky logem s zirafou, pritom si zadnou nadstandardni certifikaci nikdy nazaplatila, ale na vyzvy, aby prestala neopravnene uzivat logo, nereaguje… Firma ESSI svymi nekvalitnimi vyrobky a nestoudnym jednanim bohuzel dela ostudu slusnym ceskym podnikatelum…**

• Citovat
  • Upravit
Fox26
25.11.11 14:16

BOTY ESSI NELZE REKLAMOVAT

Dobrý den,
Taktéž mám ŠPATNOU ZKUŠENOST S FIRMOU ESSI a jejími zaměstnanci v podnikové prodejně v Brně, i s paní Schmidt. Moje maminka koupila mému synovi přezůvkuy do školy. Stály poměrně dost, ale byly hezké a měly logo se žirafou, tak byli všichni spokojeni. Po 5 týdnech nošení (podotýkám, že na každý školní rok nám zatím vystačily jedny přezůvky koupené v září) mi přišel syn ukázat přezůvku, u které chyběla 1/3 podrážky. Mám standardně živé dítě, takže mě to celkem udivilo, že takové drahé boty nevydržely ani 2 měsíce. Požádala jsem maminku, jestli by byla tak hodná a neodnesla je do prodejny Essi na Merhautové v Brně k reklamaci. Byla jsem rozhodnuta koupit další, jelikož měsíc čekání na vyřízení reklamace je dlouhá doba, ale opravené by mohl syn nosit ještě několik měsíců doma. Reklamace byla přijata prý už s komentářem, ale to, co se odehrávalo při předání přezůvek, předčilo má očekávání. URÁŽKY A OSOČOVÁNÍ z navádění syna k ničení věcí atd. mými rodiči hluboce otřáslo. Zvláště pak když byli vyhnáni z obchodu se slovy : „Vy už se sem nikdy nevracejte“!!!!!!!
Tak jsem si řekla, že zavolám na vedení firmy a poradím se, jak postupovat v reklamaci a upozornit na zcela OSTUDNÉ CHOVÁNÍ PERSONÁLU VE FIREMNÍ PRODEJNĚ ESSI. Telefon mi zvedla dáma, která se nepředstavila, ani neuvedla firmu. Po několika dotazech jsem se ujistila, že mluvím s paní Schmidt, která má na starosti ve firmě reklamace (to jsem ještě netušila, že se zřejmě jedná i o majitelku). Když jsem se pokusila vysvětlit, co bych potřebovala, začala na mě paní řvát, že bota byla úmyslně zničena, a to tak, že byla noha i s botou narvána do radiátoru a tam zlomena, a že je to tím, že se svému dítěti nevěnuji a dostatečně ho během dne nehlídám. Jakýkoliv můj pokus o přerušení tohoto monologu byl zcela neuspěšný. Paní na mě řvala, že není žádná uřvaná Ukrajinka ( :D to bylo zajímavé ) a co si to vůbec dovolujeme. Když monolog přešel do osobních urážek, slušně jsem se rozloučila a zavěsila. A teď přemýšlím, jestli se pustím do táhlého sporu s touhle agresivní osobou, nebo zda obětuji peníze, koupím nové papuče a hodím to za hlavu. Než to však udělám, podělím se s vámi o osobní zkušenost: NEKUPUJTE BOTY ZNAČKY ESSI !!!!!!!!!!!!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
4
28.12.11 22:05

Dobrý den,
po letech jsem zase nakoukla, jestli něco nového :( Čekala jsem třeba, že se něco změnilo k lepšímu. A ono je to pořád stejné, ne-li horší. A je mi z toho dost zle, protože si o tom tady akorát můžeme napsat a tím to končí.

Obusy značky Essi se velkým obloukem vyhýbám a pro své děti je už nikdy v životě nekoupím. Na malém městě je dost problém sehnat kvalitní boty bez většího schánění. A prodavačky divně koukají, když jako první hlásím, že Essi nechci!
Ale třeba bačkůrky do školky jsme letost nakoupili přes internet a jsem naprosto spokojená. Velmi MILÉ jednání, rychlé dodání, když jsem si vzpomněla poslední týden v srpnu. 1.září bačkůrky byly doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
28.12.11 22:46

Já díky této diskuzi boty Essi také nikdy nekoupila a u nás je většinou ani nevedou, páč nemaj žirafku a maj tvrdou podrážku a maminy je proto nechtěj. Já si oblíbila české boty Pegres, synovi padnou, vypadaj hezky a jsou za dostupné ceny a s žirafkou :palec: Reklamovat jsme nemuseli nikdy a že jich už máme několik párů :dance: Holce essi též nepořídím, ani kdyby byly zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková