Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pokud už nutně musíš dávat doma boty, zvolila bych něco superměkkého a superohebného přesně dle jejího tvaru nohy. Ony ty protiskluzové ponožky nebo capáčky jsou ideál, předpokládám, že ještě hodně leze po čtyřech. Ale osobně bych to nechala na ní, ať si to sama osahá a naučí se chodit po různých površích, co to udělá. A že se jí v tom protiskluzu chodí líp. Je to s nima kolikrát o nervy, s těma mrňavcema ![]()
Nevodila bych ji za ruku. Když chce chodit, tak ať se to naučí. Pády k tomu patří. Co má nebo nemá na noze, je fuk.
Za ruku bych nevodila vůbec, čas na chůzi bude, až začne chodit sama. Boty bych taky nedávala. Protiskluzový ponožky, nebo maximálně capáčky.
Když si sunda protiskluzove ponozky, tak at chodi bosa, to ji určitě klouzat nebude.
@adellyne22 doma měl syn capáčky
https://www.mall.cz/…-tmave-modra?…
Pády k učení chůze patří. Spadne ještě mnohokrát, stejně jako ostatní děti. Nedávej jí berličky, nevoď ji za ruku. Možná na pár dní zas chodit přestane a bude sbírat odvahu, ale čím víc to necháš na ní, tím lépe pro ni uděláš. Naučí se poradit si, překonávat překážky. I pády v tomto věku jsou důležité. Dítě se učí padat tak, aby se později, při větší výšce, váze a rychlosti nezranilo.
Boty se dávají až tři měsíce od začátku chůze. Takže doma max nějaké capáčky. Ale moje je úplně bosa, to nesmeká. Dej svetr a sundej ponožky.
@Hoa Mai no chodit mi prestala jenom vlastne z pokojiku do dalsiho pokoje jde za ruku jinak ji nechavam at zkousi sama
Bydlime hned nad sklepem takze proto sem se ptala protoze od podlahy dost tahne. Jinak moc vám maminky děkuji za rady urcite zkusime ![]()
Nakoupit kusové koberce a pokrýt podstatnou část podlahy, obzvlášť pokud máte takhle studenou podlahu.
Dobrý den maminky. Už si nevíme s přítelem rady.
Naše malá Adélka 15m sama začala chodit před nedávnem. Prostě se pustila skříně a šla.
Problém je v tom že máme doma plovoučku. No pár dnů poté ji to uklouzlo a bouchla se. Teď chodí jen za ruku.
Dotaz: jaké boty dávat aby mi nechodila jak baletka? Díky té podlaze a té chůze na špičkách každou chvíli buď spadne, nebo ji to klouže. Obyčejné botky na suchý zip i protiskluzové ponožky umí sundat. Budu vděčná za každou radu.