Boule v podbřišku u kluka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
70
22.5.15 20:16

boule v podbřišku u kluka

Ahoj děvčata, dnes jsem se při koupání všimla u mého tříletého syna, že na pravé straně v podbřišku nad pindíkem má bouli. Má to na té pravé straně viditelně nateklé, na pohmat tuhé, směřuje to šikmo jakoby podél třísla, ale ne v třísle, ale od podbřišku k pinďovi a k varlátkům, ale ty má normální. Před chvílí jsem koukala znovu a vypadalo to, že boule zmizela, ale jak jsem přejela prsty po tom místě, kde byla, tak se tam objevila znova. Nevím jak to přesně popsat, není to kulatý útvar, ale spíš podlouhlý. Prý ho to nebolí, prý se nikde neuhodil, nic těžkého nezvedal. Tak nevím, co by to mohlo být, poradíte? Nesetkala jste se některá s něčím podobným?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
22.5.15 20:18

@kublík nemá nateklé uzliny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15408
22.5.15 20:23

Co kýla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
22.5.15 20:24

Syn měl ve třech letech nad pindíkem také bouly. Udělala se mu z ničeho nic, po vyšetření to byla cysta. Operací ji odstranily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9164
22.5.15 20:26

Jakmile je boule a zase mizí, tak bych řekla že je to jasná tříselná kýla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
22.5.15 20:30

Možností je hodně, určitě bych s tím šla k doktorovi.

• Citovat
  • Upravit
6842
22.5.15 20:34

Kýla :think:
dcera ji měla operovanou ve 2 letech, občas vystoupla občas se schovala… ani to nebylo vyloženě v tříslech, spíš v podbřišku, jak popisuješ;
až se objeví, tak rychle nafotit (klidně mobilem) a až půjdeš k dr., tak ji o tom řekni a ukaž to, ono v ordinaci se to u dcery nikdy neobjevilo (ani u dětské dr, ani na UTZ ani na chirurgii) nakonec z domácích fotek to diagnostikovali na tříselnou kýlu a byla na operaci, od té doby se neobjevilo nikdy nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
22.5.15 20:49

Děkuji za vaše reakce. Kýla mě taky hned napadla. Ještě znovu jsem se šla na malýho podívat. Nemá tam momentálně nic. Co jsem zjišťovala od kamarádky, tak u malého taky měli tříselnou kýlu, ale prý to bylo bolestivé a mého synka to nebolí, na nic si nestěžuje. Uzliny nateklé nemá. Uvidím zítra a popř. půjdem k Dr. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
22.5.15 20:54

Řekla bych, že je to ta tříselná kýla. Náš čtyřleťák ji taky má, nebolí ho to. Naučil se to už i sám natlačit nazpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
22.5.15 20:59

@kublík Bolestivé je to ve chvíli, kdy se kýla uskřine. Průšvih je to ve chvíli, kdy se v té kýlem uskřine i kus střeva. To pak může i čaástečně odumřít, pokud se to nevyřeší (neodoperuje) zavčas - v rámci několika hodin. Radši skoč k doktorce hned příští týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.5.15 21:04

@kublík Já tříselnou kýlu měla a nebolelo to vůbec. Si pamatuju, jak jsem to vždycky zastrkovala dovnitř :lol: Mně to dokonce i samo zarostlo ale v pubertě to znovu ruplo - to teda bolelo :? a pak už jsem šla na operaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
22.5.15 21:19

A jak to tak vznikne? Co je příčinou, že nic nic a najednou se to objeví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.5.15 21:23

@kublík Já to měla od narození, ale může se i „přihodit“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
22.5.15 21:45

Můj malej to měl taky, bylo mu 19 měsíců, když se koupal všimla jsem si boule, nebolela ho ale vyděsila mě jela jsem na pohotovost a ještě tu noc byl na operaci byla to tříselná kýla, nikdy předtím jsem to u něj neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
22.5.15 21:49

@Sijoma80 Hned na operaci? To měl uskřinuté? Mně to nechali, že to někdy sroste samo. A srostlo, cca ve čtyřech letech. Bohužel teda zase prasklo, ale až za dvanáct let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí