Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky, nemáte někdo podobnou zkušenost? I jsem hledala trochu na netu a nic moc…teď zvažuju jestli to je na kožní nebo na oční
…
Před asi třemi dny jsem si po ránu všimla “zvrásněného” místa pod levým okem. Rýhy hodně výrazné oproti druhému oku, takový opuch. Začala jsem to mazat Infadolanem, začlo to dost svědit. Další dny tedy hlavně to svědění, ale rýhy postupně lepsi…nicméně dnes ráno tam mám tenhle otok viz foto. Je to měkké, nijak to nebolí při doteku…nic podobného jsem nikdy neměla. Ani nevím kam s tím případně jít, pokud to budu mít ještě další dny.
Neměly jste někdy něco podobného? Žádnou změnu kosmetiky nemám na obličej…maluju se tedy denně, ale leta letoucí tím samým.
Ovlivnuje to tve videni? Vidis hur? Jestlize ne, tak to nepatri na ocni. Deda jednou spadl a mel to totalne natekle fialove kolem oka. Vypadalo to strasne, tak 10cm vsemi smery kolem oka. Na ocni pohotovosti jen resili, jestli na to oko vidi dobre(stale stejne) a kdyz zjistili, ze ano, tak ho poslali jinam. Co je kolem oka je nezajimalo. Paklize nevis, tak bych sla za obvodakem a on te nekam posle.
@Oriseka nene, naštěstí vidím normálně, bez potíží…je to zvláštní no. Taky si spíš myslim, ze to patří jinam než na oční. Zkusím tomu dat ještě tak 2 dny a uvidím. Jojo, obvoďák kdyžtak. Dekuju moc
@Evkad před 2.hodkami jsem vzala Zodac a asi to zmizelo ten otok, jen to svědí dal. Mam to pořád zvrásněné v okolí…je to divný 🙈
@Hrozina nejsem nachlazena, jsem obecně alergik, ale ted v zimě nemám byt na co..je to fakt divny. Uvidím jestli bude otok pokračovat a hold s tim kdyžtak k obvodní tedy. Dekuju
Také jsem jednou na jaro nechápala, proč mi otekly oči tak, že jsem na jedno oko neviděla vůbec a na druhé jen škvírkou.
Myslela jsem, že reakce na stromy, ale nakonec bylo tím, že jsem o půl hodiny dříve škrábala mrkev. Šla jsem za praktickou doktorkou, která mi píchla dithiaden a poslala na oční, kde mi dali kapky do očí.
Ale ty otoky byly obrovské.
@Evkad tyyyjo…tak to je nářez, mrkev syrova mi také vadí. Zjistili jsme v ložnici plíseň za čelem postele..a fakt hodne…mozna to je tim. Uz tu úřadujeme se Savem 🙈 🤯
@verus500 píše: Více
a Infadolan na to nedávej, to není vůbec vhodná volba,
na otoky studené obklady z borové vody nebo také z černého čaje,
tak snad brzy přijdeš na to, čím to vzniklo