Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, syn (11 let) má vzadu na horní části krku pár dní nějakou bouličku. Neví, jak k ní přišel, hodně ho bolí i při dotyku a má nepravidelný tvar. Nevím, jestli mám hned letět k doktorce, nebo pár dní počkat. Jinak mu nic není. Napadá vás co to je?
Moje sestra taky měla bouličku na krku a šlo o toxoplazmózu. Na základě této mé zkušenosti bych mazala radši k doktorovi.
Může to být zvětšená uzlina a nemocí z toho nespočet, určitě bych zašla k lékařce. Prohlédne mu i jiné uzliny, asi vezme krev,možná pošle na sono a jiné vyšetření.
já jí mám taky,ale neřešila jsem to…je to podle mně je jen uzlina nějaká,ale v tvém případě bych šla k dr..muže to být cokoliv pro klid:-)
Dcera má vzadu na krku také bouličky, dvě malé, na dotyk bolestivé a stěhují se, Jednu už od narození druhá se vždy stratí a když je nemocná tak se opět oběví. Dr. konstatoval že to znamená že tělo válčí s nějakou infekcí pokud se nebude zvětšovat tak s tím nebudou nic dělat. Časem by se prý měly obě vstřebat ![]()
Holma píše:
Moje sestra taky měla bouličku na krku a šlo o toxoplazmózu. Na základě této mé zkušenosti bych mazala radši k doktorovi.
Toxoplazmózu jsem měla i já, ale to mě tak nebolelo. Vlastně skoro vůbec. Syn sykne, jen mu to pohladim. Ale k doktorce radši dojdu.
Radši dojdi…
Můj syn má malou bouičku na levé straně krku. Dr. ho prohédla a že to je tuk a zmizí. Někdy tu bouličku nemůžu nahmatam a pak se zase objeví.
Zajímavé je, že syn je míšenec a další dva míšení chlapci od kamarádek mají úplně stejnou bouličku na úplně stejném místě ![]()
Tak boulička nám zmizela beze stopy, tak to asi byla nějaká zvětšená uzlinka.
dobrý den
chtěl bych se zeptat mám na levé straně krku bouličku a můžu jí nahmatat a neboí ( mám strašnou rýmu a kašlu ) nevíte co by to mohlo být ? ![]()
Asi uzlina, možná je nemocný nebo nachlazený, taky po očkování to může být, počkej pár dnů a když nezmizí běž k doktorovi
Ahoj holky, včera jsem synovi(22 měsíců) nahmatala pod bradou bouličku, řekla bych tak velikosti menší třešně a dost mě to vylekalo..je teď nemocný, kašel a měl 5 dní zpátky teploty 39,8..myslíte, že to může souviset? Ale zrovna na takovém místě?
Děkuji ![]()
Myslím, že to bude uzlinka. Mám taky hmatnou uzlinu pod bradou.
Tato uzlinka pod bradou bývá velmi často hmatná právě při prodělávané viróze. Já si jí tam nahmatám téměř vždy. Ať se malý brzy uzdraví. ![]()
To bude určitě uzlina.jak mě bolí v krku tak ji mam taky pod bradou