Škola nebo školka

8
4.4.25 19:31

Škola nebo školka

:nevim:
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Měli jsme teď zápis do školy a syn se tam úplně zasekl – byl hodně nervózní a skoro nic neřekl. Je hodně citlivý, nemá rád změny ani větší akce, kde je víc lidí. Raději je v klidu a pozoruje.
Ve škole řekli, že by možná doporučili odklad, protože nepoznával barvy ani tvary – jenže tohle on normálně zná a umí. Neumí třeba určit první písmeno ve slově, ale jinak mi přijde v pohodě. Do školy se těší a sám říká, že tam chce.
Ve školce nám teď řekli, že by bylo lepší ho tam nechat ještě rok, ale nikdo mi nedokázal říct, jestli se za ten rok opravdu něco změní. Jen prostě „nechat ve školce“. Já už z toho začínám být zoufalá. Můj manžel i další blízcí si myslí, že je šikovný a zvídavý, a že školka už mu toho moc nedává. Já si taky říkám, že se za půl roku může hodně posunout.
Je trochu neposedný, ale i to se lepší – trénujeme a zvládne třeba půl hodiny v klidu sedět. Jsme objednaní do poradny, ale přijde mi, že se to celé začalo řešit nějak pozdě. Ve školce nám nikdy dřív nic neřekli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1059
4.4.25 19:36

Dala bych na tu poradnu. Pokud vam nedaji doporuceni na odklad, tak stejne do skoly musi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.25 19:38

@Andyss Právě do poradny v létě. A nechci aby pak byl zklamaný že celou dobu se těší a tam řekli odklad i když vím že my máme poslední slovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.25 19:39

A ve škole je přijat ve výsledcích nemá tam ani v řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
4.4.25 19:40
@Opereta píše: Více

No to řešíte pozdě. V létě už vám nikdo odklad nevyřeší. Už je přijaty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20909
4.4.25 19:41

Tak je přijat, a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.25 19:41

@Cenarius no ale mě jde o to že přeci v té školce měli řešit něco dříve a ne až teď :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
4.4.25 19:48

Teď už je ti jedno, je přijatý. Každopádně bych do poradny určitě zašla (nevzala by vás nějaká placená dřív než v létě? Soukromá speciální pedagozka? Klidně dojeďte dál), nechala syna diagnostikovat a do září s ním pracovala na tom, co mu nejde. Třeba to první písmeno ve slově, a třeba toho bude víc. Ať nemá pak ve škole zbytečně problémy s učením.

S citlivosti, neposednosti a nechutí ke změnám neuděláte nic, ale tyhle dílčí dovednosti se natrénovat dají, ve škole pak budete rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3053
4.4.25 20:02
Škola nemůže dítě neprijmout na základě zápisu, ono to dítě u zápisu technicky ani být nemusí.
Ty víš, co umí a neumí, školka pokud měla nějaké výrazné pochybnosti, měli to s vámi řešit už dávno. Nicméně jen na základě zápisu bych se určitě nerozhodovala, moje mladsi dítě tam třeba taky nic moc nepředvedlo a je ve skole naprosto v pohodě. Starsi ani nebyl, byl covid a podavala se jen prihlaska. Odklad se dá řešit i dodatečně, jen je to o něco komplikovanější pro všechny strany, takže do PPP si dojděte, ještě bych to pořádně probrala se skolkou, jak se jim jevi během té predskolacke přípravy, co mu podle nich jde a nejde…nějak doufám, že dítě úplně „mimo“ normu by řešili už dávno, jinak nedělají svoji práci…tak bych se teda sakra zajímala, proč teď mluví o odkladu a doteď nic.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65307
4.4.25 20:16
@Beruska999999 píše: Více

tak můžou ho nepřijmout v případě, že mají plno a nevezmou všechny. To by potom mohli jinam a tam domlouvat odklad. Ale souhlasím s ostatními, že to řeší dost pozdě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77008
4.4.25 20:22

tak kdyby to bylo tak hrozné, tak by ti to asi už dávno řekli,
už jsem psala jiné uživatelce, my když byli u zápisu, před námi byla holčička, která jen plakala a neřekla naprosto nic, říkala jsem si, jak může jít do školy?
no je to nejbystřejší a nejšikovnější holčička ze třídy, má samé jedničky, chodí do atletiky, vyhrála soutěž v recitaci - jsou už v 2. třídě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
4.4.25 20:36

@Opereta zkuste ho dát do předškoly nebo jak se tomu nadává…nultý ročník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
4.4.25 20:41

@mahebka nemáme tu v okolí nic takového

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1059
4.4.25 20:43

Zkuste oslovit vic poraden. Treba se v nektere uvolni misto driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
4.4.25 21:14

Ze u zápisu nic moc nepredvedl neznamená, že tam nepatří. Nedávno tady byla na tohle téma jina diskuze jak psala @stinga.

Kdyby nebyl zralý určitě by to řešili už ve školce. Ségra to teď řešila, ve školce syna poslali do SPC na neurologii a na základě tohoto řešili odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí