Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Myslím, že na léto jsou do písku sandálky OK. Na doma kup papuče ![]()
Na léto máme taky sandálky i na písek. Jestli budete mít odrážedlo, tak doporučuju vymezit jedny boty na to odrážedlo, protože budou mít hned okopané špičky
Některým dětem v sandálkách na písku chvíli trvá, než si na ten písek zvyknou, naše Anežka zezačátku chodila každou chvíli, že má písek v botách, ať jí ho vyklepu. A nebyla zdaleka jediná. Ale zvyknou si rychle. Písek se dostane i do uzavřených bot a i když je hned na písku vyklepeš, stejně budeš domů nosit písek.
Já dávám dceři na písek takové ty děrované crossky. Protože, když měla plátěné tenisky, tak se ji do nich hned dostal stejně písek a sama si je sundala a běhala pak bez…tak z těch crossek se to alespoň hned vysype a nevadí ji to…
Do 3 let by měly mít děti obuv s pevným opatkem - tj. plnou patu. Takže oba kluci měli v tomto věku 3 páry bot - na doma kožené sandálky a na ven plné boty a sandálky. Na písek chodili i v sandálkách, když bylo teplo, neměli s tím problém. Jo, vlastně ještě měli gumáky, tam tedy moc pevná pata není, ale v nich netrávili celý den, takže v pohodě.
Martina
U nás jako Zubr ![]()
Sandálky na doma, sandálky a plné na ven. Vše pevné, kotníčkové. Jo jo, už jedem druhé kolo a je to někdy síla, finanční.
Pokud je teplo, tak je úplně nejlepší vyzout boty a vyslíct ponožky. Okoukala jsem to od zkušenějších mamina musím říct, že je to super, malé se to líbilo a vyhrála i pak i s nožičkama a líbilo se jí v tom chodit.
Jinak jsem to neřešila, prostě tam jde v botech, které má zrovna na sobě, pak je vyklepu a je to.
Ahoj mamči dostali jsme výpis co by měl mít kluk do školky a mimo jiné tam bylo holiny tak to vim ale boty do písku jak vypadaj nejsou to ty děrovaný plastoví nebo ty poloholinky ![]()
burak002 píše:
Ahoj mamči dostali jsme výpis co by měl mít kluk do školky a mimo jiné tam bylo holiny tak to vim ale boty do písku jak vypadaj nejsou to ty děrovaný plastoví nebo ty poloholinky
Ja myslim ze tim mysleli asi nejake boty (treba tenisky),ktere muze zaspinit. Zadnou vedu bych v tom nehledala ![]()
Já malýmu kupuji na lítajdu a na písek kecky od Befada a naprostá spokojenost. Jsou lehoučky, nepotí se mu v tom nožka a dobře se mu v nich chodí. ![]()
Ivonek píše:
Já malýmu kupuji na lítajdu a na písek kecky od Befada a naprostá spokojenost. Jsou lehoučky, nepotí se mu v tom nožka a dobře se mu v nich chodí.
Prosimte, a maji vsechny ty Befada ty vetraci dirky v podrazce? My je prave mame na doma ale kvuli tem dirkam se me to na pisek moc nezda. Navic na ten pisek budem jezdit na odrazedle tak vaham. Driv jsem kupovala Raweks ty jsou taky polske ale maji gumovou podrazku.
No takovy ty kecky ty dírky mají, ale písek to nepropustí
A on s nima dračil v podstatě cely léto a jaro a ted jak jsem je umyla, tak jsou pořád jako novy. A to měl už druhy a ty první taky jako novy a to jsme je fakt nijak nešetřili. Akorát mě teda trochu zaráží, že botky mají atest, ale ta vnitřní podrážka je úplně rovná. Ale jsou pevny a fakt bomba. A jsou levny ![]()
No tak pisek asi ne,spis jsem si rikala aby tam nemel treba vlhko kdyz nebude zrovna idealni sucho
. Jinak ploche skoro jsou, kdyz se tam da ta vlozka co k tomu davaji tak se to trochu prizvedne. Nam ale stejne rikali na ort. ze klenbu zatim nee, max. naznak, tak to neva. No asi se rozhodnu az v obchode jestli Befado nebo Raweks. Befada me prijdou pohodlnejsi a Raweksy zas odolnejsi
.
Prosím o radu zkušenější maminky batolat
:
Jaké botky mám koupit 15timěsíčnímu klučinovi na zahradu - na písek?
Máme jedny plné boty a jedny sandálky (na doma + na ven do sucha). Myslím, že bychom měli mít ještě jedny sandálky nebo nějaké polouzavřené na ten písek. Nezdá se mi, mít ty sandálky do písku i na doma…
Jak to řešíte vy? Může mít na léto do písku i sandálky nebo jsou lepší nějaké polouzavřené?
Děkuji.