Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky potřebuji radu, dumám tady už celý týden. Koupila jsem synovi 21měs. zimní boty Superfit vel.23. Paní v obchodě byla velice ochotná, jen prcek samozřejmě nechtěl moc spolupracovat. Ale chodil v nich hezky, jsou lehoučké mají Goretex, tak proč ne. Doma mi to nedalo, jelikož má Matěj momentálně nožičku vel.23 začala jsem měřit. V botičce má zhruba 7mm nadměrek, ani prst tam nestrčím, tak jsem volala jestli bych si mohla radši přijet vyzkoušet vel.24 podle velikostní tabulky by tam měl nadměrek 160mm. Malej je nemocnej a já už mám jen zítra na to si je vyměnit pak je paní prodá… Co myslíte mám vzít ty větší?? Nechce se mi zase v půlce zimy kupovat další. Matýskovi rychle roste nožička..ale zase nechci aby se mu v nich špatně chodí..Paní v obchodě mi to vymlouvá, ale zase si říkám pro ni by to byl kšeft kdybych v lednu přišla znovu pro boty za 1300kč. Poraďte prosím
![]()
Nadměrek u zimních bot by měl být 1,2-1,5 cm, navíc v zimě budeš dávat tlustou ponožku atd.
Myslím si, že bys měla vzít větší.
Malej bude mít teplejší ponožky a punčocháče.
Je teprve začátek listopadu, do března je klidně bude nosit. Vzala bych větší. I když se mi nezdá, že by byl rozdíl mezi čísly až takový.. klidně po přeměření bude nadměrek menší..
Vzala bych ty vetsi
Zvlast u Superfitek, kdyz ma dcera nadmerek mene nez 5mm, tak boty tlaci, beru vetsi nadmerky ![]()
Ten nadměrek u těch 24 mi právě hlásila ta paní z obchodu-taky se mi to nezdá a jí se zase nezdá že tam má jen 7mm
no prostě boj. Děkuju holky zítra jedu pro ty větší ![]()
Ano vemte větší, male jssem ted kupovala superfity o číslo větši, přeci jen nožka roste rychle a dodám u nás pani vyndala z bot vložku a mala na ni stoupla a připořitala něco navic snad 1,5 cm mala ted nosi 21 a vraly jsme 22 vim že tamá dostatek místa a stále zima nikde do mrazu a sněhu mužeme čekat klidně pomalu dva měsíce.
jinak superfit jsou nejlepší bity co znám odzkoušeny na starší dceři ve školce a ted jsem je koupila i malé, jděte s paragonem a botama a musí vám je vyměnit.
zkus vyndat vložku s bot a přiložit na nohu když malej stojí…at ma navic aspon 1,5cm
1,5 až 2cm nadměek ted jsme koukala mala ma nadměrek 1,8cm a dodam o čislo menši ji byly akorat také v nich chodila hezky jak jsme zkoušely a superfit, značka jsou o kousek větší jak jiné značky třeba když srovnam deichmann stejnou velikost.
Vyzkozušej doma kolik má navic když stoji na té vložce z těch superfitek co ted máš doma ja to tak dělám vždy i v obchodě když jde vložka hezky vyndat a u superfit vyndat jde. mám tu ted uplně ty nejnovější.
@irca11 tu vložku jsem doma vyndala a právě proto jsem zjistila že tam má jen 7mm. Já právě koupila Superfity poprvé, předtím nosil Protetiky a to je taky jiné číslování
jak tak koukám tak bych fakt běžela za dva měsíce pro další,,,
@fabianovakatka jj určitě větší, noha někdy neroste malé a z toho má najednou během chvilky o číslo větší
Navíc když zkoušiš neviš zda tam má volně prsty nebo pokrčené