Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosim vas o radu! Synovy(4roky) se udelala bolestiva boule pod uchem, asi tak 2centimetrova, od vcerejsiho vecera mel teplotu 38,4 dnes 38,5 stezuje si ze ho to boli, po nurofenu trochu klesla teplota, ale stale si stezuje na bolest…Bojim se, aby to nebylo priusnicemi, mam doma jeste 8 mesicni miminko
Moc vas prosim, ma nekdo zkusenosti??? Odpoledne s nim urcite pojedu na pohotovost
@jana333222 když měl můj syn přiušnice, tak měl oteklou celou oblast kolem (pod) uchem
, ale nevím, možná i tak to může být…Držím pěsti ![]()
Dcera měla jak malá podobné problémy, ale doktorka sama neví, jestli to byly příušnice, napsala si je do karty s otazníkem. Všechny problémy i s boulí zmizely snad za 2 dny.
@jana333222 píše:
Ockovany je. Ale pry to muze byt I kdyz je naockovany..
Může, ale je to hodně málo pravděpodobné…Tak se pak ozvi ![]()
Může to být jen nateklá uzlina - tělo se tak brání infekci a shromažďuje „škodliviny“ právě to takových boulí. Na pohotovosti ti poví víc, držím palce!
A hlavně si nejdřív na pohotovost, zavolej, pokud by to fakt byly příušnice, tak nesmis mezi normální nemocný, pozor na to.
Syn měl nedávno bouli za uchem, ne teda pod. Do pár dní se rozjel zánět středouší. Byla to uzlina. Třeba to bude taky jen něco takového, u příušnic bývá oteklá půlka obličeje ![]()
No, me se zda ze se to asi zvetsuje, nebo uz jsem fakt blazen
ma nateklou trochu I tvaricku a boli ho to. Na pohotovost tedy predem zavolam…
Tak je to spala. Mame penicilin a prvni 3 dny vysoce nakazlivy
tak je skoro jiste ze malej to chyti taky ![]()
@jana333222 píše:
Tak je to spala. Mame penicilin a prvni 3 dny vysoce nakazlivytak je skoro jiste ze malej to chyti taky
A sakra…
Tak ať je chlapeček brzy v pořádku
Malého kojíš? Jestli ano, tak by to chytit nemusel. Každopádně držím pěsti
![]()
Bohuzel nekojim. Zbyva mi jen doufat…Moc vam vsem dekuji za prispevky.