Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zkušenost nemám ohledně rakoviny a kondylomat - Kondylomata jsou spojena s HPV viry jiného typu než rakovina čípku. Ale nelečéná kondylomata se můžou začít nekontrolovatelně rozrůstat jako houby po dešti, takže šup na gyndu, tam ti řeknou jistě a nejlíp co ti je, taky to kondylomata být nemusí - internetová diagnostika je čaroděj, díky ní už jsem měla od trombozy po nádor a ještě tu jsem.
Držím palce ať dobře dopadneš! ![]()
Ahoj holky,
Máte některý s podobnou „obtížností“ zkušenost? a ješt ěby mne zajímalo.. můžou kondylomata vyvolat rakovinu děložního čípku? děkuji za případné reakce. 
snad omluvíte anonym, ale je to pro mě velmi choulostivé téma. Nikdy jsem netrpěla na žádné gyn. problémy, proto jsem byla naposledy na gyn. prohlídce naposledy po šestinedělí, tj 3 roky zpět. Vím že se má chodit pravidelně, ale já jsem co se týče doktorů strašný flkač…bohužel. Proto bych to chtěla změnit. Jenže se bojím, jak buude návštěva gynekologa probíhat. Zda bude mít nějaké připomínky k tomu že jsem tak dlouho nebyla…Hlavní problém je to, že jsem si tam „dole“ našla v poševním vchodu takové bouličky, trochu bílé…nebolí mě, nešpiním, nic. Mám podezření 2 týdny na kondylomata, jelikož jsem si jednu bradavičku našla… proto jsem se taky na gyndu objednala. Ale když jsem se podívala „dovnitř“ docela jsem se lekla těch bouliček, a růných ůtvarů, možná že se jedná o kondylomata, ale ty bouličky mi nějak k tomu nesedí? strašně se bojím…a myslím na to nejhoší.