Suchý zip nebo zavazování?????

852
4.4.09 21:19

Suchý zip nebo zavazování?????

Ahojky mám dotaz, koukám na botky a jelikož budeme kupovat první, tak absolutně nevím, nevím jaká značka, kde jaký a hlavně jesti zavazovací, na suchý zip nebo jaký????
Jsem docela zmatená.
A hlavne ty ceny 8O 8O 8O
To bude mít prcek dražší boty než já? No asi jo :D

Jo a ještě dotázek - jaký máte zkušenosti s botama z Deichmanna, právě že mi přijdou cenově docela dobrý, ael nevím :roll:

Díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
4.4.09 21:29

TAk ja osobne jsem za zavazovaci- ztahnes nozicku jak potrebujes

Deichmana- kupovala jsem synovi ale jak ma sirkou nohu a vysoky nart- nesedeli mu

Jo a prvni mame DPK za bratru 900- taky mne malem krisili, ale co uz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11337
4.4.09 21:31

Doporučují se spíše zavazovací, neboť lépe drží nohu. Dětské boty z Deichmana mi přijdou hodně těžké, ale občas je koupím. Ceny jsou fakt dost děsivé, často se snažím předzásobit se a koupím do zásoby i větší, které jsou ve výprodeji a čekám, až do nich dorostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
4.4.09 21:38

Tak my zas máme na sucháč - jde taky přizpůsobit podle toho, jak to potřebuju stáhnout. Je ale pravda, že některé nejdou - jsou tvrdé a mají pevně daný ohyb. Naše zapínání má měkkou část asi 2 cm dlouhou. Máme Santé ze zdrav potřeb - venkovní polobotky za 600 Kč. Budete kupovat boty na ven nebo domácí obuv? Kdyby domácí a prcek ne neposedný, tak bych volila nějaké rychlé zapínání, protože aspoň my nandaváme několikrát za den a nechtělo by se mi pokaždé nandavat půl hodiny (ráno, po „kakacím“ přebalování - protože si je do toho schopný možkou mydlit, po dopolední vycházce, po spaní, po odpolední vycházce). U venkovních bych možná preferovala tkaničky (a přes kličku vázat ještě uzlík), ale důležitější je, aby bota seděla. Jsou i různé podrážky - v jedněch botách se naše malá ani nebyla schopná skoro rozejít, v jiném typu se hned rozběhla. Nech projít po krámu.
A na doma máme sandálky Fare, ale částka strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.4.09 21:52

Tak my mame zrovna Deichmanna na suchac (jedny podzimni a jedny zimni) a jsem naprosto spokojena, i ta cena je moc pekna :D Prave ze tyhle boty maly dobre sedi na nozce, mely jsme i DPK a jeste jedny jiny, ale nebylo to „ono“. Uz jsem koukala v Deimannovi po novych :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.4.09 21:54

Jo a jeste k tomu suchaci x tkanicky - mala si tkanicky porad rozvazuje :? zrovna dneska venku mela jarni s tkanickama… suchac sice obcas taky rozlepi, ale zase zalepi zpatky, to tkanicky zavazat neumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.4.09 21:58

Taky doporučuji šněrovací. Jednak je ortopedi mají radši a hlavně u nás byla volba jasná - Anežka má širokou nohu a do žádných se sucháčem se nevešla. Navíc sucháč okamžitě rozepnula, kdežto tkaničky jí chvíli trvaly. Časem se naučila překonávat i druhou kličku, takže ve výsledku to dopadlo tak, že my jsme jí boty pracně a dlouho šněrovali a ona je měla za pár vteřin rošněrované. Bačkůrky měla kožené zavazovací a když si uměla tkaničky jednoduše vytáhnout, tak jsme tkaničky schovali. Vím, že to nebylo úplně nejlepší, ale když jsem viděla, jak si s těmi tkaničkami hraje tak, že si je zavazuje kolem krku, tkaničky jsem schovala. Teď už je to lepší, tkaničky nesundává a má ráda na botách zip jako má maminka :)

A co se týká bot od Deichmanna, tak krom těch úplně prvních (to byly klasické šněrovací kožené botičky z Tesca, ale byly z Rena a měly certifikát) jsem skoro jinde než u Deichmanna botky nekupovala. Vyhovuje mě velikost i cena. Kupuju je většinou v akci, takže kožené se tam dají koupit kolem 300 Kč. Jiné než kožené víceméně nekupuju. A některé tam mají i žirafku nebo tak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
4.4.09 22:40

Ahoj, tak za mě na šněrování. Jak už psaly holky, tak lepší po te ortopedické stránce. Když deti byly malé, tak jsem šla do šnerovacích, ale při nastupu do školky volím se suchým zipem. Ono když má paní učitelka oblékat několik dětí, tak se jí ani nedivím. A to se mi kolikrát děti neobují ani se suchým zipem..... Ale to jen tak na okraj :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11359
4.4.09 22:59

Rozhodně šněrovací a nejlépe kotníčkové.

Na léto bych pořídila něco takového. nožička se tam ovšem nemá kvedlat,musí sedět pevně na nožičce.
 http://www.sante-zdravotni-obuv.cz/…th-375-1.jpg

Chodim se synem na ortopedii, tak mám o tomhle trochu přehled.
Minimálně do tří let by měli mít podepřený kotník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
5.4.09 07:24

Rozhodně bych doporučila zavazovací a radši investovat do pořádných kvalitních. Začínali jsme s Fare, teď už nosíme spíš Essi (sice nemají žirafku, ale jsou české a nám na vysoký nárt i jinak vyhovují). Taky máme letos na jaře poprvé na sucháč kvůli školce, jinak kromě letních sandálů vždy zavazovací. Ale nejlepší je dojít do obchodu s dítětem a nechat ho v nich proběhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3585
5.4.09 09:38

Ahojki, jako první botky bych volila určitě zavazovací, můžeš nožičku pořádně stáhnout. Boty na sucháč kupuju až cca od dvou tří let, aby se holka mohla sama obout, hlavně teď ve školce, i když vím, že zavazovací by byly lepší, ten sucháč je prostě tak nestáhne :(
Co se Deichmanna týká, mám ho moc ráda, kupuju až na výjimky jen tam, nikdy jsem neměla s botkama problém...... je levnější než všechny ty Essi a DPK nebo jak ty značky všechny jsou. Hodně botů se mi líbí v Humanicu, tuším zimní jsme od nich měly, a taky bezvadné a bez problémů.
 A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
5.4.09 10:18

jejda no to bylo reakcí, úplnná lavina 8O :D
Každopádně díky moc, zavazovací jsem si mylslela, ale přece jsem ještě chtěla počkat, jesti je má domněnka správná a slyšet reakce zkušenějších maminek :wink:

_A Terinko: přesně takový typ bych taky koupila takže díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
5.4.09 10:18

Máme Essi, pro mladší kotníčkové zavazovací, pro starší cca od tří let Essi na suchý zip..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková