Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj.
Chystáme se letos do Chorvatska.Byli jsme tam s přítelem naposledy jako bezdětní někdy cca před sedmi lety, vůbec si nepamatuji, že bysme měli boty do vody.Byli jsme tenkrát ve Vodicích. Tchán říká, že to tam bez nich nejde. Jaké máte zkušenosti a popřípadě stačily by crocsy?
Boty jsme měli v Chorvatsku vždy, hlavně kvůli ježkům. Prodávají se přímo spešl boty do vody, zrovna v Chorvatsku jdou koupit na každém rohu - neoprenové, s gumovou podrážkou. Crocsy bych nebrala. Ty do vody nejsou, ve vodě je to nadnáší a nedá se v tom ve vodě pořádně chodit.
@carola - deti nosi jenom crocsy. Ja pokud jdu do vody v botech, taky v crocsech. Ty klasicke boty do vody nesnasime!
Určitě bych vzala, měli jsme loni pro roční dítě, odmítal bez nich chodit po kamínkové pláži a v moři byli ježci, takže i pro nás byly užitečný. Je fakt, že jsou tam na prodej v každém stánku ![]()
@gabi.design píše:
Boty jsme měli v Chorvatsku vždy, hlavně kvůli ježkům. Prodávají se přímo spešl boty do vody, zrovna v Chorvatsku jdou koupit na každém rohu - neoprenové, s gumovou podrážkou. Crocsy bych nebrala. Ty do vody nejsou, ve vodě je to nadnáší a nedá se v tom ve vodě pořádně chodit.
Děkuju.
@janisska píše:
Určitě bych vzala, měli jsme loni pro roční dítě, odmítal bez nich chodit po kamínkové pláži a v moři byli ježci, takže i pro nás byly užitečný. Je fakt, že jsou tam na prodej v každém stánku
Děkuju, syn má, ty nosí i do bazénu, ale já právě do bazíku chodím v žabkách a nechtělo se mi to pořizovat. A není to na místě moc drahé?
Taky jsme byli se ségrou vždy bez bot, od 3 let, i na skalách. jen táta vždy vysbíral ježkyz míst, kd jsme se cachtaly.
@carola píše:
Děkuju, syn má, ty nosí i do bazénu, ale já právě do bazíku chodím v žabkách a nechtělo se mi to pořizovat. A není to na místě moc drahé?
neřekla bych, skoro jsme litovali, co všechno jsme táhli, protože se tam dalo všechno koupit a ve velkém výběru-žabky, „crocsy“, plavky, lehátka, hračky, osušky…jako o trochu dražší, ale nezbankrotovali bysme. ![]()
@janisska píše:
neřekla bych, skoro jsme litovali, co všechno jsme táhli, protože se tam dalo všechno koupit a ve velkém výběru-žabky, „crocsy“, plavky, lehátka, hračky, osušky…jako o trochu dražší, ale nezbankrotovali bysme.
Jo, díky,Jani.Tak uvidím na místě. Já tomu koupání stejně moc nedám, tak uvidím až tam.
Ahojky..
noo já vždycky nosila ale poslední dva roky my taky stačily crocsky.. jako trošku to boli když šlápneš vedle neho protožte na boku jsou obvykle díry že…ale fakt v pohode..myslim že boty do vody jsou zbytečné! ![]()
Crocsy dle mě stačí, ale nevím, jak moc přilnout na noze ve vodě
záleží v jaké oblasti budete, a pokud jedete s dětmi. Protože mořští ježci a další takové příšerky… těch je tam ve vodě dost, a je pak nepříjemné se o ně píchnout.
Navíc ty botky do vody se dají zakoupit na místě, u každé pláže je tam mají, a nejsou vůbec drahé
pro jistotu, bych je měla ![]()
My naposledy byli v Chorvatsku s kamarádem, ten měl právě Crocsy a hrozně nadával.
Kolikrát mu ta bota i uplavala, protože ten pásek na patě nesnášel, nešluo mu v tom zase pro změnu chodit. Nakonec byl radši bez bot. Jinak v tom Chorvatsku to opravdu koupíte všude, takže klidně jeďte bez toho a kupujte na místě - výběr obrovský a nebylo to vůbec drahé. Já jsem je pak používala tady v Čechách, když jsme jezdívali na vodu.
@gabi.design píše:
My naposledy byli v Chorvatsku s kamarádem, ten měl právě Crocsy a hrozně nadával.Kolikrát mu ta bota i uplavala, protože ten pásek na patě nesnášel, nešluo mu v tom zase pro změnu chodit. Nakonec byl radši bez bot. Jinak v tom Chorvatsku to opravdu koupíte všude, takže klidně jeďte bez toho a kupujte na místě - výběr obrovský a nebylo to vůbec drahé. Já jsem je pak používala tady v Čechách, když jsme jezdívali na vodu.
Mužovi jedna Crocska uplavala
a s dětma jí honil po hladině síťkou.
Crocsy se strašně nadnášejí, já z toho při plavání šílela
. My si na místě kupovali ty boty do vody. Není to žádná šílená částka. Teď jsem viděla taky něco podobného v Lidlu za pár kaček. Žádný módní výstřelek, ale účel to splní.
Teď v sezoně budou každou chvíli v akci, tak je kup a případně pak můžeš prodat. My je dáváme malýmu, letos si je koupím taky.
@Raduš.ka44 píše:
Teď v sezoně budou každou chvíli v akci, tak je kup a případně pak můžeš prodat. My je dáváme malýmu, letos si je koupím taky.
Koupím, děkuju.