Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
Cca tři týdny zpět jsem měla zánět močáku a dostala jsem ATB. Bohužel se mi to minulý týden vrátilo, po dnešní návštěvě jsem dostala další (s tím že doktorka mi řekla, že to tentokrát močák není, ale co přesně, to neřekla). Dostala jsem ještě macmiror mast a vaginální tobolky. Ale pátrala jsem na google po tom Klacidu, co jsem dostala a všimla si, že se používá převážně na angínu?
Máte některá zkušenost, že to pomohlo i na zánět tam dole? Doktorka už měla před obědem, tak byla celkem ve spěchu…
Jinak co se mi příznaky vrátili, prolivala jsem se URL čajem, hodně pila, používala lichořeřišnici a blokurimu. Den to vypadalo dobře, o víkendu došlo ke zhoršení. Tak jsem dnes raději navštívila Dr. Ale ty ATB mně vcelku překvapila… Tak jen, jestli je někdo z vás na tyto problémy měl a pomohly?
Předem děkuji za odpovědi
Doporucuju pro příště CANEPHRON. Jakmile ucitis pálení, tak hned si vzít. Do 2 dnů mám vždy klid.
@ALIPELI je na předpis? Pomohl by mi i teď?
Jinak koukám že jsi hlasovala „ano“, takže jsi měla tyhle ATB na takové potíže?
@Okta píše: Více
Vůbec nevím. Tam se pacientky točí jak na běžícím pásu, mám pocit, že se na jednotlivé pacientky nemůže ani pořádně soustredit. Těžko říct, nechci soudit…
Mám bolesti při konci močení a vlastně ráno mě bolí celý spodek, pak je to přes den už lepší. A napsala mi vaginální tobolky. Tak nevím jestli mi celkově taková léčba pomůže. Snad ano, už je to nepříjemné… Domácí léčba bohužel nepomohla, chtěla jsem se ATB vyhnout, teď ani nevím, zda jsou vhodná vůbec.
@Okta při tom prvním zánětu, dnes ne. Minule jsem dávala i moč a braly mi krev, dnes akorát koukala zrcátkem a sonem…
@Ryuu píše: Více
Je volně dostupný a zkusit to můžeš. Je ale otázka, čeho máš zanet. Je to na močové cesty.
ATBs se na tohle dává běžně, někdy se ale musí změnit, že nefungovaly.
@ALIPELI píše: Více
Jo to je jasné, spíš mne překvapilo že jsem zrovna tyto ATB našla převážně ve spojitosti s angínou, tak jsem z toho zaskočená, ale snad pomohou ![]()
Měla jsem je na gyn. zánět, měla jsem nějakého streptokoka a další bakterie. Ale začaly mi po nich zas kvasinky, tak jsem pak léčila je - clotrimazol, rosalgin, probiotika. Léčba trvala asi měsíc plus minus se vším všudy, ale zabralo to. ![]()
@Brbra no to je perfektní
u mně to nakonec vypadá, že zabraly, i když to bylo pomaleji jak u těch prvních, beru už od prvního „kola“ vyloženě ženské probiotika, sestra mi při Klacidu doporučila brát dvojitou dávku, tak snad zas brzy nepoletím pro něco dalšího ![]()
@Ryuu Já brala přímo vaginální zaváděcí - Gynocaps a ty mi pomohly moc
Držím palce ať jsi brzo úplně fit ![]()