BPPV a cvičební manévry

6
29.12.24 12:48

BPPV a cvičební manévry

Ahojky, včera jsem se vrátila z nemocnice z pohotovosti s tím že jsem měla hrozné zavrate a zvraceni, v nemocnici mi dělali CT mozku vše v pořádku mám nález i na krcni pateri, mam napsaný Biofenac a Dimexol, mám i nějakou virozu, poslali mi i na ORL kde mi zjistili BPPV, pan doktor mi udělal Epleyho manevr, kde zjistil že mám problém v zadním kanalku, kde se mi uvolnili ty krystalky, mám to cvičit i doma ale nechce se mi do toho už, je mi na zvraceni už takhle a ještě k tomu když mám udělat ten cvik, nechci to zase znovu zažít, myslíte že by se to vyléčilo i bez těch manevru? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.12.24 13:04
@Gogi165 píše: Více

Po par dnech to prejde, ale vraci se to. Nahle, necekane, a vzdycky to pak par dni trva, nez se to znovu spravi. Ja byla i na otoneurologii na vysetrenich a doktor mi rekl, ze kdyz nebudu cvicit, bude to horsi a horší. Takze jsem se odhodlala a pul roku cvicila (tak se to doporucuje). Nebudu ti nic nalhavat, bylo to strasny. Nekdy jsem i zvracela. Cvicila jsem to az večer, abych uz nemela zadne povinnosti. A vyplatilo se to, je to nekolik let a od te doby jsem nemela tak velke zachvaty. Je to jen treba pri veseni pradla, sundavani neceho z policky, obcas muzu spat treba den dva jen na jedne strane. Je to prostě nesrovnatelne.

• Citovat
  • Upravit
89
29.12.24 13:08

Mám BPPV od dětství a žádný manévry si nedělám, vždycky je mi z nich ještě hůř. Nechávám to aby to přešlo samo. Je pravda, že mi při záchvatu nejvíc pomáhá pohyb, když zůstávám v klidu je to buď horší, nebo to dýl trvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.12.24 13:12

Jinak na FB je skupina, kde si můžeš počíst různý rady a zkušenosti přímo s těmi, kteří toto onemocnění mají. Jmenuje se BPPV benigní paroxysmální polohové vertigo, tak tam koukni když budeš chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.12.24 13:20

@Blota já se toho cviku hrozně bojím, zvlášť když přesně nevím jak to udělat, takhle mám trošku motolici, když ležím nebo jsem v polosedu tak je to lepší, nebo když ležím na nepostizenem uchu, tak to jde, do toho cviku se mi vůbec nechce.. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.12.24 13:21

@Blota dobře děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
29.12.24 13:35

Bppv jsem mela a díky cvikum to rozcvičila. Postupně mi u nich bylo lépe a lépe.
Pokud nevíš, jak je cvičit správně, existují fyzioterapeuti, kteří je umi, zasla jsem si tehdy několikrát a pomohlo to.

• Citovat
  • Upravit
6
29.12.24 13:54

@Svetluska55 dobře zkusím se zítra objednat až si půjdu pro léky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat