Boty do terénu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1272
5.3.25 21:07

Boty do terénu

Dobrý den,
Přemýšlím jaké boty na turistiku. Cesty převážně v lese, skály,…
Mám Solomon, ale nevím zda mě nebudou bolet nohy. Mám ploché nohy. A je zde vyvýšená klenba.
Máte někdo zkušenost, nebo popřípadě doporučit jinou značku, např Columbie,..
 Dik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5683
5.3.25 21:09

Zn.: Columbie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
5.3.25 21:15

Mám keeny. Mají široké modely, takže myslím, že by se do nich případně vlezla i ortopedická vložka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
5.3.25 21:19

Právě, vložky nepoužívám. A ony Solomon, mají právě tu klenbu výš. A jak noha není zvyklá,…měla jsem Adidas Terex několik let, ty mě seděli, ale teď jak jsou nové modely, nesedí vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
5.3.25 22:31

Já mam turistické z Decathlonu, staly kolem dvou tisíc a jsou jak bačkůrky. Me-li tam velký výběr včetně Columbia

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.3.25 22:39
@Pajoš píše: Více

Columbia jsou jak bačkory. Super! Kotníkové pohory mám kožené z nějaké pracovní obuvy a jsou taky bezva. Ale musí se vyslapat.

• Citovat
  • Upravit
68
5.3.25 23:03

Já všechny traily v létě chodím v trailových běhačkách. Jsou lehčí, lépe větrají a zároveň jsou pružnější / flexibilnější, což je pro klenbu a obecně chodidlo lepší než tuhá horská bota. Naběháno a nachozeno mám hodně a za sebe nejvíc doporučuju Asics nebo Dynafit Alpine. Z testovaných bych pak doporušila ještě Salomon Sense Ride 5 nebo Hoka Speedgoat.
Pokud vyloženě horskou botu, tužší s podporou klenby, tak mamut :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
6.3.25 00:10

Já jsem spokojená se značkou Aku ale model je třeba vyzkoušet. Za mě celodenní túry v kanadských horách a nožky v pohodě :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5207
6.3.25 00:55

Zalezi taky, jestli mas nohu uzkou, nebo sirokou. Ja mam sirokou a paradne mi sedi Salomon Thundercross. Naopak Dynafity jsou mi uzke. Nosivam bezne barefooty a kompromisni obuv, takze moje prsty potrebuji v bote hodne mista. Columbie miva docela siroke boty taky, i Keen. A na ty ploche nohy cvic a obecne s tim neco delej, protoze casem to muze vest k ruznym zdravotnim obtizim typu halux, nebo bolesti kycli, kolen a zad. Mivala jsem ploche nohy taky, ale podarilo se mi to srovnat. I treba v posilovne cvicim naboso, abych s chodidlem pracovala a nemela ho omezovane botou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
6.3.25 04:30

Pokud máš ploché nohy, zkus Keen nebo Meindl, mají širší střih a dobré vložky na podporu klenby. Columbia je pohodlná, ale méně pevná na skalnatý terén. Důležité je vyzkoušet a případně doplnit ortopedickými vložkami.

• Citovat
  • Upravit
952
6.3.25 04:52

Mam Altry, bezecke, trailove i turisticke kotnikove. Maji nulovy drop a taky sirokou spicku. Mega pohodlne boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5051
6.3.25 05:03

Ja mam Keen, Aku a Salewy. Vsechny pevne boty, a nemaji klenbu. Ale zalezi do jake cenovky chces az jit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
6.3.25 07:38

A boty Salomon mají všechny vyzvednutou klenbu nebo jen nějaké typy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8616
6.3.25 08:25

Já veškeré túry, výlety, výšlapy…vše v přírodě.. odchodim v barfootech, mám dvoje merrellky, sitovany a kozeny, postaci temer na cely rok, jen na zimu mam klasiku, protoze v bare mrznu, zimni bare nosim ted, kdyz je rano okolo nuly a odpoledne teplo. Jinak jsem dlouhy roky chodila v pohorkach, nejradši mám merrell, Columbia i ty keeny, ale jak jsem přešla na bare, už neobuju nic jiného. Do přírody tedy, ale lítám v tom i po městě, jiné boty teď krom zimních nemám. Pohorky jsem obula teď na zahradu a po pár minutách mě bolely nohy tak, že jsem se sla prezout..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1272
7.4.25 19:02

Máte někdo zkušenosti s těmito boty Salomon CROSS OVER GTX W?
Recenze jsou různé, jde my hlavně, aby nějak extra neklouzaly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková