Brachyterapie dělohy

Kristynka988
22.4.24 22:06

brachyterapie delohy

Dobrý den, chtěla bych se zeptat když se nastolí pouze brachyterapie dělohy, tak kdy se zjistí, zda to pomohlo?? a když budu mít jen třeba 3-4 chemo budu bez vlasů??cekám na výsledky ale nevypadají ok a podezreni na metastaze je,… já teď jsem myšlenkama všude. dekuji moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.4.24 20:32

Nejde takhle odpovědět. Jakou máš diagnosu? Nejsi po operaci?? Dělohu ti nechali??? Po ukončení léčby lze hodnotit stav až s časovým odstupem a pri pravidelnem sledovani. Jestli vlasy po chemoterapii vypadají závisí od typu, znovu se odvíjí od diagnosy. Pokud chceš, můžu napsat SZ.

Anonym - nechci spojit nick s profesí.

• Citovat
  • Upravit
Kristynka988
23.4.24 21:23

Delohu ještě mám a metastaze na děložních vazech. Jenže jsem to psych nezvládla a nevnímala jsem detaily ohledně brachyterapie. Kdy mi řeknou že to nějak zabralo? A zda případná chemo úplně vždy způsobi ztrátu vlasů. Nechci aby okolí něco poznalo

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 08:05

Pro ujasnění - je to tedy karcinom děložního čípku s postižením děložních vazů a posílají tě k radikalni chemo- radioterapii plus brachyterapie? Nikde jinde to není než v těch deloznich vazech? Např v uzlinach? V tom případě bys dostavala chemču po týdnu a vlasy ti nevypadají. Po ozařování ti vlasy nevypadají. Jestli to není tajné, která nemocnice tě bude léčit?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 08:07

Ještě pokud jsi dostala zprávu, kouknu na to a probereme to přes SZ. Zodpovim co potřebuješ, jsem radiační onkolog.

• Citovat
  • Upravit
Kristynka988
24.4.24 10:50

Ta chemo je v kapacce ambulantně?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 14:36

Napíšu SZ.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.4.24 15:26

Tak nenapíšu sz, údajně neexistuješ.
Snad ti nebude vadit, že se rozepisu veřejně.

Ve zprávě jim vypadlo pismenko, má tam byt „konkomitantni radioterapie s brachyterapii“.
Používané režimy se můžou lehce lišit podle pracoviště. Běžný režim je radioterapie denně 25× po-pá, tj 5 týdnů a zároveň jednou týdně kapačka chemoterapie. Dává se cisplatina ambulantně na stacionáři, pokud jsou ledviny v pořádku. Samotná platina je krátká, ale před se dává ještě hydratace aby se chránili ledviny. Měla bys i hodně pít, lépe už den před a v den CHT. Vlasy po této cht nepadají. Kontroluje se krevni obraz kvuli krvinkám a biochemie kvůli ledvinám, vetsinou 1× týdně.

Po 5 týdnech Ch-RT se provadi brachyterapie (nekde ale začínají už 4. a 5. Týden RT) v celkové anestezii, 4× celkem (2× týdně), ale režimy se můžou lišit, doviš se na vstupní konzultaci.

Preji, ať léčbu dobře zvládneš s co nejlepším výsledkem. Kdybys měla dotaz, písni.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa