Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím, syn má neustále problém, že se mu vyzouva pata z bot. Už jsme zkusili hodně značek, ale nenašli jsme. Má nohu ploutvicku - uzka pata, široké rozpětí prstů, nízký či normální nárt.
Za každou radu díky.
Kromě zmíněných Froddo a Jonap, by mohli sedět Fare bare, Alyia, 3f,
některé Baby bare, beLenka, RockSpring, Vivobarefoot
Možností je spoustu
netušíme co jste zkoušeli, ani jakou asi tak velikost hledáte.
Syn má také tak + ještě vysoký nárt a na svůj věk velkou nohu. Nesedí pořádně nic, nějakou dobu teď přežívá na značce Pegres, ale chválit to nemohu. Má ještě do toho kupované vložky od fyzioterapeutky, protože jinak nemá tu pevnou patu a má pak špatné postavení nohy. Ve městě nemáme moc možnost kvalitní obuvi, buď je to předražené Barefoot a s jejich konkrétní nabídkou nejsem spokojená. Velká zdravotní obuv krachla už před pár lety, nebo je tu pak Deichmann, CCC a v těchto kramech se do bot ani nenacpe ![]()
Ja myslím ze podobna situace jako u nás a sedí Fare bare a nebo Fare mid wide. Ale sice mu sedí a jsem ráda že má konečně boty které se mi na něm líbí, ale hlavně nebrat s membránou! Zimní byly hrozný, pořád jsem jen sušila jak se mu potily nohy a úplně prošoupal vložky za ty 3 měsíce. Kamarádka má stejnou zkušenost s celoročními s membránou. Ted má kožené bez membrány a jsou lepší ale i tak proti třeba ddstep co ma mladší jsou neprodyšné
@Klokanice17 No, nevim, ja mam membranove fare a neprijdou mi o nic méně prodyšné, než jiné membránové boty.
Moc všem děkuji za tipy. Nakonec jsme koupili Pegres barefoot s úzkou patou a vypadá to, že to byl dobrý kup ????