Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Spíš se objednej na gastro. Já si teda domácí test nedělala ale na gastru ho po vyšetření vyloučili. Taky jsem měla strach že ho mám. Ale pokud máš potíže tak to doktorce řekni co ti vyšlo a test ji ukaž.
@mamule42 Tam se taky chystám. V pondělí tam budu volat. Jen mám trochu obavu z objednavacich termínů 🙄
@mamule42 Tak to je mazec.. A mohu se zeptat, co te trápilo a co Ti nakonec zjistili?
Mně často bylo roky špatně a 2× do roka mě chytala bolest v pravém podžebří tak prvně zjistili na UZ kámen ve žlučníku, ale nic s tím nedělali a mě bylo pořád blbě, tak jsem se objednala na gastro, doktorka mě vyslechla poslala mě na speciální vyšetření žlučníku, zjistili že přestal fungovat, pak pochopitelně sonda do žaludku bléé, vzali vzorky, helicobakter vyloučili, doktorka měla obavy aby tam nebyli vředy, vzali krev, UZ. Nakonec mě objednali k operaci a rovnou mi udělali se žlučníkem i operaci žaludku, údajně jsem měla pootevřenou záklopku tak hrozilo že se žaludek vcucne do hrudníku. Ale už to není ono, a musím brát prášku při potížích. Ten Helicid ti pomáhá, nebo ne. Pokud ne tak zkus nolpazu, nebo velmi dobrý je i famosan ale je na předpis.
@mamule42 jakž takž, už se mi tolik nenavaluje, ale bolí mě z toho hlava. Uvidíme, jaky postup navrhne doktorka, ale docela mě děsí, ze dalsi mesice budu v nevedomosti skrz cekani na gastro. Tak to sis teda poradne uzila
. Doufam, ze tohle me snad neceka ![]()
@Anonymní píše: Více
Třeba se ti povede získat dřívější termín, nevím z jakého seš města. Navíc já jsem nebyla závislá jen na praktikovi, šla jsem do nemocnice a tam mi udělali odběry, UZ a rentgen břicha, tak jsem už dopředu věděla že mi tu bolest způsobuje i kamen ve žlučníku a není tam nic vážného co nepočká. Před 2 lety jsem ještě byla na operaci břišní kýly která se mi v těhotenství udělala. Skoro 2 roky jsem s ní chodila bála jsem se další břišní operace, nakonec mě bolest donutila, a jsem nakonec ráda, místo jedné kýly tam byly dvě. Tak snad už budu mít chvíli pokoj ![]()
@mamule42 píše: Více
Famosan je super a slabší verze je volně prodejná
no a když si vezmeš dva, nahradíš tu silnější verzi 😁 😁 😁
@Asta135 píše: Více
Tak já vůbec netušila že něco takovýho je, kdyby mi to nepředepsala praktická doktorka tak to neznám. Ale na trávení po těch operacích při potížích zatím nejlepší lék. Ještě mám v zásobě Itoprit to když zase začnou zlobit střeva
A to si člověk myslí že žlučník není potřeba, ale sakra chybí
trávení si dělá co chce.
Zdravím,
je tu někdo, kdo bojoval s helicobacter pylori? Uz asi měsíc a pul mam zazivaci potize (navaluje se mi po jidle, tezkost zaludku, bolest zaludku). U doktorky jsem byla. Krevni testy dopadly dobre, mam nasazeny Helicid, ktery uzivam jen rano a uvidi se, co dal. Koupila jsem si domaci test masticha na helicobacter pylori a pravdepodobne mi vysel pozitivni (testovaci carka byla svetlejsi, ale byla tam). Chystam se proto znovu k doktorce. Je tu nekdo, kdo si udelal domaci test ze stolice (masticha) a helicobacter mu byl opravdu potvrzen? Nevim, jak moc mam tomu testu verit.. Predem Vam diky moc za reakce.