Dobírání antibiotik - jen 9 dní?

2962
19.5.15 07:30

Dobírání antibiotik-jen 9dní?

Ahoj, prosím o radu syn má opakovaný zánět přiušní žlázy, teď po měsíci dostal znovat antibiotika-fromilid.Dr.napsala dvoje balení s tím, že má užívat 10dní má je od minulého pondělí takže užívání do této středy včetně, balení nám mělo stačit 120ml dávka 12ml za den takže přesně 10dní, ale mě nevychází jen max.do dneška možná ještě ve středu ráno nevím, nechápu čím to jestli to neumí v lékárně naředit nebo blbě dávkuju já. No každopádně zajeli byste pro další balení aby mu ten jeden den nechyběl nebo to nechat tak, přemýšlím nad tím jestli je ta dávka opravdu tak důležitá :nevim:
A další dotaz za jak dlouho podobrání může ven na sluníčko, za 2-3dny???

Díky za info :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
834
19.5.15 07:51

@TynaCut ta jedna dávka už není tak důležitá.. Myslím, že další balení by doktorka beztak ani nenapsala.. Možná je chybka na všech stranách..trošek v lékárně a pokaždé o trošek víc při dávkování nebo sem tam kapka ucmrndnutá kolem víčka a tak.. no a je z toho jedna dávka.. A to sluníčko cca za 48 hodin od poslední dávky už určitě v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
19.5.15 07:56

Nechala bych to být, ono to tak žhavý neí s tím dobíráním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
19.5.15 09:53

Díky za reakce, no mě se so stalo už několikrát dr. mě říká že to snad blbě ředí v lékárně, což je teda dle mě zásadní chyba příště jim to tam snad řeknu, dneska mu to vyjde určitě teď jsem to zkoušela uvidím zítra ráno, stejně pojedem k dr.ale doufám že nebudem muset kupovat další balení kvůli jedné dávce :zed: zá léky dáváme strašné peníze, ne že bych to nekoupila kdybych musela ale už mě to štve to je každé marodění za dvě děti min.500 až 1000 a to jsou nemocní od září skoro pořád :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
14.3.17 21:06

Pěkný večer,
oba kluci berou od minulého čtvrtka antibiotika, ráno a večer, zítra večer by měli dobrat poslední dávku (tedy dvě dávky zbývají). Teď jsem si uvědomila, že jsme dnes večer zapomněli dát. Má cenu jim to ještě zítra dávat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
14.3.17 21:12

Zkonzultovala bych s lékařem, protože ačkoliv si to spousta lidí neuvědomuje, tak nedobírání antibiotik je jeden z hlavních důvodů, proč se pak vůči nim organismus může stát rezistentním. Samozřejmě neříkám, že kvůli jedné poslední dávce antibiotik, která bohužel nevyšla, se zboří svět :-D ale asi bych se raději poradila. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85379
14.3.17 21:35

@Akivasha dnes vecer jsi zapomnela v kolik? Tak jim je jeste dej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí