Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@mončís nejsem lékař ale ten tumor taky nechápu..podle mě na klasickém rentgenu to nemuselo jít dobře vidět (je to prostě na blbém místě, něco jim tam stíní atd..tak použijí lepší zobrazovací metodu…dělají to právě proto, že jsou opatrní a chtějí mít jistotu, je to nebude potřebovat třeba chirurgický zákrok..
Příspěvek upraven 22.05.15 v 19:46
Proč probíhá hned tumor
Jistě se chtějí podívat, odkud je to odštíplé, asi je to blbě vidět ![]()
@mončís ani nevím dcera má delší problémy s bolestí dolních končetin-prý růstové. A když mi doktor řekl, že tam něco je napadlo mě hned tohle ![]()
Po úrazu bych se spíš přikláněla k té kosti. Ale že tě hned napadne tumor
Nevím, jak ty, ale já si velmi dobře pamatuju tu příšernou bolest při růstu nohou.
Anonymní-je dost nepravděpodobné, že by měla tumor v obou nohách, to budou opravdu růstové bolesti…
Chápu, že vypadám jako paranoidní matka, ale když mě příjde strašně divné aby s uštíplým kotníkem dcera byla plavat, na tanečkách a na nohu se postavila.Je to celkem naše bebíno. A když mi řekl, že ruku do ohně za to že je to uštíplé by nedal, ale že tam něco je, napadlo mě bohužel tohle a prostě se bojím. Prý by to mohla být ještě kostička na víc. a tak se ptám zde kdyby tu byl nějaký lékař jestli je možné aby tři doktoři nepoznaly tumor
Proboha, neplaš tolik
růstové bolesti má téměř každé dítě a jestliže se slečna zranila, lze čekat, že to bude od toho ![]()
@Anonymní píše:
Chápu, že vypadám jako paranoidní matka, ale když mě příjde strašně divné aby s uštíplým kotníkem dcera byla plavat, na tanečkách a na nohu se postavila.Je to celkem naše bebíno. A když mi řekl, že ruku do ohně za to že je to uštíplé by nedal, ale že tam něco je, napadlo mě bohužel tohle a prostě se bojím. Prý by to mohla být ještě kostička na víc. a tak se ptám zde kdyby tu byl nějaký lékař jestli je možné aby tři doktoři nepoznaly tumor
@martina.se děkuji za uklidnění jsem hrozná ale kamarádky dceři byla nedávno zjištěná rakovina kostní dřeně a já jsem prostě sama o sobě plašan
dcera má i v obouch podkoleních bakerovy cysty, jednu dobu si stěžovala na bolest patiček, pak celých nohou. Oředtčemi týdny zas na kyčel. Prostě mě vyděsila ta věta, něco tam je, ale nedám ruku do ohně za to že je to uštěpek, tak co tedy jiného když ne uštěpek
@Anonymní píše:
@martina.se děkuji za uklidnění jsem hrozná ale kamarádky dceři byla nedávno zjištěná rakovina kostní dřeně a já jsem prostě sama o sobě plašandcera má i v obouch podkoleních bakerovy cysty, jednu dobu si stěžovala na bolest patiček, pak celých nohou. Oředtčemi týdny zas na kyčel. Prostě mě vyděsila ta věta, něco tam je, ale nedám ruku do ohně za to že je to uštěpek, tak co tedy jiného když ne uštěpek
@Anonymní píše:
@Karleon smím se zeptat co je osifik
Zkostnatělý kousek třeba vaziva. Nic nebezpečného.
Dobrý den, nutně potřebuji uklidnit. Dcera v uterý po tanečkách přišla s oteklým kotníkem na kterém byla patrná i modřina. Noha jí bolela a kulhala. Tvrdila, že jí ránno ve školce chlapeček podkopl nohu. Celý den by s tím tedy chodila dokonce byla na plavání a kroužku tancování. Jeli jsme na pohotovost, udělali rentgen paní doktorka nebyla moc sdílná, řekla že na rentgenu vidí něco co by mohlo být uštípnutý kotník, že i podle otoku i modřiny to všemu nasvětšuje a dala dceři na tři týdny sádrovou dlahu.Dnes jsme byli na kontrole už u nás na chirurgii.Kde jsem doktorovi sdělila své pochyby. Jelikož dnes měl složit v té samé nemocnici kde dceru rentgenovali slíbil, že se na snímek podívá a až bude mít čas tak zavolá. Měla jsem vybitý tel a když jsem dorazila domů, přišly mi tři zmeškané hovory. Dovolala jsem se panu doktorovi. Řekl mi že na snímek koukal, že rentgenolog v nemocnici popsal snímek stejně jako paní doktorka. Že on sám ruku do ohně nedá za to, že to je uštěpek z kotníku. Že v uterý máme přijetna kontrolu opět rentgen a že poprosí rentgenoložku o nějaké nadstandartní snímky aby to šlo dobře vidět. Tak mi v hlavě proběhlo to nejhorší aby to nebyl třeba tumor. Lékaře jsem se na to hned zeptala, ten mi řekl, že za tohle by ruku do ohně dal že ne. Že to bude bud ten uštěpek a nebo nějaká kostička. I tak mě to moc neuklidnilo, proč tedy ty nadstardantí snímky. Opravdu by bylo možné že by doktoři podle rentgenu zamněnily tumor za ulomek či kostičku na víc. potřebuji uklidnit nebo se do uterý zblázním. Prosím anonym chodí se pár známých. Děkuji