Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj mamky, prosím o váš názor na polobotky na suchý zip značky KangaROOS.
Tchýně mi je donesla pro dceru jako nevyžádaný dar (dcera ještě nechodí, botky jsou spíš jarní nebo podzimí a navíc momentálně o cca 3 čísla větší
). Jestli dceři vůbec budou a kdy, to neřeším, já za ně peníze zbytečně nevyhodila
, spíš bych potřebovala zjistit, co je tato značka zač a jestli vůbec je jako jedny z prvních botiček tato obuv vhodná. Recenze jsem totiž ani přes google nenašla, takže dost váhám, kdyby úplně náhodou na jaře dceři byly akorát, zda je vůbec používat, nerada bych, aby tchýnina blbost zmršila dceři nohu už od mala. ![]()
Máte někdo s Kangaroos zkušenost? Díky za názory. ![]()
Ahoj,
zkusenost nemam, ale tady http://www.e-detska-obuv.cz/…-detska-obuv?… je prodavaji. Treba se tam najde nejaka recenze..Podle vseho je tam i nejaka membrana, takze snad uplne spatny nebudou.
@IvčaIva nezáleží zas tak na značce. Pořádně si je prohlídni - jsou ohebné, měkké? Mají pevný opatek? Jsou kožené, látkové - prostě prodyšné? Pak by to mělo být ok. A první by měly být kotníčkové - ne úplně, ale prostě vyšší, ne jako teniska, vyšší.
@Sibyla0 jsou tuhé jak svi*a, to jsem si právě všimla hned
, kotníkové nejsou, je to taková tužší polobotka, materiál asi broušená kůže, takže vodě propustné, žádná membrána psaná není, jenže mi byly doneseny bez krabice a bez jakékoliv cedulky, tudíž těžko soudit… myslím, že je asi tchýni vrátím, miminálně by si tím mohla uvědomit, že nosit bez zkoušení a bez porady s rodiči ještě nechodícímu dítěti botky, je fakt hovadina
(nechápu, co ji to napadlo, přitom šetří pořád až nesmyslně každou kačku a pak udělá takovýhle „kup století“)
Boty a
i oblečení této značky se řadí kvalitou i cenou do té vyšší skupiny. Já konkrétně si objednávám boty i oblečení KangaROOS z časopisu OTTO a tam to je pěkně drahé obojí. Ale zase jsou to pěkné a kvalitní věci, které vydrží a proto je kupuji. ![]()
Já bych je nevracela…jak píšeš, že je to polobotka…tak ty se vždy řadí do kolonky celoroční obuv. Tak počkej…postupně zkoušej, až malé nožka poviroste a budou jí tak o 15 mm větší a může je nosit na jaro, v chladnější dny v létě, na podzim…
@IvčaIva no tak jí je vrať. Kupovat dětem boty bez zkoušení je kravina. Jinak malá měla jako první boty sandálky Magnus z Globusu (začala chodit nečekaně v deseti měsících
) původně měly být na parádu do kočárku, ale osahala jsem si je a byly fakt měkoučké, kožené, splňovaly všechny požadavky. Koupila jsem od té samé značky sandály i letos. Jako je to snad česká firma, šijou z kůže, prodávají do řetězců. Sandálky mají fajn (jak které) tenisky kupuju Befado, zimní má Superfity (použité ale v super stavu). Já prostě nemám 1500,– na zimní a 800,– na sandály. Ale i tak se dají koupit „správné“ boty.
Ono se to dobře řekne…tak ji je vrat… ![]()
ale já osobně si to vůbec nedovedu představit, že bych třeba tchýni něco vrátila
už by mě měla za nevděčnou, rozežranou a podobně. A co ona taky sněma…že
Mojí tchýně bych se tímto gestem neskutečně dotkla.
Třeba to máte jinak a v pohodě to vezme ![]()
Aha, tak vidím, že co rodič, to jiný názor ![]()
s tím vrácením - spíš jde o „náznakové gesto“ nebo jak to napsat, protože když budu zticha, botky nepoužiju a jen je tiše odložím do koutku, bude tchýně nosit tuny nepotřebných krávovin, které mi doma budou zavazet ![]()
ona se totiž zásadně neptá, prostě nečekaně přijde a něco donese, ani potom se na náš názor nezeptá, takže už fakt budem muset použít metodu vracení nevhodných darů, jinak to fakt s ní nepůjde a já nehodlám mít z bytu odkladiště nepotřebných krámů
asi se urazí, to nevím, ale taky možná bude ráda, že od ní nic nechceme a ona ušetří, to by bylo nejlepší ![]()
Jestli ji jsou o tri cisla vetsi, tak to ji budou nejdriv za rok, mozna uz v lete
takze to urcite nebudou prvni boticky. nehrot to, myslim, ze v tomhle pripade je to zbytecny, nevracej ji je
jese budes rada, protoze i kdyz se ti nebudou libit, na motorku budou vzdycky dobry, Bara mi obrousila spicky bot behem chvile ![]()
no a neni to spatna znacka, takze me osobne by byly i na motorku lito.
Vojta mel taky jejich polobotky a uzil jich dost a byly v pohode, jenom je celkem rasil a mel je i na tabore, parkrat v noch vlitnul do potucku, tak se u jedny botky rozlepila spicka.
spis bych zkusila do budoucna pri kafi ji pozadat, aby az bude neco maly kupovat, se s tebou poradila, co potrebujes aktualne ![]()
jit na ni proste slusne. ja kdybych tchyni neco vratila, tak se urazi a uz nam nic nekoupi ![]()
uz jsem ji loni taky musela stopnout, protoze nam zase kupuje lozni pradlo a periny furt dokola v akcich v Jysku
uz to nemame kam davat ![]()