Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, všichni tady
Potrebovala bych prosím poradit, nejsem ještě tak zběhla ve vaření, ale dnes jsem celkem vystrasená, dělala jsem si k obědu karbenatky z mrazeneho vepřového, maso vypadalo normálně, ale po upečení moc nevonelo
jeden jsem snědla. Ted tak sedím koukam na net a četla jsem o otravach botulotoxinem, tak se vás ptám, je mozne aby v pecenych karbosich byl tento toxin
Dekuji vsem co zareaguji ![]()
@Nika2007 píše:
Ahoj, všichni tady
Potrebovala bych prosím poradit, nejsem ještě tak zběhla ve vaření, ale dnes jsem celkem vystrasená, dělala jsem si k obědu karbenatky z mrazeneho vepřového, maso vypadalo normálně, ale po upečení moc nevonelojeden jsem snědla. Ted tak sedím koukam na net a četla jsem o otravach botulotoxinem, tak se vás ptám, je mozne aby v pecenych karbosich byl tento toxin
Dekuji vsem co zareaguji
maso prošlo mrazem a pečením, - je neškodné
Jestli úplně nevoněly tak se spíš asi pos…kakaš
ale někdy se to s mrazenymi stane no..nevoní to jako z čerstvého…ale botulismu bych se nebála…to byl polotovar nebo si koupila mleté a pak ho zmrazila?
@Nika2007 píše:
Ahoj, všichni tady
Potrebovala bych prosím poradit, nejsem ještě tak zběhla ve vaření, ale dnes jsem celkem vystrasená, dělala jsem si k obědu karbenatky z mrazeneho vepřového, maso vypadalo normálně, ale po upečení moc nevonelojeden jsem snědla. Ted tak sedím koukam na net a četla jsem o otravach botulotoxinem, tak se vás ptám, je mozne aby v pecenych karbosich byl tento toxin
Dekuji vsem co zareaguji
Otravy jsou ale ne z jídla. Teď jsou kauzy ale z injekcí. Lidé jezdí do Turecka a nechali si tam píchnout injekce, aby zhubli. Tyto otravy nesouvisí s jídlem.
@Vladusxx píše:
Jestli úplně nevoněly tak se spíš asi pos…kakašale někdy se to s mrazenymi stane no..nevoní to jako z čerstvého…ale botulismu bych se nebála…to byl polotovar nebo si koupila mleté a pak ho zmrazila?
Myslim, ze ho mamka semlela a mrazila, moc dekuji za reakci všem, uz jsem klidnější
@Nika2007 píše:
Ahoj, všichni tady
Dekuji vsem co zareaguji
Hlavně že si dohledáš mraky hovadin o tom, jak určitě umřeš, ale aby sis našla naprosto základní informaci, ze které ti hnedka bude jasný, že vyšiluješ úplně zbytečně, tak to ne. Takže tady ji máš.
Produkce botulotoxinu probíhá pouze za anaerobních podmínek (bez přístupu vzduchu), optimální pH prostředí je 4,8–8,5 a teplota kolem 30 °C.
a druhá
Botulin je ale termolabilní a ničí ho teplota nad 60 °C.