Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky jdu si pro radu ohledne prasku ribomunyl.
Je mozne, ze mi zacne pokaslavat vzdy jak davku nasadim? Jedeme teda teprve druhe kolo, jak kdyby druhy týden. Byvala casto nemocna a obraz v poradku, imunolozka nam nasadila tohle. zacala brat a pokaslavala, pak par dni nic a zase jsme na davku dnes najely a odpoledne uz mi zase kasle, ale jinak je ok ![]()
Je skolkove Dítě, 4a pul roku a nikdo nerikal ze bychom meli skolku vynechat. Ale zitra jde naposled a necham si ji do noveho roku doma.
Dekuji
Ahoj, moje malá brala tenhle měsíc poslední dávku a taky dost často kašle. Ale nedokážu říct, jestli je to tím, má oslabenou imunitu na sliznicích. ![]()
Třeba něco chytila a pere se to v ní. Podle mě ten Ribomunyl nezabírá hned při druhém kole, pokud máte kůru na půl roku, tak mě to doktorka dávala několik let vždy už od konce léta, abych to měla v zimě dobírat a mělo to prej smysl. S tím kašlem to nesouvisí, podle mě. Já ho tedy už nějaký pátek neberu, můj stav se zhoršil a tak chodím už 7 let na injekce, pak jsem Ribomunyl brala ještě k nim, teď už ne, nebylo to k ničemu. ![]()
Ahoj, mala ho brala v půl roku, asi měsíc, ob den půl sáčku a žádné kaslani nebylo ![]()
Já se tedy připojuji v roli dospělého. Dostal jsem Ribimunyl na alergologii, kvůli léčení toxiplazmózy. Bral jsem 3 balení, odstupňováno, nejdříve denně, posléze 3 x a 2 x týdně. Toxiplazmózu jsem sice vyléčil. Nekašlal jsem v průběhu. Ale po vysazení léku jsem měl TRVALEJI oslabenou imunitu vůči nachlazení, angínám a chřipkám. Což v podstatě přetrvává podnes. Na mne subjektivně budí dojem návykového preparátu, který se asi musí brát každý rok? Což nemíním.