Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, syn 20 měsíců od soboty chrapot, kašel a večer teplota přes 38. Tento stav trvá stále. V pondělí jsme byli u dr, diagnostikovala laryngitidu, CRP negativní. Dáváme Levopront, Fenistil a Nurofen na noc. Levopront i přes den. Dnes se mu tedy přidala i lehká rýma. Jak dlouho mohou trvat ty horečky? Syn hodně trpí i na záněty průdušek a laryngitidu jsme si dovezli z lázní jako bonus. ![]()
Ahoj, nedávno nás potrápila laryngitida u pětiměsíčního syna. teplotu měl pouze den (nemoc je to v podstatě hodně rychlá). KOlem 38 bych jí vůbec neřešila. On měl už ke 40C, tak vyfasoval čípek. Jak teplota spadla, tak se mu celkově ulevilo. Bohužel, u něj po úlevě toho laryngiťáckého otoku následuje brutální zahlenění, bývá to běžné, tak varuji předem. U nás pomáhá obklad z nahřáté cibule na prsa. Aplikuji hned, jak pozoruji úlevu od laryngitidy.
@markos syn měl horečku jen jednou v životě a to při 6. nemoci, každá bronchitida, zánět středouší bez teplot - max do 37,5. Tak proto nevím. ![]()
Ještě mu dávám na noc ten obklad se studeným kapesníkem na krk a zavázané šátkem.
@Vermun bezva. U mimina se krk špatně hledá, natožto obmotává obkladem. Ale pokusila jsem se i o to. Pokud můžeš, strč ho spát na balkon nebo ven, hodně zababušit, aby mělo tělo v teple, ale dýchal studený vzduch. Pokud bude pršet, tak hurá:. Jinak mi přišlo dobré, přehodit mokrou tetra osušku nebo plínu přes kočárek či postýlku.
Té teploty se opravdu neboj. V této výšce je léčivá nikoliv ohrožující, to ti myslím potvrdí každý.
Tyjo tak prostřední syn měl laryngitidu asi 5 krát, a vždycky teda bez horečky i zvýšený teploty. a teda ani nějaký extra zahlenění po otm neměl..u něj to bylo pokaždý celkem rychlý
Já jsem měla tu čest s l. asi 4× plus asi 3× náběh. Teplotu jsem u toho zaznamenala pouze jednou.
Naše měla teplotu taky jen při první laryngitidě, ale měla ji asi tři dny a vyloženě febrilní špičky. Naštěstí jsme byli zrovna v nemocnici, doma bych se zbláznila. Pak už jen laryngitida bez teplot. A to zahlenění je fakt děs ![]()
Malý měl asi před třemi týdny laryngitidu, teploty max. 38,5 měl dva dny a pak klid, akorát mu to sedlo na hlasivky, tak pořád chraptí a teď dostal i rýmu
Malá mívá klasické laryngitidy s dušením a stěkavým kašlem, dáváme na to Rectodelt. snad vás to nepotká.
teploty u toho mívá zřídka. spíš jen tu první noc, kdy to udeří z ničeho. dáváme spát zdravé dítě a v noci se málem udusí, měla myslím max. 38,5°C. pak po Rectodeltu už nemívá.
zahlenění u nás potom taky přichází, jak píšou holky výše - ale je to vítané. protože cokoliv, jenom ať proboha přestane štěkat