Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
U nás v rodině se zase používá propolis - kdyby sis sehnala od nějakého včelaře. Namaže se to silnou vrstvou a přelepí náplastí, takhle se to opakuje až se bradavice vyloupne i s kořínkama. Někomu to trvá 2 dny a někomu týden, ale je to přírodní ![]()
babskou radu mám, přímo od babičky ![]()
bradavice jsem měla zespodu na patě víc jak 3 roky. Jakékoliv prostředky proti nim nezabíraly (vypalování, různé vodičky, cibule apod.) vyzkoušela jsem snad všechno.
Pak mi babička poradila - namazat černou mastí (Ichtyol) a zavázat. Druhý den to samé, namazat, zavázat… takhle dokola, dokud nezmizely.
Naprosto bezbolestné, jednoduché, a hlavně - od té doby nic!
Mamka taky měla bradavici na prstě a šla do lesa, nasbírala si tam smůlu ze stromů, pak to dycky trošku roztavila na víčku od piva a potřela si to tím. No a pak to zmizelo.
Na mě zas fungovlo se v létě koupat v rybníku a chodit po bahnitým dně. Taky to samo za chvilku zmizelo.
Taky mám babskou radu na bradavice. Potřít bradavici medem a přelepit náplastí, na kterou se kápne ocet. Opakovat, dokud bradavice neodpadne, u mě to bylo za pár dní a už se nevrátila, ani jizva mi nezůstala.
Holky, je mi to trapný
ale už asi rok a půl mě trápí bradavice v ochlupení na intimních místech - dole. Není nějak moc velká, ale docela mě to obtěžuje při holení, párkrát jsem se i do ní řízla. Nějaké vodičky jsem zatím nezkoušela, přece jen to není na ruce, noze. Teď mě čeká po roce zase preventivní KO na gyndě a chci se zeptat co se s tím dál dělat… ale upřímně - mám strach, že mě s tím pošle na kožní
![]()
Nemáte někdo zkušenost? Případně co Vám na ni opravdu pomohlo? Ichtyolovou mast bych si asi do rozkroku nemazala
![]()
Dobrý den, můj 7 letý syn má bradavici zespodu na noze. V lékárně jsem si koupila kolodium a každý večer mažeme a odstříháváme odumřelou kůži. K tomu chodíme každý týden vypalovat ke kožnímu dusíkem. Mě se zdá pořád stejná a ani náznak, že by se mu to snad zmenšovalo. prosím poraďte
Moja dcéra 6-ročna mala bradavicu na päte, postupne jaj tam narástla ďalšia. zničili ich obe dusíkom v ULK, dokonca zmizla potom sama aj tretia malá, čo sa jej tam začala robiť. problém bol v tom, že ju to hrozne bolelo a vrieskala akoby ju z kože drali. Asi o pol roka sa objavila bradavica staršiemu synovi na veľkom palci na nohe. Babička mu ju cez prázdniny natierala lastovičníkom. Je to rastlina, rastie ako burina v záhrade alebo pri ceste, keď odtrhnete lístok, púšťa žltú tekutinu, ktorou sa potrie bradavica. Každý deň si trochu namočil nohu vo vode, potom osušil, babka odtrhla lístok a vytekajúcou tekutinkou potrela bradavicu.
Tá sčernela, po 10 dňoch odpadla, a je pokoj. žiadna bolesť ani jazvy!
Tak nakonec jsme tu velkou bradavici byli vyříznout, a tu druhou malou jsme zničili česnekem
, tak doufám, že jsme se jich už nadobro zbavili.
Jelikož bradavice mě trápili léta tak dobře vím oč jde. Z jedné zanedbané malé bradavice na ruce jich bylo deset velkých jako nehet na malíčku. Vodičky ani vypalování dusíkem nepomohlo. Navíd dusík je docela drastický. Dospělý to zvládne, ale chudáci děti. Pomohl mi laser. Nebolí to a nejsou potom žádné jizvy. V Brně to dělá soukromá klinika na Milady Horákové. Nebudu jmenovat abych nebyl napaden z reklamy. Zadejte do googlu a vyzkoušejte.
Dcerka ma 2 bradavice na plosce nohy. Chytila je u bazenu u more na misto, kde si vbodla trn. Dlouho jsrm myslela, ze tam kousek zustal. K dr.jsme sli, kdyz byl malinke.Rada - solne obklady a macet ve slane vode…nic- bradavice rostla. Dalsi Dr… Verrumal… Nic bradavice rostla. Dalsi Dr. Vypalovani… Nic bradavice rostla i okoli zdurelo. Po 5× vypalovani se Dr. Pokusil bradavici, zda neni puchyr hluboko. Nebyl… Nebo je hloubeji. avsak se zanesla infekceo Po 2 dnech rudy pruk ke kotniku a ruda mapa na pate. okamzite k Dr. poslani na chirurgii, nutno hned resit. Tam nechteli rezat v takovem zanetu. Tak je dcerka doma s antibiotiky. A nevim co dal. Kozar uz nechce nic zkouset, na chirurgii nechteji rezat…
Jdu na vypáléní bradavic
a Bojim se
Prosím aby ste mi napsali svuj nazor na vypalovani bradavic laserem
předem děkuju
@d555d píše:
Jelikož bradavice mě trápili léta tak dobře vím oč jde. Z jedné zanedbané malé bradavice na ruce jich bylo deset velkých jako nehet na malíčku. Vodičky ani vypalování dusíkem nepomohlo. Navíd dusík je docela drastický. Dospělý to zvládne, ale chudáci děti. Pomohl mi laser. Nebolí to a nejsou potom žádné jizvy. V Brně to dělá soukromá klinika na Milady Horákové. Nebudu jmenovat abych nebyl napaden z reklamy. Zadejte do googlu a vyzkoušejte.
Ahoj, já jsem zkusila snad všechno, měla jsem dost velkou bradavici na chodidle. Napadlo mě zkusit Hemagel a do týdne byla pryč
už je to několik měsíců a nevrátila se! ![]()