Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahojky, chtela jsme se zeptat, jestli si myslite, ze je moc mit botky na zimu o cca 2,5cm vetsi?? Maly nosi ted vel.25, ty mu jsou ted akorat, kdyz jsme zkouseli vel. 26 tak se tak tam mel sice nejakou rezervu,a e zdalo se mi, ze ne moc velkou. Tak jsme vzali vel. 27, protoze prece jenom kupovat 2X za zimu boty se mi moc nechce, ale ted vaham, zda radeji nezajit vymenit ty 26.Bota mu jako nejak neklouze z nohy nebo tak,a le proste ty 2 a neco cm tam je vule
fakt nesnasim kupovat boty v obchode clovek nema klid na vyzkouseni, dite lita atd ![]()
O kolik vetsi kupujete zimni botky??
no my jsme kupovali boty většinou s malou v obchodě, ale protože jsme je vždy museli koupit v říjnu (pak už nic moc neměli a malá má vysoký nárt, takže honem honem dokud bylo zboží), tak jsme je vždycky brali trošku větší, ale neřeknu ti teda přesně na centimetry, kolik to přebývalo.
Klasicky jsme strčili za patičku v botě prst, a vepředu měla nějaké místo.. Stejně jí v zimě dávám punčošky a pod ně ponožky, takže tam vlastně i to místo mít musela.
U nas presne stejne,
cislo 25 a na zimu se chystam koupit 27, samo nejdriv vyzkousime. Kupujeme boty s membranou, ale bez kozisku, a dovnitr davam dvoje teple ponozky. Poradila mi to prodavacka a tak doufam, ze to je spravne. Babeta
Taky jsem koupila větší, vyřešila to vložka. Až doroste, prostě ji vyndám a je to. Nožka neklouže a malá nezakopává.
Ahoj,
já jsem malému na zimu koupila vel. 25, teďka nosí 23, ale u nás začne nosit botky až tak v prosinci (teďka nosí teplejší podzimní).. a pokud bude přeci ještě větší, dokoupím na chvilku vložku ![]()
Věrko, a není náhodou toto číslování co číslo to jen 5mm? Ono je více typů číslování, nedokážu to přesně pojmenovat (jeno je takové to 13, 13,5) a tam je co číslo to 1cm. Ale mám pocit, že to Tvoje číslování (já mu říkám dvacítkové - tak to je jak jsem psala) třeba se pletu -
V tom případě si myslím, že jsi koupila naprosto dobrou botu.Jinak 2,5cm by bylo moc. Píšou ideál je 12-16 mm A těch 16 se mi zdá hraniční - už spíš moc.
Ahoj, právě jsem četla , že délka stélky má být maximálně o 1,7 cm větší než délka nožičky , ideál je 1-1,5 cm ![]()
Máme úplně stejně nohu jako vy a taky jsme vzali 27. Ta 26 byla akorát na teď a do 27 jsem strčila vzadu celý prst, jak to má být. Vyndej si vložku z boty, dej jí tlustou ponožku a postav ji na tu vložku. Uvidíš, že jak se tam ta nožka rozplácne, že je to akorát. S 26 bys na Vánoce kupovala nové boty.
Akorát to teď taky řeším, protože mám pocit, že si z loňska pamatuju, že mi prodavačka říkala, že se zimní botky mají kupovat ještě o číslo větší než by se kupovaly normální botky - právě kvůli kožíšku uvnitř. Linda teď ale nosí vel. 24, jsou jí akorát, krásně nám to vyšlo
Teď jsem jí ale změřila nohu a je to cca 15,5 cm (podle Essi měr právě přesně 24). Teď teda nevím, jaké boty koupit. Asi 27, které mají mít vnitřní rozměr 17,6 cm? Botky se liší plus minus milimetr uvnitř, koukám, že vel. 28 má mít 18,3, což by na normální boty už bylo moc, ale trochu mě mate ta finta s kožíškem
Co myslíte?
Tak taky jsem dneska proměřovala malé nožku a přemýšlím jakou velikost zvolit. Teďka má 15,8 cm a boty s membránou co chci mají buď 17.1 cm nebo větší 17.7 cm.
Presne jsem ted resila to same
..mala ma ted 20 a zimni 21 ji s i teplou ponozkou byla akoratni,takze jsem mile botky jela vymenit za 22
..ale stalo me to hodinu rozhodovani ![]()
Eemii když jenom hodinu tak to je v poho, já kvůli tomu skoro ani nespala
a nakonec máme taky větší.
Ahoj dostali jsem botky vnitřní stélka boty je 16cm, malý má nohu 13,5cm. Myslíte že je to hodně velké? Když jsem mu je obula tak v nich zvládá normálně chodit, dala jsem mu do nich ještě jednu vložku. Děkuji za rady ![]()
@Kry5t0fek píše:
Ahoj dostali jsem botky vnitřní stélka boty je 16cm, malý má nohu 13,5cm. Myslíte že je to hodně velké? Když jsem mu je obula tak v nich zvládá normálně chodit, dala jsem mu do nich ještě jednu vložku. Děkuji za rady
Podle tvého příspěvku usuzuji, že malému nejsou ještě ani dva roky. A u takhle malých dětí si myslím, že to je hodně. Boty bych schovala na později ona mu ta noha během léta povyroste a na podzim už mu možná budou.