Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím holky,
malá je měsíc po 1. očkování (základních 6 nemocí) a hned po očkování se jí objevila boulička, kterou už ten měsíc stále má. Nevíte, čím to je? Nemohla třeba zrovna zatnout sval? Nebo jen reakce? Mám z toho hrůzu.. Máte s tím i jiná maminka zkušenost? Díky!
![]()
Ahoj my po ockovani vzdy meli boulicku v miste pichu malou ruzovou a vzdy sla strasne nahmatat, jo rikali nam ze zrovna muze zatnout sval, ale vzdy to samo přešlo poprve ji mela asi taky mesic po druhem očkování uz asi 14dni ![]()
Dcera takhle měla po očkování bouličky ve stehne asi rok. Doktor radil stále masírovat, ale bylo to k ničemu. Pak nějak sami zmizeli.
@Ketris @pistamonta @Emma2 Holky, měly jste prosím Hexacimu, nebo Infanrix Hexa?
@pistamonta píše:
Hexavakcinu +prevenar píše: Více
Díky. Boulička byla po Prevenaru nebo po Hexe? Jsou dva výrobci Hexavakcíny, jedna hexa se jmenuje Hexacima, druhá Infanrix Hexa. Rozhoduju se mezi těmito dvěmi.
Boulicku jsme meli jak po hexa tak prevenaru je to bezny asi…i ted jsem sahala na nozku a stale citim tam kde mela hexu (cca 3.tyden od ockovani)
Jinak s tema dvěma ti neporadim podivam se do prukazky jestli tam neco nemame.
@pistamonta píše:
Tak jsem si to myslela my mame Infanrix/hexa
Díky!