Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, syn má na horním patře blíž k zubu bouličku jakoby s bílým čepem, nebolí, jen minimálně, když se toho hodně dotknu. na bolest zubu si nestěžuje. nemáte někdo zkušenost, co by to mohlo být a co s tím? má aktuálně zánět spojivek a trochu kašel a rýmu, tak jestli by to mohlo souviset? nebo navštívit zubaře? díky za případné rady.
Píštěl. Já jí mám dlouhodobě nad rozbitým zubem. Může signalizovat, že ten zub pod ní není úplně ok, že je tam nějaký zánět, zub je mrtvý atd.. Nebolí, jen se občas nafoukne víc a po zmáčknutí praskne. Prostě jako beďar.
@Run píše:
Píštěl. Já jí mám dlouhodobě nad rozbitým zubem. Může signalizovat, že ten zub pod ní není úplně ok, že je tam nějaký zánět, zub je mrtvý atd.. Nebolí, jen se občas nafoukne víc a po zmáčknutí praskne. Prostě jako beďar.
a co s tím? zajít k zubaři nebo to nechat být až kdyby to začalo bolet, nebo bolel zub nebo kdyby se to opakovalo?
Synovi máme jeden zub sledovat a kdyby se mu u něj udělala boulička, tak se musí vytrhnout (ale on měl na tom zubu kaz, který dr. vyvrtala, ale myslí, že byl hodně hluboký a neví, zda to stačilo)
@Zuzlounek my byli u zubaře asi před týdnem a synovi zubař dva zuby zadělával. Nevrtal teda, asi to nbyly velké kazy, ale kazy tam měl a tak mu je zadělal a teď nevím, jestli to má k zuba anebo nějaký zánět související se zánětem spojivek, rýmou a kašlem. Boulička už ho trochu bolí a říká, že se hýbe, když po ní přejíždí jazykem
Upřímně su bedovedu představit, jak valím ráno k zubaři, máme ho docela z ruky, mám 3 děti, z toho 2 nemocné a ještě bychom tam museli být fest brzo, kdy zubař bere akutní případy ![]()
Tak manžel jel se synem na stomato a právě mu zoubek trhají. celá se tady z toho klepu, ale prý se to jinak léčit nedá (jakože ATB nebo vrtání). Manžle volal, jestli má s vytržením souhlasit a já nevěděla, jak se takhle po tel. rozhodnout ![]()
Ahoj, obnovuji diskuzi. Naše dcera (3 měsíce) má na spodní dásni zepředu bouličku - může to být zub nebo aft nebo něco jiného? Jak s tím případně spěchat k doktorovi? Na dotyk jí to nebolí, ale celou noc byla neklidná (což nevím jestli z toho), bouličky jsem si všimla ráno - je to cítit dotykem pod rtem. Zuby zatím žádné nemá.